Annonce
Del på Facebook   Print siden

Hvad er typerne af lygter forlygter og billygter

.
Onsdag 20. juli 2022 kl. 05:00

Hvad er typerne af lygter forlygter og billygter.

Et stort antal forskellige lyskilder kan bruges i moderne biler - i gennemsnit kan producenterne udstyre 200 typer LED-lamper til biler. Fraværet af nogle af dem kan forårsage midlertidigt ubehag for føreren, men i tilfælde af en fejlfunktion af de vigtigste typer af bilpærer kan situationen forværres.

I dette tilfælde spiller belysning en vigtig sikkerhedsrolle for både føreren og andre køretøjer, mens de kører på vejen. Hvis bilisten kender typerne af bilpærer og princippet for deres funktion, bliver det lettere for bilisten at træffe det rigtige valg blandt de mange forskellige belysningsanordninger, der findes på markedet i dag.

I denne artikel tilbyder vi at overveje de vigtigste lyskilder, for at stifte bekendtskab med deres funktioner, egenskaber og formål.

Halogenlamper.
Halogenlamper er en vakuumglaspære, der indeholder en særlig gas og en glødetråd. Takket være gassen holder glødetråden meget længere. Takket være gassen stiger glødetemperaturen også, hvilket øger lysstyrken af gløden.

Halogenlamper har et lille område med en beskyttende belægning på lampens forende, som forhindrer lysstråler i at trænge ind i øjnene på førere af modkørende biler. Halogenlamper udsender lyset ikke direkte ud på vejen, men gennem en reflektor.Illustration af billygter fra bildeleshop.dk

Xenon-lamper / HID-lamper
HID-/xenon-glyslamper anvendes i biler for relativt nylig. Xenonlamper er mere komplekse i deres konstruktion end almindelige glødelamper. I en xenonlampe er den elektriske lysbue placeret i en glaspære fyldt med xenongas. Xenonlamper giver, i modsætning til halogenlamper, hvidt eller blåt lys. Som følge heraf er lyset fra xenonforlygter mere i overensstemmelse med naturligt dagslys og giver et fremragende lysudbytte. Desuden ser gløden fra xenonoptik meget udtryksfuld og stilfuld ud.

Men xenonlygter har også ulemper. Selv om xenonlampernes levetid er betydeligt længere end halogenlampernes levetid, bliver de svagere med tiden. Desuden er der til drift af xenonlamper behov for særligt ekstraudstyr i bilen, tændingsenheder, forlygtevasker, automatisk forlygtekorrektor.

LED-lamper Dette er de mest moderne lamper til bilforlygter. Indtil for nylig blev LED'er ikke brugt i bilers hovedforlygter, men blev brugt i stedet for dagkørelys og til indvendig belysning. Nu er det almindeligt, at biler monterer LED-bloklys i forlygterne. Den største fordel ved LED'er er det minimale elforbrug og den lange levetid. De fleste LED-lamper giver et hvidt lys, der er så tæt som muligt på dagslys, naturligt lys.

De har dog også mangler. LED-lamper kan dæmpes med tiden, hvilket påvirker belysningens kvalitet. Desuden er LED-lamperne i mange moderne biler indbygget i en enkelt enhed. Derfor kan det for at udskifte bare én lampe være nødvendigt at reparere hele forlygten eller udskifte forlygteenheden.

De grundløse typer af bilpærer omfatter lamper med en glasbund. Dens ejendommelighed ligger i fastgørelsesmetoden - glassoklen er svejset til plastpatronen. En sådan løsning giver lampen en høj pålidelighed af fastgørelseskontakter og andre vigtige elementer. Det gør det også muligt at anvende denne type lamper uden sokkel i instrumentbrætter og belysning af grundlæggende indikatorer. Denne artikel listet og beskrevet i detaljer de vigtigste typer og typer af bilpærer, der anvendes i de vigtigste bilbelysningsanordninger. I betragtning af den store betydning af deres værdi i forvaltningen og sikkerheden ved kørsel, bliver det klart, hvorfor valget af en billyskilde bør nærmes med særlig opmærksomhed.© Copyright 2023 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

.

Randers vinder Danmark på Auktion
Randers vinder Danmark på Auktion
.
Sparekassen Kronjylland guider: Undgå dyre køb i spilleapps
Sparekassen Kronjylland guider: Undgå dyre køb i spilleapps
.
Bil fyldt med stoffer og lattergas stoppet på Århusvej
Bil fyldt med stoffer og lattergas stoppet på Århusvej
.
Første spadestik til 100 børnehavebørn og 50 vuggestuebørn
Første spadestik til 100 børnehavebørn og 50 vuggestuebørn
.
Paderup Gymnasium: Unge laver film om festkultur og drikkepres
Paderup Gymnasium: Unge laver film om festkultur og drikkepres
.
13 og 9 års fængsel til far og søn for drab på 44-årig kvinde i Randers
13 og 9 års fængsel til far og søn for drab på 44-årig kvinde i Randers
.
Spirituskørsel på Energivej
Spirituskørsel på Energivej
.
Viktor kørte sig på podiet
Viktor kørte sig på podiet
.
Kvinder røg i totterne på hinanden i Storegade
Kvinder røg i totterne på hinanden i Storegade
.
Valg og udskiftning af støddæmpere til din bil
.
Tilbudsaviser og magasiner m.m:
Regionale nyheder