Historiske ejendomme i Randers har fået nye ejere

21. august 2024

EDC Erhverv Trio har i løbet af foråret og sommeren solgt 3 af de mest ikoniske kontorejendomme i Randers.

Alle ejendomme som EDC Erhverv Trio har solgt, trækker spor til Randers som stolt industriby. Der er både en gammel jernbanestation, en tidligere administrationsbygning for en verdenskendt Randers virksomhed som blev grundlagt i 1840, samt en tidligere direktørbolig som har været rammen for ledelsen af en af Randers største arbejdspladser.

En helt unik ejendom

Den gamle Strømmen Station, Strømmen 32, er en historisk ejendom med en helt unik atmosfære, og den er netop blevet solgt, men den nye ejer forbliver ukendt. Ejendommen, der tidligere fungerede som station for Randers-Ryomgård-banen, har gennemgået en omfattende renovering, hvor moderne faciliteter er blevet integreret med respekt for bygningens oprindelige detaljer. Med sin kombination af funktionelle lokaler og bevarede historiske elementer, tilbyder ejendommen en sjælden mulighed for at drive virksomhed i en ramme, der emmer af historie.

Lokalerne har senest været udlejet til Randers Handsker, men hvad fremtiden bringer for denne ikoniske bygning, er endnu ukendt.

Administrationsbygning med sjæl

Reberbanevej 10 har også skiftet ejer. Arkitekten John Wessman har solgt bygningen til ejendomsselskabet Yellow Bricks, som har fået øje på Randers som deres nye fokus, og ikke mindst de historiske bygninger.
Bygningen har tidligere været administrationsbygning og hovedkontor for Randers Rebslaaeri, som i dag er kendt som Randers Reb, og som grundet flid og dygtighed blev verdenskendt for deres reb på trods af stor konkurrence i branchen.

I dag huser bygningen firmaet Arkikon, som er specialiseret i byggerådgivning til energi- og forsyningssektoren. Arkikon fortsætter som lejer i den historiske bygning, som blev opført i 1925, som er bevaringsværdig med en høj bevaringsværdi.

Direktørbolig med udsigt over fjord og sporbyen

Det er også Yellow Bricks som har købt Scandias forhenværende direktørbolig.

1. september overtager de bygningen fra Jørgen Jensen Holding Randers A/S, hvorefter de selv flytter ind i lokalerne. Yellow Bricks er en del af forretningsudviklingsfirmaet Mxnkeys ApS, som investerer i virksomheder og mennesker med udviklingspotentiale, hovedsageligt indenfor e-handel, tech og medier. Mxnkeys kommer også til at bruge bygningen som domicil for deres egen aktiviteter, hvilket betyder, at mere end en håndfuld af de firmaer som de har investeret i, rykker med til Randers. Herunder deres andet ejendomsselskab, som også er ved at opkøbe ejendomme i Randers.

Direktør Benjamin Raun udtaler: ”Vi ser et kæmpe potentiale i Randers og de bygninger som vi har købt.”  Han forsætter: ”Vi elsker historien bag bygningerne, og ønsker at forsætte historien med at bygningerne har været rammen om at skabe arbejdspladser i Randers.”

Yellow Bricks er stadig på udkig efter flere bygninger i Randers, som har en stor historie bag sig. Man kan kontakte direktør Benjamin Raun hvis man har viden om mulige ejendomme som kommer til salg.

Foto: Dinny Eriksen

Hovedredaktion for lokalaviser

Bygningen på Udbyhøjvej bliver også hovedredaktionen for Lxkal.dk som i dag driver 7 lokalaviser, heriblandt Randersidag, Fjordavisen og Djurslandidag. Lxkal er en del af bureauet Mxnkeys Agency, som både har egne kunder, samt understøtter Mxnkeys ApS investeringer med marketingsløsninger.

Dinny Eriksen, redaktør og direktør hos Mxnkeys Agency udtaler: ”Vi har siddet i et midlertidigt lokale på Haraldsvej 60, hvor Karsten fra Sparekassen Danmark har været så flink at gøre plads til os, indtil at vi fik mulighed for at flytte i vores eget.” Han forsætter ”Nu glæder vi os til, at flytte i de historiske lokaler sammen med de andre firmaer som Mxnkeys har investeret i, så samarbejdet kan udvides, og endnu mere dynamik kan skabes.”

Ovenstående ejendomshandler markerer en spændende udvikling for byen, hvor de historiske bygninger får nyt liv under nye ejere. Med en blanding af respekt for fortiden og et skarpt blik på fremtiden, vil disse ikoniske ejendomme fortsætte med at spille en central rolle i Randers’ erhvervsliv og byudvikling.

Foto: Dinny Eriksen