Politik
Helle og skatten
For vi har hver især et ansvar for, at økonomien hænger sammen. Vores fællesskab er ikke stærkere, end vi selv gør det til. Det personlige ansvar har aldrig været vigtigere. Ordene stammer fra Helle Thorning-Schmidts 1. maj-tale i år. Jeg skal ikke kunne sige, om uoverensstemmelserne i de oplysninger, hun har givet til hhv. skattevæsenet […]
For vi har hver især et ansvar for, at økonomien hænger sammen. Vores fællesskab er ikke stærkere, end vi selv gør det til. Det personlige ansvar har aldrig været vigtigere.
Ordene stammer fra Helle Thorning-Schmidts 1. maj-tale i år.
Jeg skal ikke kunne sige, om uoverensstemmelserne i de oplysninger, hun har givet til hhv. skattevæsenet og justitsministeriet, skyldes en sløset fejl fra hendes side. Jeg kan derimod ikke lade være med at undre mig over, hvordan hun på arbejdernes internationale kampdag kan se sine vælgere i øjnene og levere ovennævnte parole, alt imens hendes egen økonomi befinder sig i det, hun efterfølgende har indrømmet er en gråzone.
I Danmark er skattesystemet indrettet således, at de, der tjener mest, betaler mest i skat, mens velfærdssamfundets goder uddeles efter behov. Det lyder unægtelig som noget, en god socialdemokrat kan forstå, og så meget desto mere besynderligt, at Helle Thorning-Schmidt indtil for nylig åbenbart havde det helt fint med, at hendes egen mand ikke betalte skat i Danmark. Det gør han i stedet i det langt billigere Schweiz på trods af, at hans familie bor i Danmark og nyder godt af vores fælles velfærdssamfund.
Hvorfor skulle der flere avisforsider og adskillige dages betænkningstid til, før Helle Thorning-Schmidt og hendes mand valgte at gøre, som hun måneder tidligere havde opfordret danskerne til fra talerstolen i Fælledparken?
I den henseende minder historien unægtelig en del om de mange afsløringer af oppositionens forkærlighed for privatskoler, når det gjaldt deres egne børn, på trods af at selv samme politikere normalt går forrest, når den faldende opbakning til folkeskolen både begrædes og kritiseres.
Socialdemokraternes Mette Frederiksen, der ligesom i så mange andre situationer havde udtrykt sig mest skingert i kritikken af forældre, som af den ene eller anden grund havde valgt en privatskole, begrundede sit fravalg af folkeskolen med, at det handlede om, hvad der var bedst for hendes barn. Og fred være med det, men hvordan kan det lade sig gøre at mene ét, når det gælder de borgere hun skal lovgive for, men noget andet hvis det handler om hende selv?
Det skal jeg ikke kunne sige, men det vækker minder om dengang Ritt Bjerregaard ikke selv kunne se det forkerte i, at hun havde en 210 kvadratmeter stor herskabslejlighed i hjertet af København, men fastholdt sin folkeregisteradresse på Fyn, hvilket sikrede hende det særlige tilskud som alle folketingsmedlemmer vest for Storebælt modtager.
Dengang fik Socialdemokraternes dobbeltstandarder vælgerne til at vende dem ryggen. Hvorvidt det gentager sig, eller om vælgerne efterhånden har vænnet sig til, at der åbenbart gælder et sæt regler for socialdemokratiske politikere og et andet for andre, må tiden vise.
* Du kan kommentere læserbrevet herunder.
* Læs mange flere læserbreve – KLIK her.
Tilmeld dig BYEN.nu’s gratis nyhedsbrev.