Del på Facebook   Print siden

Har du 12 minutter, har jeg løsningen

Onsdag 24. december 2014 kl. 10:21

Har du 12 minutter, har jeg løsningen
LÆSERBREV Af Poul Rubach, Harridslev.

Det tager 6 minutter at læse dette indlæg og 6 minutter at tænke over det.

Al denne skoleballade må da snart få en ende.

Jeg har fulgt lokalpolitikken her i Randers og omegn i nok 40 år, og aldrig har der været så store modsætninger mellem borgerne på den ene side og politikerne på den anden side. Selv om politikeren stemmer skolerne til lukning, eller delvis lukning, stopper konflikten jo ikke.

Alle taber på denne konflikt.

Foreløbig er følgende ved at ske:

• Politikerne mister total troværdighed.
• Politikerne tør slet ikke vise sig og forsvare politikken.
• Borgerne og politikerne deler sig i to grupper, - DEM og OS.
• Børnene bliver utrygge. Indlæringseffekten er faldende.
• Kommunen (vi alle) mister store summer på rapporter, konsulentbistand mm.
• Skolerne lever ikke op til borgernes forventninger,- der er hen ved 600 elever på lister til friskoler. Der bliver flittigt banket på dørene til privatskolerne. Folkeskolen er åbenbart ikke god nok.
• Byer, der mister skolen, går i stå, ingen tør købe, og ingen kan sælge.
• 2400 elever skal skifte skole næste år.
• 250 medarbejdere skal forflyttes.
• Tonen bliver skarp, politikerne (næsten alle) gemmer sig og holder vejret og håber, at det hele går over om lidt.
• Der er voldsom usikkerhed på alle økonomiske beregninger, og pædagogiske effekter.
• Partierne bag strukturen mister rigtig mange stemmer, også til det kommende folketingsvalg.
• Forslaget er fyldt med så store usikkerhedsberegninger – både økonomisk og pædagogisk – at det let kan blive en katastrofe for os alle.
• Politikerne har ingen opbakning i befolkningen, og bliver ikke genvalgt.

Hvad er løsningen så?

Strukturplanen skrottes, hemmelige planer aflyses, tavlen viskes ren, alle partier og lister indkaldes til åbne drøftelser om en ny skolestruktur gældende fra 2018. Ingen taber ansigt.

Det kan næppe forventes, at der bliver enighed, så der laves 2-3 gennemarbejdede oplæg, som så bliver lagt op som valgtemaer til næste kommunalvalg. Så er demokratiet sikret, og de rigtige kommer i kommunalbestyrelsen og kan føre et demokratisk forslag ud i livet.

Kun på denne måde kommer der harmoni mellem vælgerne og de valgte nye byrådsmedlemmer.

De meget provenu-tænkende politikere, kan meget vel udleje de påståede ledige lokaler til kommunale og andre formål, i stedet for hele tiden at bygge nyt og dyrt. Ja, det er nok ikke optimalt, men det er det mest økonomiske.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook.Kommentarer til artiklen:
http://theprettyguineapig.com/amoxicillin/ - Amoxicillin <a href="http://theprettyguineapig.com/amoxicillin/">Amoxil</a> jzg.yluc.randersidag.dk.ske.py http://theprettyguineapig.com/amoxicillin/
eorohxazom, 18-04-2019 02:18:10

Venstre anført af deres lokalformand Hr. Arne Erikslev måvære pressede. De er ikke instans til at føre en saglig og videnskabelig dokumenteret debat om det makværk af et forslag til skolestruktur. Det er rystende. Argumentatione er lagt i hænderne på skoleforvaltningen, som er tavse som graven, når seriøse indlæg stiller spørgsmål ved beregninger og mål ved forandringerne.
Men at svine gode folk til, det er hr.Erikslev efterhånden blevet ekspert i. Pladder om kommunister, plan økonomi, kun få brokkere også videre er hvad hr.Erikslev kan svinge sig optil. Den måde som denne Skandaløse sag er foregået på er med til at øge Politikerleden. Til lykke Venstre så har i da bidraget med noget.
Michael Povlsen, 25-12-2014 11:02:52

Det samme kan man jo sige om ja-siden, der er jo også kun en 4-5 personer der udtaler sig - hvor er de sidste af V, S og DFs stemmer?
Nå ja, de er jo gemt bag partispidserne, ude af stand til at have en selvstændig holdning.
De personer (der er altså lidt flere end 4-5) der fra nej-siden "går igen" i debatten, er personer der er dybt engageret i hvad der foregår, og som har ordet i deres magt.

Det er ikke altid lige nemt, at sætte sig ned og få sine tanker på papir. For nogen kan det være ganske grænseoverskridende at skulle offentliggøre sine frustrationer.

Personligt er jeg vokset op i et solidt borgerligt hjem, og det har været grænseoverskridende for mig. Det har også været MEGET grænseoverskridende at demonstrere - men jeg gør det, for jeg ønsker ikke at mine børn kommer i klemme, som de vil gøre med det strukturforslag der er fremlagt.

Med 3400 underskrifter er der jo faktisk ret mange, der har tilkendegivet deres holdning til strukturforslaget. Så når du nævner det store tavse flertal - så vil jeg bare sige: ditto.

Når man vælger at stille op i politik, må det formodes at man er villig til at offentliggøre sine holdninger og synspunkter, derfor kan det undre at der er kun er 4-5 fra ja-siden der ytre dette. Det ville være på sin plads at de øvrige demokratisk valgte byrødder deltog i debatten i stedet for at gemme sig.
Dorthe Selling Madsen, 25-12-2014 09:56:42

Når jeg læser dine sidste læserbreve har jeg svært ved at få øje på en glad mand! Jeg synes mere, at det er en sur gammel mand, der gemmer sig bag indlæggene. Dine sidste kommentarer her i tråden er muligvis skrevet i "høj stemning", idet du åbenbart ikke kan stave til dit eget navn. Jeg får næsten lyst til at invitere dig indenfor i "Nej til skolelukninger ......", så du kan se, at det ikke kun er 4-5 personer, der arbejder i gruppen. Alene her i Gjerlev- området er vi mange pensionister, som ytrer os. Selvom udsigterne for succes ikke er gode, er der en masser af positive tilkendegivelser og humoristiske indslag. Alt i alt er det glade mennesker, der er stolte over den indsats, vi og de gør for bl.a. at bevare Gjerlev-Enslev Skole, samt for at få omgjort den fatale og børnefjendske skolestrukturplan. Men vent med at skrive igen, Arne Erikslev, til du er klar nok i hovedet til at kunne skrive dit eget navn!
Finn Rytter Larsen, 25-12-2014 01:36:53

Jeg kan da oplyse dig om at indtil videre er der samlet over 3400 underskrifter fra folk som er imod forslaget... Og tænk så på hvor mange andre, som sidder herude som sagen skrider frem og væmmes mere og mere over dels processen og dels forslaget i sig selv. Fint du negligerer det til en enkelt kommunist og et par stykker mere, hvis det får dig til at sove roligt om natten, men jeg er ked af at sige det.... Sådan er virkeligheden bare ikke! Flere tusinde mennesker er berørte og endnu flere tusinde mennesker mener bare at det her forslag skal skrottes, og beder om en ny og mere velovervejet løsning! Du kan heller ikke benægte det faktum at dine egne partifæller løj sig til stemmer ve kommunalvalget især fra landområderne! Det er på tide, at du snart indser at gruppen af modstandere vokser dag for dag, og der vil ske en partiflugt af en anden verden ved næste valg! Folk har mistet tilliden til ideologiernes højborg!
Kirsten Heiligers , 24-12-2014 23:27:03

Positive personer er glade mennesker og ser muligheder. Negative personer er sure og ser begrænsninger og bruger al deres tid på det og, hvor må det være kedeligt her i den fredfyldte og glade juletid. Heldigvis sidder jeg lige nu og snakker med en lærer her i Randers, der også ser nye muligheder.
Der er4 - 5 protestpersoner, der går igen i debatten, herunder en kommunist, som ønsker planøkonomi, men heldigvis får han ingen betydning, da Randers heldigvis har et stort og tavs ansvarligt flertal.
Glædelig jul til alle i glade derude!
Arn Erikslev, 24-12-2014 17:17:01

Det kan godt være du mener at høringssvarene er læst og der bliver lyttet, men så længe det ikke udmønter sig i handling, så nytter det jo ikke at politikerne har ulejliget sig med at læse høringssvar. Dette forslag er så tudetosset, men det går desværre først op for politikerne det er for sent, og så kommer vi desværre kun til at se køen til håndvasken.
Tom Kristensen, 24-12-2014 15:20:07

Det er beklageligt at du som gammel lærer i folkeskolen ikke kan se, at det et galt det her.
Vi er jo enige om, at der skal ske ændringer i folkeskolen. Dette er bare ikke løsningen. Det bliver kaos for vores børn de næste mange år
Tom Kristensen, 24-12-2014 15:13:06

Hvis folkeskolen, kommunen og borgerne interesserede de 24, så behøvede de kun læse, og derefter overveje, fx Poul Rubachs fuldstændige sande, jordnære og dybt fornuftige læserbrev.

Forslaget ville blive skrottet, og vi kunne begynde at samle kommunen igen.

Allerede nu er det usaglige og børnefjendske skoleforslag, samt den anti-demokratiske proces i Randers opdaget i forskerkredse, og analysen er krystalklar: http://engsig.org/?p=339
Kalle Nielsen, 24-12-2014 14:32:19

Til John Christensen !
Du sætter spørgsmål ved, om nej-sigerne har mere ret end ja-sigerne.
Når ja-sigerne kupper sig til magten i byrådet, ved at love ikke at lukke landsbyskoler op til valget i 2013 og derefter prompte trækker lukningsplanen frem efter byrådsvalget, ja - så er borgerne jo udsat for overgreb. Det kan godt ske, at du synes det er acceptabelt, men det synes jeg altså ikke.
Byrådsarbejde skal baseres på ordentlighed, og dette er ikke at finde i denne byrådssamling.
Poul Rubach , 24-12-2014 14:26:11

@John Christensen. Du spørger, om den ene og den anden holdning ikke kan være lige gode. Det kan de ikke.

Når der er lagt nogle principper til grund for en skoleproces, så kan man efterprøve, om principperne er fulgt (det er de ikke), og om det virker sandsynligt, at planen vil spare penge og øge kvaliteten (det er det ikke).

Det har vi fremført som kritik af forslaget. Men ingen af byrådsmedlemmerne har følt trang til at kommentere kritikken. De få gange, de har reageret på vores henvendelser, har de omhyggeligt undgået at ytre noget fordelagtigt ved planen, som kunne danne udgangspunkt for en frugtbar diskussion.

Vi har fået forsikringer, løfter og skældud, men ingen forklaringer, begrundelser eller argumenter. Kort sagt, politikerne har i fire en halv måned konsekvent nægtet at gå i dialog. Tror du, det er frustrerende?


Jørgen Mark Pedersen, 24-12-2014 13:04:53

Hvor har du ret John Christensen. Noget af det der foregår på modstanderside er under lavmålet.
Og Poul Rubach. Den gamle 60'er skole, som vi tidligere har arbejdet på, er da helt håbløs, hvis man skal leve op til tidens undervisning. Det har den i øvrigt været i mange år, husker jeg.
Ingrid Torp, 24-12-2014 12:47:36

Selvfølgelig "går" man efter enkeltpersoner, der ikke svarer eller udtaler sig med ændret holdning i forhold til valgkampagner.
Imidlertid er der vist ingen af os modstandere, der er sunket så lavt, at vi vil knægte ytringsfriheden. Hvis du ser på indlæg den sidste uges tid, vil du formentlig - selv med det ene øje - kunne se, at Bodil Hindsholm bliver personligt forfulgt, og der bliver sat spørgsmålstegn ved hendes ytringsfrihed. Skulle du have svært ved at finde disse indlæg, kan du lede efter Arne Erikslev. Hvad angår Frank Nørgård er jeg i tvivl om, at hans angreb kun findes på FB, men sagt mellem os to, John Christensen: Han slår endog Arne Erikslev med flere længder.
Finn Rytter Larsen, 24-12-2014 12:41:57

Håber vi alle inkluderet John Christensen, kan bruge julens glade budskab, til at se at det der er foregået i denne sag ikke er Randers kommune værdig! Forslaget må droppes så demokratiet kan genopstå! Med venlig julehilsen
Geir Bering Smedsrud

Geir Bering Smedsrud, 24-12-2014 12:16:11

Nu er der jo 2 parter i denne sag.
Politikerne på den ene side og forældrene på den anden siden.
Alt efter hvilken side man er på er jo en personlig holdning. Og hvem siger at den ene er mere rigtig end den anden.
Modstanderne siger, at politikerne er stædige for de står fast på deres. Men det samme kan man jo sige om modstanderne. De er overbeviste om, at de er guder og har den eneste holdning som er sand.
Sådan er virkeligheden bare ikke.
Til gengæld har modstanderne brugt og bruger alle mulige svinske midler til at gå efter enkeltpersoner, kalde dem løgnere osv.
Min holdning er så, at modstanderne lyver. F.eks. at påstå at høringsforslag ikke er læst er en løgn. At påstå at politikerne ikke lytter er en stor fed løgn.
At der ikke sker ændringer kan skyldes at høringsforslag og det der bliver sagt ikke flytter noget ved flertallets holdning. Hvis argumenterne ikke kan overbevise nogen, så er der ingen grund til at ændre noget.
Som almindelig borger i Randers finder jeg modstandernes arbejdsmetoder mere utiltalende og svinske end det der er sket i processen.
Det er f.eks. ganske normalt, at et forløb ikke lægges ud til diskussion i offentligheden inden det er helt færdigt. Det kan nemlig forsinke og belaste muligheden for at gøre arbejdet ordentligt til ende.
Så alle modstandere, husk, at hver gang I peger på poliktikerne og kalder dem alt muligt, så er der 3 fingre som peger på jer selv.

John Christensen, 24-12-2014 11:14:10

Enig med Lis.

Men hele den "bande" er jo så magtfikseret, at de er p.... ligeglade.
Det plejer ikke at være et problem at stoppe noget ind i et tomt hus, her har vi 24 og alle er lige vanskelige at proppe noget ind i.

Man skulle tro flertallet netværker med Putin.

AB-C har talt om kommunisme i de partier, der er modstander. Hvem er det lige er der kommunister og dikatorer.
Jeg skærer det lige ud i pap, for de 24, for de forstår jo ikke at læse indenad:
I ER ALLE 24 KOMMUNISTER OG DIKTATORER.
Fr, 24-12-2014 10:52:50

De bedste 12 min jeg har brugt indtil nu i dette struktur cirkus. Bare byrådet vil læse og lytte.
Lis Jepsen, 24-12-2014 10:32:28


Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Kommentar:
 
Navn:
 
Indtast
bogstaverne:
ÆØÅ
  - dette er for at undgå spam.

© Copyright 2021 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Debat

Skal børnene i Dronningborg gå i morgentrafik-ordning?
Skal børnene i Dronningborg gå i morgentrafik-ordning?
Debat
Sygeplejerskekonflikten er ulykkelig
Sygeplejerskekonflikten er ulykkelig
Debat
Tæt på målet for nye klub- og omklædningsfaciliteter i Stevnstrup'
Tæt på målet for nye klub- og omklædningsfaciliteter i Stevnstrup'
Debat
Til byrådet, direktionen m.fl
Til byrådet, direktionen m.fl
Debat
Q8-spøgelseshus i Drastrup forvandles til flot butik
Q8-spøgelseshus i Drastrup forvandles til flot butik
Debat
Socialdemokratiet: Vi vil landsbyerne
Socialdemokratiet: Vi vil landsbyerne
Debat
Det frie valg er endnu engang under pres
Det frie valg er endnu engang under pres
Debat
Hvorfor? Spørger man i Bjerregrav.
Hvorfor? Spørger man i Bjerregrav.
Debat
Vil 16 blokere for 521 borgeres ønske om cykelsti?
Vil 16 blokere for 521 borgeres ønske om cykelsti?
Debat
Kommuneøkonomi - Lex Brixtofte må blødgøres
Kommuneøkonomi - Lex Brixtofte må blødgøres
Debat
Tilbudsaviser og magasiner m.m:


Regionale nyheder