Hadsund: en by i Randers og omegn

23. november 2020
Hadsund: en by i Randers og omegn

Se nyheder fra Mariagerfjord og omegn

.
Nord for Mariager Fjord finder du den hyggelige fjordby Hadsund, der huser i alt 4.971 indbyggere. Byen ligger i Mariagerfjord Kommune i et område, der i daglig tale omtales som Himmerland. Byen ligger lige på grænsen imellem Nord- og Midtjylland og tilhører faktisk Region Nordjylland.

Hadsund har masser at byde på: lige fra alsidig natur i og uden for byen, spændende industriområder i byens nordlige del og hyggelige beboelsesområder. Faktisk ligger Hadsund placeret ved den smalleste del af Mariager Fjord, og derfor er Hadsundbroen blevet bygget netop her. Broforbindelsen gør transporten imellem Kronjylland og Himmerland både nem og hurtig, og derfor er broen også byens trafikale knudepunkt.

En industriby med plads til hyggelige boligkvarterer
Hadsund består af flere forskellige boligområder, heriblandt Hadsund Huse, Fuglekvarteret, Molhøj og Søndergårde, der alle ligger tæt på midtbyen. Derudover er byens nordlige del blevet til et regulært industrikvarter, hvor flere større virksomheder hører til – bl.a. Nilfisk A/S. Nede ved fjorden finder du Øgadekvarteret, der både rummer byens havn og den hyggelige gågade, Storegade, hvor du finder et stort udvalg af hyggelige butikker, hvor du kan slippe din indre shopaholic løs. Er du til indendørs shopping, er der også rig mulighed for dette i Hadsund Butikscenter.

Af uddannelsesmuligheder huser byen Hadsund Skole, der med sine 750 elever er den største folkeskole i Mariagerfjord Kommune. Skolen har årgange fra 0.-9. klasse og tiltrækker derfor børn fra hele kommunen. Derudover har byen også VUC Himmerland med plads til at tage fx enkeltfag. For de helt små er der flere børneinstitutioner at vælge imellem – heriblandt Regnbuen, der er en naturbørnehave.

Udover alt det praktiske har byen også de perfekte rammer for spændende fritidsaktiviteter og et aktivt foreningsliv for både børn og voksne. Du kan bl.a. besøge roklubben, lystbådehavnen, Hadsund Hallerne, byens svømmehal, Hadsund bio eller Hadsund camping og vandrehjem.

Flot natur både i og uden for byen
Er du til frisk luft ude i det fri, så kan du godt glæde dig over, at Hadsund ligger omringet af flot natur til alle sider. Først og fremmest ligger byen placeret lige op ad Mariager Fjord, der er Danmarks længste fjord. Du kan derfor nyde mange hyggelige gåture langs vandet.

Ikke langt fra midtbyen finder du Hadsund Dyrehave og Holte Park, der giver dig to skønne grønne oaser med plads til at give tankerne frit spil. Dyrehaven huser bl.a. både dådyr og geder og vil derfor helt klart være et stort hit for de mindste.
Uden for byen finder du et udvalg af forskellige skove, hvor du for alvor kan komme ud og lufte vandrestøvlerne i naturens terræn.

Om sommeren kan du desuden glæde dig over, at byen ligger blot 10 km. fra det kendte sommerhusområde Øster Hurup, hvor du kan finde lækre strande og turistområder.

Der er derfor mange gode grunde til at tage et kig nærmere på Hadsund, uanset om du skal finde din næste udflugtsdestination eller måske overvejer at rykke teltpælene i retningen af Himmerland.