Guide til permanent hårfjerning med laser

3. november 2022
Guide til permanent hårfjerning med laser

3 ofte stillede spørgsmål

Vi kan allerede nu garantere dig, at du er ikke den første, der har overvejet noget, der giver permanent hårfjerning. Mange bøvler med irritation, kløe og svien, når det kommer til hårfjerning ved hjælp af barbering, sugaring, voks eller andre metoder.

Tanken om, at der venter al den irritation, kan være udmattende og så er det generelt bare tidskrævende. Statistikker viser nemlig, at kvinder i gennemsnit bruger 72 dage i deres liv bare på at barbere sig. Det er helt sikkert tid, som vi kunne have brugt bedre og anderledes! Heldigvis kan du opnå permanent hårfjerning med laser, så du fremover ikke skal døje med irritationer og spildte dage.

I dette afsnit vil 3 ofte stillede spørgsmål blive besvaret, så du er godt klædt på, hvis du overvejer permanent hårfjerning med laser.
Hvordan foregår en permanent hårfjerning med laser?
En permanent hårfjerning med laser foregår ved hjælp af IPL Nordlys fra Ellipse. IPL står for Intense Pulsed Light og fungerer ved, som navnet selv antyder, at lyset og varmen fra laseren destruerer hårene via pigmentet i hårstrået. Laseren opnår en varme på 70 grader, når den destruerer hårene, og dette sker på blot få millisekunder.

En permanent hårfjerning kan godt føles som en lang process, der tager alt for lang tid at komme i mål med. Det skyldes, at vores hår har 3 vækstcyklusser, og det er derfor nødvendigt med 6-10 behandlinger med 6-8 uger mellem hver. På den måde kan man behandle hårene i deres aktive faser, så de til sidst stopper med at gro.

Kan alle blive behandlet?
Det er de fleste hud- og hårtyper, der kan få et succesfuldt resultat med en IPL-behandling. Dog vil du altid skulle igennem en konsultation med en specialuddannet kosmetisk sygeplejerske, som vil kunne vurdere, hvorvidt behandlingen vil give mening for dig, og hvor mange uger og behandlinger der kan forventes for det optimale resultat.

IPL fungerer bedst på hår med pigment i sig. Derfor kan det være en udfordring, hvis dine hår er meget lyse. Det skyldes den manglende pigment, som gør, at det er svært for laseren at genkende hårene. Det samme gør sig også gældende, hvis du har mørk hud. Dog vil alt dette blive klargjort for dig til en konsultation, hvor du vil blive bedt om ikke at have barberet dig 2-3 dagen inden, så der er en smule hår tilbage.

Bliver du vokset eller får plukket dine hår, så anbefales det, at du undgår dette mindst 3 uger inden behandlingen.