Del på Facebook   Print siden

Grøn vender tilbage til Randers for første gang siden 2016

Randers
Onsdag 14. april 2021 kl. 11:00

Grøn vender tilbage til Randers for første gang siden 2016
Foto: Morten Rygaard


.
Grøn vender tilbage til Randers for første gang siden 2016

Randrusianerne kan godt begynde at glæde sig: Til sommer står den nemlig på fest, fællesskab og livemusik i absolut topklasse, når Grøn for første gang siden 2016 lægger vejen forbi Randers. Festivalpladsen i Randers Syd vil danne rammen om festlighederne, som finder sted den 11. juli.

Gennem snart fire årtier har Grøn sikret musikalske sommerminder til danskerne. Selv sommeren 2020, hvor meget blev aflyst, gav Tuborg og Muskelsvindfonden Danmark masser af musikalske oplevelser under navnet Grønnere Grøn, hvor over 100 livekoncerter blev holdt rundt om i de danske haver.

Nu er Grøn klar med en plan, der på ny skal bringe livemusik, fest, hygge og fællesskab ud i det danske sommerland. I stedet for at aflyse koncertturnéen har Grøn udviklet en helt ny version af turnéen, som samtidig udvides fra 8 til 16 koncertdage.

Det bliver den længste Grøn-turné til dato, som i ugerne 27, 28, 29 og 30 lægger vejen forbi otte forskellige byer. For første gang siden 2016 vender Grøn tilbage til Randers, og den samlede turnéplan ser således ud:

Uge 27: Aarhus (8/7), Aalborg (9/7), Aalborg (10/7), Randers (11/7)
Uge 28: KBH (15/7), Næstved (16/7), Næstved (17/7), Odense (18/7)
Uge 29: Esbjerg 22/7), Kolding (23/7), Aarhus (24/7), Aarhus (25/7)
Uge 30: Odense (29/7), Odense (30/7), KBH (31/7), KBH (1/8)

Festivalpladsen i Randers Syd, der bl.a. har Randers Storcenter og Memphis Mansion som naboer, kommer til at danne rammen om festlighederne den 11. juli.

Torben Hansen, som udover at være borgmester også er formand for Eventrådet, udtaler følgende:

”Jeg er virkelig glad for, at Grøn vender tilbage til Randers. Det bliver rigtig dejligt, at vi til sommer kan se frem til at opleve Grøn, og at Randers nu er tilbage på koncertruten. Med seks års erfaring med Grøn i Randers ved vi, at vi alle kan glæde os til en stor, folkelig – og nu også corona-tryg oplevelse. Grøn er et stærkt kulturelt tilbud til kommunens borgere, som mange fra både Djursland og Midtjylland også vælger at tage til i Randers. Det kan de roligt gøre igen. Sammen skal vi have en Grøn fest.”

Publikum inddeles i sektioner

Gæsternes sikkerhed har altid haft højeste prioritet på Grøn. I samarbejde med Event Safety, der er et af Danmarks førende beredskaber inden for eventsikkerhed, har arrangørerne udviklet et helt nyt afviklingsformat, som skal skabe optimal tryghed hos publikum og alle involverede parter.

For at sikre optimale sikkerhedsforanstaltninger i forhold til COVID-19 sænker Grøn i år publikumstallet til koncerterne. Normalvis har der kunnet være op til 35.000 publikummer samlet på Grøn på én dag, men i år arbejder Grøn på at få lov til at samle omkring 10.000 gæster per koncert. Grundet det øgede antal koncertdage vil op mod 160.000 danskere dog alligevel kunne deltage i festen.

Ved hver koncert inddeles publikum i ti sektioner, der kan skaleres op og ned efter myndighedernes anbefalinger. Hver sektion bliver sin egen ”mini-Grøn”-koncert med egne mad- og ølboder, toiletter og masser af hygge. Fra scenen vil konferenciers og optrædende naturligvis sørge for at sikre den klassiske fælles stemning, der har karakteriseret Grøn fra begyndelsen.

Fællesskabet er vigtigere end nogensinde

For Tuborg og Muskelsvindfonden har det været afgørende at finde en model, der gør det muligt at gennemføre årets udgave af Grøn, så danskerne igen kan mødes til folkefest og fællesskab – noget, som mange har savnet det seneste år.

Theis Petersen, indsamlingschef i Muskelsvindfonden, udtaler:

”Grøn har gennem snart 40 år været omdrejningspunkt for et helt særligt fællesskab. Et mangfoldigt fællesskab, der er særligt vigtigt at dyrke i en tid som nu. Derfor har alle bag Grøn knoklet for at udvikle et koncept, som vi mener gør, at vi igen kan mødes til musik, fest og hygge i den danske sommer. Vi er enormt glade for sommerens turnéformat, og vi glæder os helt vildt til at byde publikum, frivillige, artister og musikerne velkommen tilbage på Grøn!”

Hos Tuborg er forventningens glæde tilsvarende stor, og Christian Sveigaard, som er Marketing Director, fortæller:

”Gennem hele Corona-krisen har fællesskaberne været i undertal, og vi savner alle samværet med hinanden. Til sommer vil det i dén grad være på høje tid, at vi igen mødes til god musik over en kold Tuborg-fadøl – og derfor gør vi alt, hvad vi kan for at give danskerne en både fantastisk og tryg oplevelse, når den Grønne karavane nok engang ruller gennem landet.”

Årets musikprogram offentliggøres i løbet af foråret. Billetsalget starter den 11. maj.© Copyright 2021 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Randers

Idømt forvaring for grove overgreb mod datter
Idømt forvaring for grove overgreb mod datter
Randers
Flertal er positive for kunsttrappe på Thors Bakke
Flertal er positive for kunsttrappe på Thors Bakke
Randers
Rådmands Boulevard får nyt kloaksystem
Rådmands Boulevard får nyt kloaksystem
Randers
Ungdomsskolens sommerprogram
Ungdomsskolens sommerprogram
Randers
Skodmission på Justesens Plæne
Skodmission på Justesens Plæne
Randers
Besøg kanonfotografen
Besøg kanonfotografen
Randers
Randers får 10. klasse i både nord og syd
Randers får 10. klasse i både nord og syd
Randers
Færdselsuheld i krydset  Mariagervej/Langvangen
Færdselsuheld i krydset Mariagervej/Langvangen
Randers
Bevare bus 918X
Bevare bus 918X
Randers
Slagsmål i Brødregade
Slagsmål i Brødregade
Randers
Tilbudsaviser og magasiner m.m:


Regionale nyheder