Fremtidens Energi i Fokus: Helle Damm-Henrichsen træder ind i Verdos bestyrelse

5. juli 2024
Fremtidens Energi i Fokus: Helle Damm-Henrichsen træder ind i Verdos bestyrelse

En Dynamisk Branche

I sin fritid nyder Helle Damm-Henrichsen, direktør i DIN Forsyning, at gå på jagt med sin labrador. Men nu er der også jagt på nye energiløsninger på dagsordenen, da hun netop er blevet valgt som eksternt bestyrelsesmedlem i energikoncernen Verdo. Helle Damm-Henrichsen er en af de to nye eksterne bestyrelsesmedlemmer, der netop er trådt ind i Verdos bestyrelse.

Valget af Helle Damm-Henrichsen som bestyrelsesmedlem er baseret på hendes omfattende viden om forsyningsbranchen samt hendes solide erfaringer inden for topledelse og strategisk udvikling. Hun udtaler: “Jeg ser frem til at blive en del af Verdo og til at bidrage til bestyrelsesarbejdet sammen med de øvrige medlemmer. I DIN Forsyning beskæftiger vi os med mange af de samme udfordringer, som Verdo også står overfor, blandt andet inden for fremtidens fjernvarme. Jeg kan derfor dele ud af de erfaringer, jeg har gjort mig, og det tror jeg kan bringe nye perspektiver til Verdo’s kommende arbejde med Fremtidens Energi.”

Verdo har på det seneste haft fokus på at styrke bestyrelsen med nye kompetencer og erfaringer fra energisektoren for at kunne træffe kvalificerede beslutninger om fremtidens energiløsninger.

Helle Damm-Henrichsen har en cand.merc fra Copenhagen Business School og begyndte sin karriere i 1996 som marketingchef i Stofa A/S. Før hun blev direktør i DIN Forsyning i april 2023, var hun direktør i Nærvarme Danmark og har også haft flere ledende stillinger i TREFOR.

Da Helle Damm-Henrichsen startede sin karriere, havde hun ikke forestillet sig at ende i energi- og forsyningsbranchen. Men da muligheden opstod hos TREFOR, greb hun chancen, og hendes forbehold blev hurtigt afløst af fascination.

“Jeg må indrømme, at jeg, inden jeg begyndte hos TREFOR, frygtede at energibranchen var lidt kedelig,” fortæller Helle Damm-Henrichsen med et smil og fortsætter: “Men jeg blev lynhurtigt fascineret. Jeg oplever, at det er en branche, hvor man rent faktisk flytter på nogle ting, og hvor man prioriterer at bruge hinanden og samarbejder på tværs.”

Hun ser frem til også at blive inspireret af Verdo: “Jeg synes, at Verdo’s tilgang til ledelse er meget interessant, og jeg er sikker på, at ledelsen i Verdo har nogle gode guldkorn, som jeg kan blive inspireret af. Derudover er Verdo’s arbejde med fjernvarmekonvertering utrolig spændende og vigtig i forbindelse med den grønne omstilling, og jeg ser meget frem til at følge med i deres mange lokale fjernvarmeprojekter.”

Verdo’s Ambitioner
Den 1. juni trådte Helle Damm-Henrichsen ind i Verdos bestyrelse sammen med Bjarne Munk Jensen, adm. direktør i Kredsløb. Verdo Holding, med hovedsæde i Randers, forsyner mere end 100.000 kunder med el, vand og/eller varme og inkluderer en række kommercielle forretninger. Som et formålsdrevet andelsselskab har Verdo en mission om at drive og udvikle bæredygtig kritisk infrastruktur til gavn for kunder og fremtidens samfund.