Erhverv
Fremtiden usikker for Sam Foreningen i Randers
Sam Foreningen står over for alvorlige udfordringer med at fortsætte deres vigtige arbejde for udsatte borgere i Randers og omegn. Foreningen, der har været aktiv i at støtte og integrere sårbare grupper i lokalsamfundet, mister en central figur i deres daglige drift.
Efter tre år som koordinator siger Anne Greve farvel til Sam Foreningen. Hendes indsats har været afgørende for de mange projekter, som foreningen har kørt. Desværre står økonomiske begrænsninger i vejen for at beholde hende i rollen, eftersom byrådet ikke har fundet midlerne til hendes løn. Dette har vidtrækkende konsekvenser; foreningen vil nu kun have én medarbejder til at drive tilbuddet for over 300 brugere.
Nedskæringerne betyder ikke bare mindre personale, men også en reduktion af aktiviteter. Tidligere succesfulde initiativer som Feriecamps og cykelprojekter for borgere med handicap står til at blive skåret væk. Ligeledes vil Grønland-projektet og planer om en el-mini bus også sættes på hold, trods et generøst bidrag fra Nordlys. Foreningens fremtid hænger i en tynd tråd, idet den er afhængig af yderligere støtte fra byrådet.
En opfordring til kommunal handling
Foranledt af en politisk konsensus tidligere i år, er der en forventning om, at byrådet vil finde de nødvendige midler i 2025. For Sam Foreningens 300 brugere, for hvem tilbuddet er en livline, kan konsekvenserne af en lukning være alvorlige. Mange har allerede påpeget, at foreningens fravær ville forværre deres situation dramatisk, hvilket potentielt kan medføre større kommunale udfordringer og omkostninger på sigt.
Sam Foreningen appellerer til byrådets hurtige handling, så de kan fortsætte det betydningsfulde arbejde, der gør en forskel for mange sårbare borgere i Randers og omegn. 2025 bliver et afgørende år for foreningens overlevelse og en mulig kursændring for de udsatte medborgere, de støtter.