Fodboldlinjen uddanner de første C1 trænere

12. marts 2020
Fodboldlinjen uddanner de første C1 trænere

Som de første i folkeskoleregi, har Fodboldlinjen Randers i samarbejde med DBU-jylland, uddannet de første c1 trænere.

Eleverne får hermed et C1 UEFA-trænercertifikat, der gør dem i stand til at træne 5-9 årige børn ude i breddefodboldklubberne.

Det er DBU-instruktør og træner på fodboldlinjen, Alex Stæhr der har undervist eleverne.

Som medier er brugt fodboldlinjen minielever, der går i 5. og 6. klasse fra Hobrovejens skole og Vestervangsskolen.

Eleverne har været utroligt engagerede og interesserede i uddannelsen, siger Alex Stæhr. Det, der nu er vigtigt, er at eleverne kommer ud og arbejder i breddeklubberne. De skal ikke stå alene med hold og spillere. De skal ud og have mentorer i klubberne, der kan vejlede og hjælpe de unge mennesker, så de får en god oplevelse af trænergerningen og får lyst til at fortsætte som frivillige trænere og ledere i klubberne, slutter Alex Stæhr.

Efter eleverne var færdige med kurset, var der repræsentanter fra initiativet med fællestræning for pigespillerne Randers, Randers Freja og Helsted/Fremad, der fortalte om klubberne og tilbuddene og hvordan eleverne fremadrettet kan tænkes ind i de opgaver, som klubberne udfører. Henrik Thomasen, der repræsenterede pigefodbolden sagde bl.a.: Vi træner en gang om måneden i otte måneder, og kan sagtens bruge en af jer nyuddannede trænere, som assistenter for nogen af vores garvede trænere. På den måde kan I samle erfaring og lære noget, og I kan hjælpe os med meget. Denne opgave fylder ikke så meget rent tidsmæssigt og kan sagtens kombineres med arbejde, eget fodboldspil og fritid.

Ungdomskonsulent Thyge Sall fra Helsted mødtes med en del elever, der er spillere i Helsted og hans tanke var først og fremmest, at de nyuddannede C1 trænere skal i små praktikker henover foråret, så de kan få en stille og rolig start på trænergerningen og undervejs mærke efter om trænervejen er noget for dem.

Det første hold, bestod af 14 elever fra 8. og 9. klasse fra Vestervangsskolen og Assentoftskolen, og var et pilotprojekt. Det er meningen, at endnu flere elever fra skoleåret 2020/21 kan tage uddannelsen.

I forvejen har Fodboldlinjen Randers uddannet 60 juniorledere,. Alle de uddannede elever får udleveret deres diplomer og C1 trænercertifikater ved en stor dimmissionsfest, der bliver afholdt på HHX Tradium.

Til at forestå uddelingen kommer borgmester i Randers Kommune Torben Hansen og uddannelseschef i DBU-Jylland, Henriette Jensen.