Del på Facebook   Print siden

Fodboldlinjen overrækker gaver til Randers FC

Sport
Torsdag 18. juni 2020 kl. 16:00

Fodboldlinjen overrækker gaver til Randers FC
Foto: Randers FCAf Martin Albrechtsen, Randers FC.

John Witting, leder af Fodboldlinjen Randers, har været forbi Cepheus Park Randers for at overrække Randers FC gaver i form af en vinderplakat og en vindertrøje som et synligt bevis på, at Fodboldlinjen Randers vandt Danskernes Idrætspris ved DR’s Sport 2019.

Fodboldlinjen har overrakt vinderplakaten til samtlige skoler og sponsorer, som er med i samarbejdet.

– Det betyder utrolig meget, at vi vandt prisen. Til næste år regner vi med, at stort set samtlige skoler i Randers Kommune kommer med i samarbejdet. At vi får 5. og 6. klasserne med og at elevtallet bliver endnu højere. Dvs. til næste år regner vi med, at vi kommer til at træne på 18 forskellige anlæg, og der vil være omkring 25 trænere og fire undervisere på linjen. Det skyldes selvfølgelig også, at vi vandt Danskernes Idrætspris, men også det rigtig gode koncept der er i Fodboldlinjen, fortæller John Witting, leder af Fodboldlinjen Randers.

Hos Randers FC er vi meget glade for gaverne og imponerede over den fremgang og udvikling, som Fodboldlinjen Randers har gennemgået.

– Vi er stolte på Fodboldlinjen Randers’ vegne. Prisen viser bare, hvor godt et stykke arbejde de yder, og hvor stor betydning det har for rigtig mange børn og unge mennesker. Så det er rigtig flot, og noget vi som by kan være stolte af, siger sportslig- og kommerciel direktør Søren Pedersen.

En vild udvikling.
Fodboldlinjen har gennemgået en stor udvikling, siden den blev etableret for 10 år siden på Rismølleskolen, hvor der var 20 elever linjen. I dag går 500 elever på tværs af 14 folkeskoler i kommunen på Fodboldlinjen Randers.

– Det er en helt vild udvikling. Det skyldes også, at vi har haft mange dygtige trænere og undervisere til at højne niveauet. Fodboldlinjen er for alle, den er for bredden. Dvs. at det er for både piger og drenge. Bare man har interessen, lysten og viljen til at ville spille, så er alle velkommen. Og man bliver niveaudelt. Dvs. man kommer til at spille med dem, man er ligeværdige med, således at man opnår en succes ved at spille fodbold. Og så er der det sociale bagefter i omklædningsrummet. Der er det jo ligegyldigt om man er middel, god eller er ved at lære at spille fodbold, så kan allesammen snakke og få noget socialt sammen, udtaler John Witting.

Samarbejdet med Randers FC.
Randers FC stiller superligaspillere til rådighed, der et par gange om året kommer ud til træningen på de forskellige skoler og årgange, og deltager i træningen på lige fod med eleverne. Efter træningen får eleverne mulighed for at tale med deres idoler, blandt andet om det at være professionel fodboldspiller.

– Samarbejdet med Randers FC betyder rigtig meget. Alle spillerne på Fodboldlinjen er breddespillere, og de når ikke nødvendigvis at komme til at spille Superliga-fodbold. Men de bliver rigtig gode tilskuere og kommer til at støtte op om Randers FC i fremtiden. Og så det her med at Randers FC-spillerne kommer ud og spiller med vores elever og snakker med dem. Det er en rigtig stor oplevelse for dem, fortæller John Witting.

Et kæmpe brand for Randers Kommune.
– Det er et kæmpe brand for Randers Kommune, Randers Ungdomsskole og Tradium, som er med til at lave juniorlederuddannelsen. Vi er jo de eneste i Danmark, som laver det, og vi har lige uddannet 14 C1 certifikerede UEFA-trænere, hvor en DBU-instruktør har uddannet 14 af vores elever. Det er et kæmpe brand for Randers Kommune, at vi laver noget, som ingen andre har. Og at der er så mange, som gerne vil være med, både piger og drenge, det er vi rigtig glade for, siger John Witting.

Interesse fra udlandet.
Fodboldlinjen Randers er Nordens største fodboldlinje, og linjen vækker også interesse fra andre dele af verden.

– Vi har fået oversat vores koncept til engelsk. Dvs. at Randers’ venskabsbyer i Island, Finland, Norge, Sverige og Polen har fået setuppet. I september var vi i Helsingborg i Sverige for at holde oplæg om linjen for Kommunen, gymnasier og folkeskoler der. Og her den 20. oktober skal vi til Chesterfield i England for at holde oplæg om fodboldlinjen, hvor skolefolk og ledere fra Skotland, Irland, Nordirland, Wales og selvfølgelig England vil være tilstede. Så det er rigtig stort, fortæller John Witting.


© Copyright 2021 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Sport

Stor medieinteresse for Fodboldlinjen Randers.
Stor medieinteresse for Fodboldlinjen Randers.
Sport
TeamGym konkurrencer i Arena Randers udskydes/aflyses
TeamGym konkurrencer i Arena Randers udskydes/aflyses
Sport
Randers FC-formandens sportslige beretning for 2019/20
Randers FC-formandens sportslige beretning for 2019/20
Sport
RC 1910 kørte de sidste løb i jysk-fynske
RC 1910 kørte de sidste løb i jysk-fynske
Sport
Fortsat skaksucces
Fortsat skaksucces
Sport
RC 1910 på landevejene omkring Tønder og Sønderborg
RC 1910 på landevejene omkring Tønder og Sønderborg
Sport
Landevejsrytterne fra Randers deltog i Jysk-Fynske mesterskaber
Landevejsrytterne fra Randers deltog i Jysk-Fynske mesterskaber
Sport
Flotte placeringer til RBK
Flotte placeringer til RBK
Sport
Landevejsløb på en meget kuperet rute
Landevejsløb på en meget kuperet rute
Sport
RBK ungdom deltog i flere stævner
RBK ungdom deltog i flere stævner
Sport
Tilbudsaviser og magasiner m.m:


Regionale nyheder