Flere praktiserende læger på vej

18. marts 2022
Flere praktiserende læger på vej

Flere praktiserende læger på vej

Af Carina Kondrup

Alle skal have en lokal læge. Derfor udvider regionen med 13 praktiserende læger i Østjylland

Region Midtjylland vokser i indbyggertal. Fordi flere flytter hertil og fordi fødselstallet stiger. Især i Østjylland betyder flere borgere rift om egnens praktiserende læger.

Det er regionens ansvar at sikre, at alle borgere kan blive tilmeldt en lokal lægepraksis. Praktiserende læger er private erhvervsdrivende, der kan købe retten til at drive praksis i et lokalområde af en praktiserende læge eller af regionen.

For at sikre, at alle borgere kan blive tilmeldt en lokal læge, udvider Region Midtjylland med plads til 13 ekstra praktiserende læger.

– Det glæder mig meget, at flere borgere har lyst til at bo her i regionen og at fødselstallet stiger. Det er samtidig vigtigt for borgerne, at de praktiserende læger kan følge med. Derfor åbner vi for, at flere læger kan åbne praksis i de områder, hvor flest flytter til, siger Else Søjmark, formand for regionens udvalg for Nære Sundhedstilbud.

Hver af de 13 ekstra læger skal åbne for 1.600-2.700 borgere i et konkret lokalområde.

Her er der sat navn på lægepraksis

Lægeklinikken i Odder, Tilst Lægehus (Aarhus V), Trøjborg Lægehus (Aarhus N) og Læge Sidse Kjærholm i Ry Sundhedshus udvider alle deres praksis med plads til en ekstra læge.

I Silkeborg og Hedensted kommer de ekstra læger i to nye lægepraksis.
Familiens Lægehus i Silkeborg åbnede 1. marts med en læge og Almen lægeklinik Hedensted åbner 1. april med to læger. Den ene er ekstra, den anden afgiver en lokal lægepraksis, der fortsætter med færre læger.

Her åbner ekstra læger i efteråret

Regionen åbner for en ekstra læge i hver af områderne Horsens, Brædstrup, Skanderborg, Hinnerup, Randers, Aarhus S og Hornsleth-Skødstrup.

De ekstra praktiserende læger i disse områder ventes at åbne for patienter senest 1. oktober i år.