Del på Facebook   Print siden

Festugen åbner med koncert af dansk stjernemusiker

Randers Festuge
Onsdag 12. juni 2019 kl. 13:00

Festugen åbner med koncert af dansk stjernemusiker

Randers Festuge løfter sløret for mere af årets program på hjemmesiden fra mandag den 17. juni. Her er en lille forsmag.

Med mange millioner afspilninger på musiktjenesten Spotify, store koncerter på festivaler og airplays på landets radiostationer er østjyske Nicklas Sahl for længst blevet stjerne på den danske musikscene. Fredag den 9. august åbner han dette års Randers Festuge med en gratis koncert på Rådhustorvet.

"Her en uges tid før vi præsenterer hovedlinjerne i årets festugeprogram, er vi glade for, at vi kan løfte lidt af sløret, og fortælle at Nicklas Sahl optræder ved den officielle åbning i år. Det bliver en fantastisk oplevelse," siger Torben Hansen, formand for festugens bestyrelse og borgmester i Randers Kommune.

Nicklas Sahl er stjerne med lokale rødder. Opvokset i nabokommunen og byen Hadsten, og på Mellerup Efterskole udviklede han som teenager sit musiktalent. Den nu 22-årige musiker er på omkring et år blevet et etableret navn på den danske stjernehimmel. Det skyldes ikke mindst hitsinglerne 'Hero', 'Planets' og 'New Eyes'. Sidstnævnte er siden udgivelsen for et års tid siden blevet spillet over 13 millioner gange på musik-streamingstjenesten Spotify. Nicklas Sahls musik er endda blevet bemærket af Bryan Adams. Den canadiske rockstjerne har kommenteret østjydens musik på det sociale medie Instagram.

"Vi har her at gøre med en dansk musiker, som virkelig bryder igennem lydmuren - især hos de unge, men også hos deres mødre, " siger festugechef Mette Bertelsen.

Nicklas Sahl gav tidligt på foråret en fantastisk og næsten udsolgt koncert på det regionale spillested Turbinen. Nu får festugens gæster den store fornøjelse af, at han kommer retur med sit band for et langt større publikum. Det sker fredag den 9. august kl. 18 på Rådhustorvet.

"Vi har et ønske om i højere grad at skabe en fest i vores gamle middelalder-bykerne, der er et helt særligt kendetegn for Randers. Målet er, både at holde en fantastisk fest for alle der bor her, og samtidig tiltrække flere udenbys gæster," siger Torben Hansen.

Flere koncerter rundt om i midtbyen
Efter koncerten med Nicklas Sahl spiller DJ Jakob Kjær fra scenen på Rådhustorvet. Randers Cityforening supplerer åbningskoncerten med et stort open by-Night-arrangement. Der bliver i den forbindelse også opsat en scene i Houmeden, hvor der vil være musik allerede fra kl. 16.30. Her vil Jonas Rasmussen spille og blandt andet underholde med den danske vindersang fra Melodi Grand Prix i 2018. Derudover gæster X-factor deltager Gina Michaells Randers Festuge i samme anledning.

Der vil ligeledes fra kl. 16.30 være musik i Jazz- og Folk teltet, der traditionen tro holder til i Dytmærsken.

"Randers Festuge 2019 bygger dermed videre på traditionerne samtidig med, at musikoplevelser bliver samlet på pladser rundt i byen. På den måde udfolder vi programmet med en ny spændende identitet fra i år, som vi også vil udvikle på hen over de kommende år," siger Mette Bertelsen.

Årets program 2019
Randers Festuge løfter sløret for mere af årets program på hjemmesiden www.randersfestuge.dk fra mandag den 17. juni. Programmet bliver løbende opdateret frem mod festugen. Randers Festuge går tilbage til 1977 - og har siden udviklet sig til Danmarks største brugerskabte festuge. Det vil sige, at alle aktiviteterne arrangeres af randrusianerne selv. Det kommunale Eventsekretariat indsamler og kordinere festugeprogrammet, der involvere alt fra musik, kunst, teater, sport, gastronomi og meget mere. I de senere år har der være omkring 500 vidt forskellige arrangementer i løbet af Randers Festuge.Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Kommentar:
 
Navn:
 
Indtast
bogstaverne:
ÆØÅ
  - dette er for at undgå spam.

© Copyright 2020 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Randers Festuge

En aften med Sigurd
En aften med Sigurd
Randers Festuge
Sigurd Barrett gav et brag af en 40-års Jubilæumskoncert den 13. august for indbudte gæster, og Randers EgnsTeater Kor sang med på flere af numrene.
Energisk korleder er Årets Randersborger
Energisk korleder er Årets Randersborger
Randers Festuge
Samtidig med åbningen af Randers Festuge 2019 kårede Randers Kommune traditionen tro Årets Randersborger.
Børnedag i Jazz & Folk Teltet søndag eftermiddag
Børnedag i Jazz & Folk Teltet søndag eftermiddag
Randers Festuge
Søndag eftermiddag er der en festlig eftermiddag for børn i Jazz & Folk Teltet i Dytmærsken fra kl. 12 og frem.
Gadelukninger i Randers Festuge
Gadelukninger i Randers Festuge
Randers Festuge
For at gøre plads til en festlig uge i Randers bliver der en række gadelukninger i perioden frem til den 18. august 2019. Få overblikket her.
Kunstnerfestival
Kunstnerfestival
Randers Festuge
Randers Kunsthus afholder kunstnerfestival lørdag den 10. aug. kl. 11-16.
Frivilligværket fejrer Randers Festuge
Frivilligværket fejrer Randers Festuge
Randers Festuge
Frivilligværket fortæller:
Folkemusik i Randers Festuge
Folkemusik i Randers Festuge
Randers Festuge
Også i år er Folkemusik i Randers med ved Randers Festuge og endda med hele tre aftener.
Kunstnerisk rejse – et indblik med udblik
Kunstnerisk rejse – et indblik med udblik
Randers Festuge
Nørhald Kunstforening begynder en ny sæson med et malerisk udblik. Birgit Randrup-Thomsens udstilling på Mellerup Fri- og Efterskole hedder ”Le Voyage” – rejsen.
Jazz & Folk Teltet 2019 i Randers Festuge
Jazz & Folk Teltet 2019 i Randers Festuge
Randers Festuge
Igen i år byder Jazz & Folk Teltet godt bakket op af Randers Musikfonds mange sponsorer og Randers Festuge samt masser af frivillige, på
Østre Kirkegård
Østre Kirkegård "sladrer" om Randers' byhistorie
Randers Festuge
Oprindeligt hed den "Dødsminde". I dag er kirkegården kendt af enhver randrusianer som Østre Kirkegård, købstadens ældste fungerende kirkegård.


Regionale nyheder

Tilmeld dig vores nyhedsbrev