Del på Facebook   Print siden

Fabeldyr skal få flere elever til at cykle til skole

Forside
Fredag 29. marts 2019 kl. 07:00

 Fabeldyr skal få flere elever til at cykle til skole
Rasmus, Mads og Frida fra Blicherskolen har været med til at male og udvikle fabeldyret Karin, der skal gøre det sjovere at cykle til skole.


Cykelstier med farverige fabeldyr og sliksymboler i cykelskuret skal gøre skolevejen sjovere og lokke flere elever til at komme aktivt til undervisning Blicherskolen i Spentrup.
Den anderledes skolevej er lavet af elever fra 3. A. på Blicherskolen. Klassen har deltaget i workshops om trafik i børnehøjde, der med afsæt i elevernes idéer skal motivere flere til at stige ud af forældrenes biler og i stedet gå eller cykle til skole.

For et par uger siden blev vejene i Spentrup pakket ind i 40 kilometer zoner og fartdæmpere. I den forbindelse har 3. A på Blicherskolen arbejdet med emnet, sikre skoleveje. Eleverne har diskuteret, malet og modelleret løsningsforslag, der kan få flere af deres kammerater til selv at transportere sig til skole.

"Det har været sjovt at være med til at lave forskellige aktiviteter, der kan få flere til at cykle til skole," fortæller Rasmus Lykkegaard Povlsen, fra 3. A. Han har tegnet det farvestrålende fabeldyr Karin, som eleverne har malet og stillet op langs stierne ved skolen.

Udover fabeldyr og sliksymboler i cykelskuret har eleverne fra 3. A udviklet aktiviteter, der skal motivere flere til at cykle til skole. En torsdag i marts inviterede eleverne fra 3. A derfor de øvrige klasser på skolen til cykelfest med cykelkonkurrencer, cykelløb og afprøvning af en cykel-øvebane i skolegården:

"Jeg cykler selv til skole næsten hver dag. Derfor har det været sjovt at lave aktiviteter, som kan lære de yngre børn at blive bedre til at cykle," sagde Isabella Sørensen fra 3. A. Ved cykelfesten cyklede hun forrest i et cykelløb for 2. klasserne. Hendes opgave var at vise eleverne, hvordan man viser tegn, når man som cyklist skal dreje og stoppe.

Børn lærer at tage ansvar
Fartdæmpere og 40 kilometer zoner i Spentrup samt undervisningen i trafik i børnehøjde på Blicherskolen er led i Randers Kommunes cykelprojekt "Sikre skolekorridorer. Eleverne i 3. A. på Blicherskolen har ifølge deres klasselærer Helle Birkemose været særdeles aktive i trafikundervisningen:

"Det har været nogle spændende og kreative workshops, der har formået at inddrage eleverne og give dem ejerskab til budskabet om at få flere til at cykle eller gå til skole, " siger Helle Birkemose og tilføjer:

"Udover at det øger trafiksikkerheden, hvis færre elever bliver kørt til skole, lærer børn, der selv går eller cykler til skole, at tage ansvar. De bliver mere selvstændige, og den selvstændighed smitter også af på andre sammenhænge i løbet af skoledagen. Derfor håber jeg, at forældrene vil bakke op initiativerne og sende deres børn til skole på gåben eller cykel."

Undervisningen af eleverne blev varetaget af virksomheden "Trafik i Børnehøjde" i et samarbejde med Randers Kommune og Blicherskolen. I efteråret skal eleverne fra 3. A på Blicherskolen deltage i et par opfølgende workshops om sikre skoleveje.

Fakta
I 2019 ruller cykelprojektet "Sikre skolekorridorer" ved skolerne i Fårup, Spentrup og Harridslev. Kommunen samarbejder med de tre skoler i byerne om undervisning af elever i sikker trafik i skoletiden. Samtidig etablerer kommunen sikre korridorer ved at anlægge nye stier, 40 kilometer zoner og fartdæmpere for at nedsætte hastigheden i de tre byer.Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Kommentar:
 
Navn:
 
Indtast
bogstaverne:
ÆØÅ
  - dette er for at undgå spam.

© Copyright 2021 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Forside

Orkla planlægger at tilbagekalde alle HUSK produkter i samarbejde med myndighederne
Orkla planlægger at tilbagekalde alle HUSK produkter i samarbejde med myndighederne
Forside
Dødsfald
Dødsfald
Randers
Så stoppede festen
Så stoppede festen
Forside
Lug, beskær og plant i efteråret
Lug, beskær og plant i efteråret
Forside
Lager/Produktionslokaler udlejes
Lager/Produktionslokaler udlejes
Forside
Mand flygtede fra færdselsuheld
Mand flygtede fra færdselsuheld
Forside
Godt nytår fra DMI
Godt nytår fra DMI
Forside
Rigtig godt nytår!
Rigtig godt nytår!
Forside
Fremtidens luftfart kræver store omvæltninger
Fremtidens luftfart kræver store omvæltninger
Forside
Ved at skifte til mere bæredygtigt brændstof som electrofuels, foretage
Brems for rådyret og kør katten over?
Brems for rådyret og kør katten over?
Forside
Vi har netop stillet uret til 'vintertid' og i ugerne herefter, er der øget risiko for påkørsler af dyr.
Tilbudsaviser og magasiner m.m:


Regionale nyheder