Klik venligst
---Klik venligst

Del på Facebook   Print siden

Få nye oplevelser med din klassiske bil i forårssolen

Forside
Fredag 12. april 2019 kl. 16:00

Få nye oplevelser med din klassiske bil i forårssolen
Om det er en Ford Escort fra 80erne eller en nyere eller ældre bil, kan du deltage i Classic Day den 14. april.


Det er forår. Solen skinner. Og det skal nydes. Med skiftet til sommertid har vi alle sat havemøblerne frem, men der er også mange indehavere af en klassisk bil, som nu kommer ud af skjul.
For nu er de sidste saltrester væk fra vejene, og mange tænker på at tage en tur ud i det danske land med den lidt ældre bil. Med en undskyldning om at få en is på havnen i Bønnerup, Grenaa eller Ebeltoft.

”Men egentlig behøver man ikke en undskyldning om en isvaffel for at starte den gamle bil,” siger Hans Ole Nielsen. ”Køreturen i sig selv er jo en oplevelse i sig selv, og den køretur kan blive meget sjovere og mere overraskende, hvis man deltager i Classic Day.”

Hans Ole Nielsen er bosiddende i Mørke. Han er medlem af Aarhus Automobil Sport og selv aktiv deltager indenfor det, som hedder historisk pålidelighedsløb. Sammen med klubkammeraten Niels Iversen deltager han i dennes røde VW Golf fra 1979 i løbene. Og han vil gerne have, at flere får oplevelsen af at bruge den klassiske bil til andet end at mødes i sommerhalvåret ved Kaløvig.

”Søndag den 14. april afholder vi Classic Day flere steder i landet, og et af stederne er netop på Djursland, hvor vi starter fra Hvilsager Forsamlingshus klokken 10,” fortæller Hans Ole Nielsen.

”Her kan alle med en klassisk eller ældre bil møde op. De får en god og grundig introduktion til historisk pålidelighedsløb, inden vi sender dem afsted på ruten. Og nej. De skal ikke være bekymret for den gamle bil, som er kommet ud af garagen. Det drejer sig ikke om at køre stærkt.”

Ved Classic Day handler det nemlig om at følge den rute, man får angivet. Og at gennemkøre den på en given gennemsnitshastighed. Som ikke er høj.

”Ruten giver i sig selv masser af oplevelser, da den forløber ad de mindre djurslandske veje,” lover Hans Ole Nielsen, ”og netop derfor kan vi garantere udfordringer for såvel chauffør som kortlæser. Flere steder skal man køre en strækning med en bestemt fart. Selv om vi måske kun taler om 38 eller 44 km/t, udfordrer det køreren, men også kortlæseren, som undervejs skal finde vej og også notere kontrolpunkter.”

Classic Day ikke bare starter, men også slutter i Hvilsager Forsamlinghus.

”Her får deltagerne masser af muligheder for at vende dagens oplevelser,” siger Hans Ole Nielsen. ”Der vil både være nye og erfarne deltagere indenfor historisk pålidelighedsløb til stede, og de vil alle hjælpe. Før, under og efter løbet.”Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Kommentar:
 
Navn:
 
For at indsende din kommentar skal du indtaste billedets tal og bogstaver i feltet nedenfor.
Kan du ikke se hvad der står så klik på billedet for at få en ny.

Indtast nummer og bogstaver .


© Copyright 2019 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

-
Forside

Mød dine politikere ved et offentligt møde
Mød dine politikere ved et offentligt møde
Forside
Langå 1. maj – det eneste sted i Randers Kommune, hvor du kan møde dine politikere ved et offentligt møde.
Gratis gadeteaterfestival vender tilbage
Gratis gadeteaterfestival vender tilbage
Forside
Til sommer kommer Randers Internationale Gadeteaterfestival endnu engang til byen, og forvandler gaderne til festlige teaterscener.
Forsøg på tyveri af frihedsmonument
Forsøg på tyveri af frihedsmonument
Forside
Onsdag eftermiddag er der blevet konstateret forsøg på at save en bronzestatue over i Randers.
Børnene tages som gidsler i hamsterhjulet
Børnene tages som gidsler i hamsterhjulet
Forside
Når vi er pressede på job, går det ud over vores børn.
Børneteater og kunst til sanserne
Børneteater og kunst til sanserne
Forside
15. og 16. juni afholder Randers EgnsTeater i samarbejde med Randers Kunstmuseum en børneteaterfestival med kunstprogram.
Danmarkshistorien fortalt på tre minutter
Danmarkshistorien fortalt på tre minutter
Forside
Over en million har på et par uger set videoen med historikeren Asser Amdisens lynformidling af danmarkshistorien.
Derfor skal du huske at skifte til sommerdæk
Derfor skal du huske at skifte til sommerdæk
Forside
Hvis du ikke allerede har skiftet til sommerdæk, så er det et godt tidspunkt at gøre det nu. Det er både brændstofbesparende, og så kan det være risikabelt at køre med vinterdæk om sommeren.
Forslag til næste byrådsmøde
Forslag til næste byrådsmøde
Forside
Beboerlisten og Velfærdslisten anmoder i henhold til KSL § 11, stk. 1, 1. pkt., borgmester Torben Hansen om at sætte nedenstående forslag på dagsordenen for Randers Byråds møde den 29. april 2019.
Bankfolk er flyttet i skurvogne
Bankfolk er flyttet i skurvogne
Forside
Sparekassen Kronjylland udvider og moderniserer sin afdeling på Mariagervej i Randers. Under det omfattende arbejde, holder sparekassens ansatte til i en midlertidig "skur-by" på parkeringspladsen.
 Husets energimærke påvirker salgsprisen
Husets energimærke påvirker salgsprisen
Forside
Det er ikke lige meget, om parcelhuset har et energimærke E eller B, når boligen skal sælges.
Klik venligst


Klik venligst
Regionale, Nationale og Internationale nyheder
Nyhedsbrev
E-mail adresse:

Tilmeld
Frameld