Del på Facebook   Print siden

Få hjælp til studievalg

Aarhus
Onsdag 19. februar 2020 kl. 11:00

Få hjælp til studievalg

Mere end 13.000 unge forventes at besøge Aarhus, når byens uddannelsesinstitutioner inviterer til u-days 27. til 29. februar.

Sygeplejerske, arkitekt, ingeniør, datalog? Fra torsdag den 27. februar og tre dage frem kan unge fra hele landet blive klogere på deres kommende studievalg, når alle byens videregående uddannelser åbner dørene op til u-days. Her kan uddannelsessøgende møde studerende, besøge uddannelsesstederne og opleve studielivet.

I år er det 16. gang, at byens ni videregående uddannelsesinstitutioner inviterer til u-days. Projektleder Majbritt Nielsen fremhæver, at u-days hjælper de unge til at træffe et vigtigt valg.

"Vi oplever, at flere og flere unge føler et pres og er bange for at vælge forkert. På u-days får de chancen for at opleve uddannelsesstedet, møde nuværende studerende og fornemme stemningen – det kvalificerer studievalget og er en god kur mod præstationsangst og frygten for at vælge forkert, siger hun.

Det understøttes af evalueringer, der viser, at tre ud af fire oplever at blive mere afklaret i deres studievalg, når de har besøgt u-days.

Og der er meget af vælge imellem. Mere end 130 uddannelser slår dørene op i løbet af de tre dage, og de fleste unge besøger to eller tre uddannelser i løbet af arrangementet.

Flere og flere unge besøger u-days

Igennem årene er besøgstallene kun gået én vej – og det er op. I 2015 var der knap 10.000, mens der sidste år var langt over 13.000 besøgende.

"Det er et tegn på, at mange unge gerne vil uddanne sig, og at de er omhyggelige og grundige i deres valg. Men det understreger også, at u-days faktisk kan gøre en forskel for de unge", siger Majbritt Nielsen.

Ved at gå sammen om u-days gør de ni aarhusianske uddannelsesinstitutioner det lettere for de unge at få et indblik i flere forskellige uddannelser på kort tid. Ud over svar på spørgsmål om det faglige og sociale studiemiljø er u-days også en chance for at snuse til Aarhus som studieby.

"Vi ved, at selve byen har stor – og nogle gange afgørende – betydning for de unges studievalg, og derfor opfordrer vi til, at de unge benytter chancen for at gå på opdagelse i Aarhus og mærke byens liv", siger Majbritt Nielsen.© Copyright 2021 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Aarhus

Tilbudsaviser og magasiner m.m:


Regionale nyheder