Få et billån uden pant – sådan får du det billigste

21. oktober 2022
Få et billån uden pant – sådan får du det billigste

Når du skal købe en bil, er det en god idé at undersøge markedet for billån grundigt, så du får det bedste tilbud. Der er nemlig stor forskel på renterne og vilkårene for billån uden pant hos de forskellige udbydere. Nogle steder kan du låne penge til din nye bil med en meget lav rente, mens andre steder kan det være helt op til en tyvedobling.

Generelt er prisen på lån altid værd at undersøge, da der er stor forskel i pris, og selv små forskelle i renter kan over en længere periode have stor betydning.

Billån med eller uden sikkerhed?
Det er ofte nødvendigt at optage et lån, når du skal købe ny bil. Her har du grundlæggende to muligheder, da du kan få et lån med eller uden sikkerhed. Sikkerhed i et billån betyder, at banken har indflydelse på, hvilken bil du køber, da de vil sikre sig at hente deres penge hjem igen, hvis du ikke overholder dine afdrag. Derudover skal du sandsynligvis også selv have en del af udbetalingen til lånet med hjemmefra.

Fordelen ved at have sikkerhed i lånet er, at du ofte får en lav rente på dit lån og potentielt kan låne op til en million kroner.

Et billån uden sikkerhed er derimod en form for forbrugslån, og det betyder, at du ikke skal stille sikkerhed for lånet. Her kan du låne 100% af bilens pris, hvis banken kan godkende dig til lånet og du behøver ikke have nogen udbetaling med. Her er fordelen, at du har mere frihed til selv at vælge, hvilken bil du ønsker, og du ikke skal have sparet op for at kunne låne.

Ulempen er omvendt, at du “kun” kan låne 500.000 kroner og at renten ofte vil være noget højere end ved et lån med sikkerhed.

Noget andet, du bør overveje, når du tager et billån, er, hvor lang tid du ønsker at afbetale lånet over. Jo kortere tid, jo mindre rente skal du betale, men samtidig vil din månedlige ydelse også blive højere. Du bør derfor overveje, om det er noget, du har råd til, inden du tager et billån.

Sådan kan du sammenligne billån nemt og hurtigt
Når du skal have et nyt billån, er det en god idé at sammenligne forskellige låneudbydere på markedet. På den måde kan du finde den bedste pris på et lån.

Det er dog ikke altid nemt at overskue de mange udbydere, og derfor kan det være en god idé at bruge en sammenligningsportal som for eksempel LendMe, hvor du både kan finde lave renter og et godt overblik over de forskellige lånemuligheder, da de samarbejder med adskillige banker.

På denne måde slipper du for at skulle involvere en bankrådgiver, og du behøver heller ikke at have specielt meget forstand på økonomi for at få den bedste pris. For der er en stor prisforskel på lån, da forskellen er 5.5 gange så stor ifølge en gennemgang af 25 bankers prisindekser.

Her kan du indtaste dine ønsker til lånet, og så vil portalen give dig et overblik over de bedste muligheder blandt deres 17 bankpartnere. Du kan både sammenligne priser og renter, men også se hvilke gebyrer der er forbundet med de enkelte lån.

Nogle steder er der for eksempel et oprettelsesgebyr, som du skal betale første gang, du tager et lån hos dem. Dette gebyr kan variere meget fra sted til sted, så det er vigtigt at være opmærksom på dette, når du vælger dit nye billån.

Sådan finder du det bedste overblik
Der er mange forskellige ting, du skal have in mente, når du skal finde det bedste billån. For det første bør du overveje, hvor meget du har råd til at betale i måneden. Dette vil afhænge af din indkomst og øvrige faste udgifter. Du bør også overveje hvor lang en løbetid, du ønsker på dit lån. Jo længere løbetid, jo mindre vil din månedlige ydelse være, men jo mere vil du samlet set betale i rente.

Hvis du gerne vil undersøge dine muligheder skal du først oprette en ansøgning, hvorefter platformen henter forskellige tilbud, hvor du med fordel kan vælge det bedste for dig.