-
-Klik venligst--

Del på Facebook   Print siden

Esporten tordner frem i foreningerne

Sport
Torsdag 11. april 2019 kl. 13:00

Esporten tordner frem i foreningerne
Foto: Palle Skov for DGI


På et enkelt år er antallet af børn, unge og voksne, der dyrker esport i en forening, steget med 133 procent. Det viser nye medlemstal fra DGI.

Esporten er for alvor rykket fra hjemmets fire vægge og ind i foreningernes fællesskaber. I det seneste år er antallet af esportsudøvere steget med 2807 i idrætsforeningerne – en stigning på hele 133 procent.

En udvikling, der glæder formand i DGI, Charlotte Bach Thomassen:

"Esporten er et godt eksempel på, hvordan vi i foreningen samles om aktiviteter, som vi ønsker at være fælles om. Rigtigt mange børn og unge gamer som en helt naturlig aktivitet i deres hverdag. Derfor er jeg glad for, at vores foreninger giver flere børn og unge mulighed for at indgå i aktive fællesskaber og at vi i DGI hjælper ildsjæle indenfor esport med at starte denne populære aktivitet og nye foreninger op," siger Charlotte Bach Thomassen.

Bevægelse er vigtigt

Selv om esport måske ikke ved første øjekast rimer på fysisk udfoldelse, så er bevægelse et vigtigt parameter i esporttræningen. Og sammen med fællesskaber er det netop målrettet træning, der tilbydes i de mange foreninger, der tilbyder esport:

"DGI bidrager til, at foreninger med esport på programmet etableres og udvikles med fokus på samme sunde træningskultur, som inden for de idrætter, som vores idrætsforeninger traditionelt tilbyder børn, unge og voksne. Her er uddannelse af esportstrænere vigtig, ligesom vores etiske kodeks sætter en god ramme for esport i foreningslivet. Begge dele oplever vi en stor efterspørgsel og opmærksomhed på," siger Charlotte Bach Thomassen.

450 deltagere på esportsgrunduddannelse

Ligesom antallet af esportudøvere er også antallet af foreninger, der tilbyder esport, steget kraftigt. I 2017 tilbød 68 foreninger under DGI esport. Det steg i 2018 til 138 – altså hele 70 nye foreninger på et enkelt år.

Og hvis interessen for esportskurser for trænere og ledere kan bruges som strømpil, så vil tendensen med flere udøvere og foreninger fortsætte fremover. Således har hele 450 deltagere været på grunduddannelsen som esportstræner hos DGI, selv om uddannelsen kun har været udbudt siden januar 2018. Læg hertil i omegnen af 300 personer, der har deltaget i inspirationskurser om esporten, og tendensen virker klar.

Thurø satser på 200 esportsmedlemmer

På Thurø er Thurø Esport i gang med foreningens anden sæson. Foreningen tæller 60 medlemmer. Desuden sender Svendborg Medie- og Sportsefterskole elever ned til foreningens lokaler for at dyrke esport.

Og netop et udbygget samarbejde med efterskolen skal – sammen med et samarbejde med en erhvervsskole – sikre en eksplosiv fremgang i medlemstallet:

"Jeg håber på 200 medlemmer allerede til den nye sæsons begyndelse i august, hvis skolernes elever tager imod tilbuddet om at blive medlemmer hos Thurø Esport," siger formand Klaus Busk.

Samarbejdet skal knytte esportsforeningen og skolerne tættere sammen og indebærer på sigt, at esportsforeningen flytter træningen af skolernes elever ind på skolernes område.

Fra computer til halgulv

Hos Thurø Esport er der stort fokus på, at træningen indeholder et stort element af bevægelse. Faktisk har foreningen udviklet sit eget koncept kaldet efitness, hvor den fysiske træning puttes ind i rammer, der er let oversættelige til esporten. Det indebærer træning af øjenmuskulatur, så udøverne bliver bedre til at overskue hele computerskærmen samt fokus på, at hjernen trænes samtidig med kroppens andre muskler.

Men allervigtigst har det været at få udøverne i gang med den fysiske træning på en måde, der giver mening for den enkelte udøver:

"I første omgang har vi tænkt meget over, hvordan vi får lokket gamerne væk fra computeren og ud på halgulvet. Den nød har vi knækket blandt andet via infrarøde geværer, hvor eleverne kan mærke, hvor svært det er at ramme med høj puls," siger Klaus Busk.


Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Kommentar:
 
Navn:
 
Indtast
bogstaverne:
ÆØÅ
  - dette er for at undgå spam.

© Copyright 2019 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Klik venligst
Sport

Randers Cykleklub af 1910 resultater i Pinsen
Randers Cykleklub af 1910 resultater i Pinsen
Sport
Rytterne fra Randers Cykleklub af 1910 har i Pinsen deltaget i tre løb i Silkeborg, Herning og Principia Løbet arrangeret af RC1910.
Ungdomsroer Oliver Bach vandt guld
Ungdomsroer Oliver Bach vandt guld
Sport
Randers Roklub fortæller:
Nedtælling til titelbraget -
Nedtælling til titelbraget - "Det er det, som jeg har bokset for hele mit liv"
Sport
Lørdag aften kæmper Danmarks helt store boksehåb Enock Poulsens om European Boxing Unions EU-titel i super letvægt.
Medaljeregn og flot sæsonafslutning Swimteam Neptun
Medaljeregn og flot sæsonafslutning Swimteam Neptun
Sport
Det var med stor spænding, at Swimteam Neptun tog til det traditionelle og altid velbesøgte Midsommer Cup i Ikast, i pinse-weekenden.
Amerikaner afløser afrikaner i Ditlev Rossings titelkamp
Amerikaner afløser afrikaner i Ditlev Rossings titelkamp
Sport
Efter afbud fra congolesiske Landry Matete skal det danske boksehåb Ditlev Rossing nu i stedet op mod den hårdføre amerikaner Demetrius Banks. WBC har blåstemplet både titelkamp og modstander.
Det nyeste skud på stammen
Det nyeste skud på stammen
Sport
Klar til debut i Arena Randers, jeg vil give alt, hvad jeg har”
Midsommerkoncert ved Vellev IF’s 90 årsjubilæum
Midsommerkoncert ved Vellev IF’s 90 årsjubilæum
Sport
Det sportslige jubilæum afsluttes med forrygende koncert i Vellev.
Supertalentet Oliver Meng glæder sig til at imponere i Arena Randers
Supertalentet Oliver Meng glæder sig til at imponere i Arena Randers
Sport
Den blot 19-årige danske IBF junior-verdensmester Oliver Meng møder den 33-årige Flavien Bruno Bogongo fra Frankrig, når det går løs den 15. juni.
Dansk sejr kan udløse EU-titelkamp
Dansk sejr kan udløse EU-titelkamp
Sport
Ditlev Rossing får kompetent sparring før titelbrag i Arena Randers.
2. Pinsedag afholdes PRINCIPIA LANDEVEJSLØBET
2. Pinsedag afholdes PRINCIPIA LANDEVEJSLØBET
Sport
Randers Cykleklub af 1910 er vært.
Klik venligst


Klik venligst
Regionale, Nationale og Internationale nyheder
Nyhedsbrev
E-mail adresse:

Tilmeld
Frameld