Klik venligst
---Klik venligst

Del på Facebook   Print siden

Esporten tordner frem i foreningerne

Sport
Torsdag 11. april 2019 kl. 13:00

Esporten tordner frem i foreningerne
Foto: Palle Skov for DGI


På et enkelt år er antallet af børn, unge og voksne, der dyrker esport i en forening, steget med 133 procent. Det viser nye medlemstal fra DGI.

Esporten er for alvor rykket fra hjemmets fire vægge og ind i foreningernes fællesskaber. I det seneste år er antallet af esportsudøvere steget med 2807 i idrætsforeningerne – en stigning på hele 133 procent.

En udvikling, der glæder formand i DGI, Charlotte Bach Thomassen:

"Esporten er et godt eksempel på, hvordan vi i foreningen samles om aktiviteter, som vi ønsker at være fælles om. Rigtigt mange børn og unge gamer som en helt naturlig aktivitet i deres hverdag. Derfor er jeg glad for, at vores foreninger giver flere børn og unge mulighed for at indgå i aktive fællesskaber og at vi i DGI hjælper ildsjæle indenfor esport med at starte denne populære aktivitet og nye foreninger op," siger Charlotte Bach Thomassen.

Bevægelse er vigtigt

Selv om esport måske ikke ved første øjekast rimer på fysisk udfoldelse, så er bevægelse et vigtigt parameter i esporttræningen. Og sammen med fællesskaber er det netop målrettet træning, der tilbydes i de mange foreninger, der tilbyder esport:

"DGI bidrager til, at foreninger med esport på programmet etableres og udvikles med fokus på samme sunde træningskultur, som inden for de idrætter, som vores idrætsforeninger traditionelt tilbyder børn, unge og voksne. Her er uddannelse af esportstrænere vigtig, ligesom vores etiske kodeks sætter en god ramme for esport i foreningslivet. Begge dele oplever vi en stor efterspørgsel og opmærksomhed på," siger Charlotte Bach Thomassen.

450 deltagere på esportsgrunduddannelse

Ligesom antallet af esportudøvere er også antallet af foreninger, der tilbyder esport, steget kraftigt. I 2017 tilbød 68 foreninger under DGI esport. Det steg i 2018 til 138 – altså hele 70 nye foreninger på et enkelt år.

Og hvis interessen for esportskurser for trænere og ledere kan bruges som strømpil, så vil tendensen med flere udøvere og foreninger fortsætte fremover. Således har hele 450 deltagere været på grunduddannelsen som esportstræner hos DGI, selv om uddannelsen kun har været udbudt siden januar 2018. Læg hertil i omegnen af 300 personer, der har deltaget i inspirationskurser om esporten, og tendensen virker klar.

Thurø satser på 200 esportsmedlemmer

På Thurø er Thurø Esport i gang med foreningens anden sæson. Foreningen tæller 60 medlemmer. Desuden sender Svendborg Medie- og Sportsefterskole elever ned til foreningens lokaler for at dyrke esport.

Og netop et udbygget samarbejde med efterskolen skal – sammen med et samarbejde med en erhvervsskole – sikre en eksplosiv fremgang i medlemstallet:

"Jeg håber på 200 medlemmer allerede til den nye sæsons begyndelse i august, hvis skolernes elever tager imod tilbuddet om at blive medlemmer hos Thurø Esport," siger formand Klaus Busk.

Samarbejdet skal knytte esportsforeningen og skolerne tættere sammen og indebærer på sigt, at esportsforeningen flytter træningen af skolernes elever ind på skolernes område.

Fra computer til halgulv

Hos Thurø Esport er der stort fokus på, at træningen indeholder et stort element af bevægelse. Faktisk har foreningen udviklet sit eget koncept kaldet efitness, hvor den fysiske træning puttes ind i rammer, der er let oversættelige til esporten. Det indebærer træning af øjenmuskulatur, så udøverne bliver bedre til at overskue hele computerskærmen samt fokus på, at hjernen trænes samtidig med kroppens andre muskler.

Men allervigtigst har det været at få udøverne i gang med den fysiske træning på en måde, der giver mening for den enkelte udøver:

"I første omgang har vi tænkt meget over, hvordan vi får lokket gamerne væk fra computeren og ud på halgulvet. Den nød har vi knækket blandt andet via infrarøde geværer, hvor eleverne kan mærke, hvor svært det er at ramme med høj puls," siger Klaus Busk.


Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Kommentar:
 
Navn:
 
Indtast
bogstaverne:
ÆØÅ
  - dette er for at undgå spam.

© Copyright 2019 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Klik venligst
Sport

Sidste landevejsløb i denne sæson for Randers Cykleklub
Sidste landevejsløb i denne sæson for Randers Cykleklub
Sport
I denne weekend blev de to sidste landevejsløb i denne sæson afviklet ved Tønder og Sønderborg.
Randers Roklub fik sølvmedalje med hjem fra DM
Randers Roklub fik sølvmedalje med hjem fra DM
Sport
Sølvmedaljen kom i hus på Brabrand sø i weekenden.
Randers Cykleklub af 1910 fik nogle af de bedste resultater i sæsonen
Randers Cykleklub af 1910 fik nogle af de bedste resultater i sæsonen
Sport
Ikke mindre end fem sejre og en række topplaceringer, som rakte til podiepladser. Lørdag gjaldt det Kvikly løbet ved Odder og søndag kørte Hobro Cykelklub deres årlige landevejsløb.
Mesterbesøg i Randers Skakklub
Mesterbesøg i Randers Skakklub
Sport
Klubben havde inviteret Danmarks største skaktalent, den blot 15 årige internationale mester Jonas Bjerre fra Skanderborg til at underholde og undervise klubbens egne unge talenter og øvrige medlemmer.
Randers Bordtennisklub inviterer lokale +60ere til åbent hus
Randers Bordtennisklub inviterer lokale +60ere til åbent hus
Sport
Nu kan lokale seniorer holde både krop og hjerne i form med bordtennis.
Enock Poulsen ser frem til sin store EM-chance som officiel udfordrer
Enock Poulsen ser frem til sin store EM-chance som officiel udfordrer
Sport
Den ubesejrede danske super letvægter er som bekendt udnævnt som den næste officielle udfordrer til EM-tronen.
Ildsjæle og kommunen er gået i fælles front for at skabe nye faciliteter til idrætten
Ildsjæle og kommunen er gået i fælles front for at skabe nye faciliteter til idrætten
Sport
Lokale ildsjæle har samlet godt 7 millioner kroner sammen, og Randers Kommune har bevilliget 12,5 millioner til en modernisering af idrætsfaciliteterne i bydelen.
RGF har haft sin årlige idrætsmærke uddeling
RGF har haft sin årlige idrætsmærke uddeling
Sport
Randers gymnastiske Forening fortæller:
DM i minigolf
DM i minigolf
Sport
Erik Meldgaard, Randers Minigolf klub sikrede sig sin 25. enkeltmandstitel i minigolf ved på de såkaldt store baner i Odense at vinde DM i veteranklassen med 254 slag i ni runder.
Randers Cykleklub af 1910 til Jysk-Fynske Mesterskaber
Randers Cykleklub af 1910 til Jysk-Fynske Mesterskaber
Sport
Rytterne fra Randers Cykleklub af 1910 har i denne weekend deltaget i de Jysk-Fynske Mesterskaber i enkeltstart og linjeløb.
Klik venligst


Klik venligst
Klik venligst
Regionale, Nationale og Internationale nyheder
Nyhedsbrev
E-mail adresse:

Tilmeld
Frameld