Annonce
Del på Facebook   Print siden

Erhvervslivet og Venstre i fælles opråb

Debat
Fredag 9. april 2021 kl. 09:00

Erhvervslivet og Venstre i fælles opråb

.
Erhvervslivet og Venstre i fælles opråb – det er nu eller aldrig hvis E45 skal udvides hele vejen til Randers N.

Randers skal stå sammen hvis udvidelsen af E45 skal gå hele vejen til Randers N.

Sådan lyder det fra Dansk Industri, Transportbranchen i Randers og Venstres Folketingsmedlem Michael Aastrup Jensen.

Alle tre er enige om at det kræver fælles opbakning, hvis det skal lykkedes at få udvidet E45 hele vejen til Randers N. Den social-demokratiske regerings udspil til infrastruktur indeholder ikke en udvidelse af E45 hele vejen til Randers N og derfor skal alle kræfter bringes i spil.

I regeringens udspil for en ny infrastrukturplan i Danmark er der ikke langt op til at E45 udvides hele vejen til Randers.

Det kan få store konsekvenser for virksomhederne i Kronjylland.

Sådan lyder det i et fælles opråb fra Dansk Industri, Transportbranchen og Venstre. En række virksomheder har i høringssvarene ifbm. VVM undersøgelsen omkring en udvidelse af østjyske motorvej udtrykt bekymring for deres konkurrenceevne og mulighed for at tiltrække kvalificeret arbejdskraft.

Den bekymring er ikke blevet hørt i regeringens udspil for en ny infrastrukturplan i Danmark.

Regeringens udspil indeholder en udvidelse til Aarhus N, men ikke hele vejen til Randers.

Den tætte trafik rammer mange store transport- og produktions-virksomheder i Kronjylland, der alle er afhængige af E45 i deres hverdag.

Derfor appellerer de nu til, at Randers står bag et fælles ønske om en udvidelse af motorvejen hele vejen til Randers N.

Venstres Michael Aastrup Jensen efterlyser større indsats fra borgmester Torben Hansen og Randers byråd.

Han peger på at det er nu eller aldrig, og at et samlet byråd med en socialdemokratisk borgmester kan lægge ekstra pres på den social-demokratiske transportminister Benny Engelbrecht.

"Det er nu eller aldrig, hvis vi skal have en udvidelse af E45.

Det er for mig at se afgørende, at Randers Byråd står sammen bag ét fælles ønske. Som gammel borgmester ved jeg hvor meget det kan rykke, hvis både byråd og borgmester banker på døren hos ministeren.

Før sidste valg fik jeg ind kæmpet en udvidelse af E45 hele vejen til Randers N, i den plan vi fremlagde for infrastrukturen i Danmark.

Den kæmper jeg stadig for på Christiansborg, men det er vigtigt at alle bakker op om en udvidelse af E45. Det er nu vi skal stå fast på en udvidelse af E45 - ellers kommer den ikke. "- Michael Aastrup Jensen, folketingsmedlem (V)

Når bilerne holder stille stopper produktionen.

Dansk industris formand i Randers-Norddjurs Per Hastrup peger også på en udvidelse af E45 som en styrkelse af virksomhedernes konkurrenceevne.

For mange virksomheder er det afgørende at infrastrukturen er en medspiller for når bilerne holder i kø på E45 står produktionslinjen stille.

Hvis en udvidelse ikke kommer hele vejen til Randers, vil det betyde at virksomhederne i Kronjylland stilles dårligere i forhold til deres konkurrenter sydpå.

For virksomhederne i Kronjylland er en udvidelse hele vejen til Randers derfor et vigtigt projekt, der kan være med til at bibeholde medarbejdere, vækst og konkurrenceevne.

"Det er ikke kun de mange virksomheder, der bruger motorvejen til transport, som i dag bliver ramt af den øgede trængsel og de lange kødannelser. Det går også udover alle pendlerne og deres arbejdspladser.

Mange er direkte afhængige af en velfungerende motorvej og derfor skal vi stå sammen om en udvidelse." – Per Hastrup, Formand for Dansk Industri Randers-Norddjurs.



Transporten er en vigtig del af Randers Erhvervsliv

En af de virksomheder der er afhængige af god fremkommelighed er Bach & Pedersen Fragt, Randers. Virksomheden der har hovedsæde i Paderup har 65 biler og 140 medarbejdere, der hvad dag fragter gods og pakker rundt til danskerne.

Som transportvirksomhed oplever de på daglig basis, hvordan den tætte trafik på den østjyske motorvejsstrækning danner køer og forårsager uheld til stor gene for deres chauffører og øvrige trafikanter.

Virksomheden afventer i spænding forhandlingerne om den nye infrastrukturplan for Danmark, og håber på en udvidelse af E45 hele vejen til Randers Nord er med i den endelige aftale.

"Som direktør for Bach & Pedersen Fragt A/S bakker jeg op om en udvidelse af E45. Der skal næppe herske nogen tvivl om, at trængselsproblemerne også er en hindring og en voksende stopklods for væksten i Østjylland, derfor er det afgørende at vi i Randers står sammen om at få en udvidelse af motorvejsstrækningen mellem Aarhus N. og Randers N." – Torben Bach, direktør for Bach & Pedersen Fragt A/S.

Borgmesterkandidat for Venstre i Randers er skuffet over udspillet

Venstres borgmesterkandidat i Randers, Christian Brøns, er også skuffet over udspillet fra den socialdemokratiske regering. Han er skuffet over at både erhvervsliv og borgere i Randers stilles dårligere end i andre byer og kommuner.

"Det er skuffende, at den socialdemokratiske regering ser bort fra Randers, når det kommer til en udvidelse af E45. Det stiller vores erhvervsliv og borgere markant dårligere end i andre byer og kommuner." – Christian Brøns, borgmesterkandidat for Venstre i Randers.

Det forventes at en samlet infrastrukturaftale er på plads inden sommerferien, og selvom regeringens udspil ikke indeholder en udvidelse hele vejen til Randers N, så åbner forhandlingen mulighed for at strækningen kan prioriteres.



© Copyright 2024 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Debat

Debat: Reformen på professionsuddannelserne lader vente på sig
Debat: Reformen på professionsuddannelserne lader vente på sig
Debat
Læserbrev: Hvorfor har vi en kulturpolitik i Danmark, hvor københavnske museer åbenbart er bedre end de østjyske?
Læserbrev: Hvorfor har vi en kulturpolitik i Danmark, hvor københavnske museer åbenbart er bedre end de østjyske?
Debat
Læserbrev: Våben som stueren investering
Læserbrev: Våben som stueren investering
Debat
Læserbrev: Lån er ikke opsparing!
Læserbrev: Lån er ikke opsparing!
Debat
Debat: Krig og kontanter
Debat: Krig og kontanter
Debat
Debat: Øl, CO2 og temperatur
Debat: Øl, CO2 og temperatur
Debat
Debat: Er almenvellet afhængig af fem P-pladser?
Debat: Er almenvellet afhængig af fem P-pladser?
Debat
Debat: Skat på livet suger livet ud af landet 
Debat: Skat på livet suger livet ud af landet 
Debat
Debat: SF vil forbyde bundtrawl helt
Debat: SF vil forbyde bundtrawl helt
Debat
Læserbrev: Trafik i Dronningborg
Læserbrev: Trafik i Dronningborg
Debat
Tilbudsaviser og magasiner m.m:
Regionale nyheder