Del på Facebook   Print siden

Eniig Varme bliver til Verdo Varme Herning

Forside
Mandag 2. september 2019 kl. 17:00

Eniig Varme bliver til Verdo Varme Herning
Foto: Verdo


Fra mandag den 2. september 2019 får borgere og virksomheder i Herning deres billige og klimavenlige fjernvarme fra landets femte største forbrugerstyrede fjernvarmeforsyning.

Samtidig kan fjernvarmekunderne på Herningegnen se frem til at blive repræsenteret med fire medlemmer i Verdo-koncernens bestyrelse.

Verdo Varme Herning er en realitet, når Verdo overtager Eniig Varme og samtidig afleverer sine elnet i Hobro, Randers og Hillerød til Eniig. I fredags blev aftalerne mellem de to selskaber underskrevet og i dag, mandag, sker overdragelsen i praksis.

”Varmekunderne i Herning modtager fortsat den samme billige, klimavenlige fjernvarme, men hos Verdo kommer de også i godt selskab. Ydermere får de repræsentanter i Verdo’s bestyrelse og dermed indflydelse på hele energikoncernens fremtid,” siger formand for bestyrelsen i Verdo Torben Høeg Bonde og fortsætter:

”Verdo forsyner allerede ca. 35.000 fjernvarmekunder i Randers med billig og klimavenlig fjernvarme. Nu kan vi byde velkommen til ca. 50.000 kunder fra Herning og omegn. Målt på årligt leveret energimængde er Verdo nu landets femte største fjernvarmeselskab. Men vi ønsker også at være i toppen, når det gælder kundetilfredshed. Verdo er forbrugerstyret, så det er forbrugernes interesser, der er i fokus.”

Størrelse gør den grønne omstilling mulig

Forbrugerne i Herning og Randers har allerede grøn og CO2-venlig fjernvarme. Og begge steder er fjernvarme allerede i dag også en økonomisk attraktiv opvarmningsform for private og virksomheder. Men i fællesskab kan den midt- og kronjyske fjernvarme fortsat udvikles og bidrage aktivt til den videre grønne omstilling:

”Når vi forener kræfterne, bliver vi endnu bedre til at sikre, at forbrugerne får billig, grøn og stabil fjernvarme i fremtiden,” siger Verdo’s konstituerede administrerende direktør Morten Birch og konstaterer, at Verdo med overtagelsen af Hernings fjernvarmeforsyning tager endnu et stort skridt i retning af at opfylde sin strategi om at fokusere på fjernvarme og bidrage mere til den grønne omstilling.

Samtidig med overdragelsen af fjernvarmenettet i Herning sender Verdo sine elnet i Randers, Hobro og Hillerød den anden vej til Eniig, nu Norlys.

Fjernvarmeforsyningen er den største forsyningssektor i Danmark målt på energi og er dermed større end elforsyningen. I fremtiden skal man kunne nyttiggøre mere elproduktion, overskudsvarme fra elproduktionen og mere industriel overskudsvarme. Her kommer fjernvarmenettet til at spille en afgørende rolle som energilager.

”Sammen får vi mulighed for at opnå synergi og stordriftsfordele, samtidig med at vi har kompetencerne og størrelsen til at kunne byde ind med nye og bedre fjernvarmeløsninger på den lange bane,” siger Morten Birch.

Forbrugerstyret energikoncern

Verdo Varme Herning bliver, ligesom Verdo Varme er i dag, en del af energikoncernen Verdo, der over de seneste år har udviklet sig til – ud over vand- og varmeforsyning – også at omfatte en betydelig kommerciel handel med bæredygtig biomasse, udvikling af energianlæg samt etablering og drift af teknisk infrastruktur.

Det er en udvikling, som forbrugskunderne i Verdo’s varme- og vandforsyning styrer gennem det forbrugervalgte repræsentantskab.

Varmekunderne i Verdo Varme Herning får også indflydelse på fremtiden hos Verdo, når det nuværende repræsentantskab udvides med 18 nye medlemmer fra Herningegnen, der også skal vælge fire nye medlemmer til Verdo’s koncernbestyrelse.

Begge dele sker senere i år i en proces, der sættes i gang allerede i denne uge, sådan at varmekunderne i Herning hurtigst muligt får indflydelse i deres nye varmeselskab.


© Copyright 2020 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Forside

Mand flygtede fra færdselsuheld
Mand flygtede fra færdselsuheld
Forside
Godt nytår fra DMI
Godt nytår fra DMI
Forside
Rigtig godt nytår!
Rigtig godt nytår!
Forside
Fremtidens luftfart kræver store omvæltninger
Fremtidens luftfart kræver store omvæltninger
Forside
Ved at skifte til mere bæredygtigt brændstof som electrofuels, foretage
Brems for rådyret og kør katten over?
Brems for rådyret og kør katten over?
Forside
Vi har netop stillet uret til 'vintertid' og i ugerne herefter, er der øget risiko for påkørsler af dyr.
H.K.H. Kronprinsessen afslører årets Julemærke
H.K.H. Kronprinsessen afslører årets Julemærke
Forside
Salget bidrager til et helt unikt dansk hjælpearbejde.
Nyt videncenter skal styrke landdistriktsforskning
Nyt videncenter skal styrke landdistriktsforskning
Forside
Videncenter for Landdistrikter skal formidle viden, give bedre overblik over
Ny gratis svampeapp: Nu kan du artsbestemme svampe med din mobil
Ny gratis svampeapp: Nu kan du artsbestemme svampe med din mobil
Forside
Kan du kende de svampe, du finder på din vej? Statens Naturhistoriske Museum er en af hovedkræfterne bag Danmarks Svampeatlas, som nu giver
Vintertid: Så mange bilister har problemer i mørket
Vintertid: Så mange bilister har problemer i mørket
Forside
På søndag stiller vi igen uret en time tilbage, og med vintertiden bliver de lyse dage erstattet med mørke eftermiddage og tidlige aftener.
Oplev nutidig Færøsk naturfortolkning
Oplev nutidig Færøsk naturfortolkning
Forside
Kom og oplev nutidig Færøsk naturfortolkning i topklasse. Birgit Kirke præsenterer sine seneste fantastiske værker i Galleri Aadalen.


Regionale nyheder

Tilmeld dig vores nyhedsbrev