En Radikal hånd om de sårbare

3. november 2021
En Radikal hånd om de sårbare

En Radikal hånd om de sårbare

Af: Helle Koch Jensen Byrådskandidat Radikale Venstre

Alle børn skal have et godt liv, også voksenliv. Roden dertil sættes i barndommen. Familien er selvfølgelig vigtig, men det altafgørende, er de kommunale tilbud børnene får igennem deres børne- og unge liv.

Radikale Venstre i Randers kommune kæmper børnenes sag.

Jeg vil gerne slå et stort slag for børn og unge med særlige behov.

Jeg og Radikale Venstre kæmpede deres sag, ved de seneste budgetforhandlinger. De seneste år har Radikale Venstre også kæmpet for Randers Specialskole. Den kamp, lover jeg, vi fortsætter.

Vi skal have flere positive tiltag i forhold til specialklasserne, og specialundervisningen generelt. Området tilføres flere ressourcer, og efter min mening, kan man med fordel adskille økonomien mellem almenområdet og specialskole delen.

Der skal langt mere fokus på handicapområdet og det økonomisk efterslæb. Et efterslæb, der ses flere steder i de danske kommuner. For mig at se, må Folketinget give et landsdækkende økonomisk bidrag, så de handicappedes hverdag i hele Danmark bedres i årerne fremover. Det vil desuden give nogle handicapgrupper en bedre hverdag, hvis de blev overflyttet fra kommunerne til Region Midtjylland. Her vil de handicappedes behov langt bedre kunne opfyldes.

Jeg mener, at et velfærdssamfund måles på, hvordan fællesskabet tager hånd om de mest sårbare. Samfundsfællesskabet og Randers kommune må tage langt større hånd om børn og unge med særlige behov. Der skal fokus på deres kompetencer, så de kan blive den bedste udgave af dem selv. Det vil styrke dem frem mod voksenlivet.