---Klik venligst

Del på Facebook   Print siden

En juleforestilling til hjertet

Torsdag 22. november 2018 kl. 07:00

En juleforestilling til hjertet
Fra Historien om Bella. Foto: Søren Pagter.
Der er både store følelser og stor scenografi i årets juleforestilling, 'Historien om Bella, for hele familien på Randers EgnsTeater.

Julen nærmer sig, og traditionen tro betyder det, at det er tid for årets store juleforestilling på Randers EgnsTeater. I år præsenterer teatret den underfundige og hjertelige ”Historien om Bella”, der er en genopsætning af den roste juleforestilling fra 2015.

I ”Historien om Bella” møder publikum den unge pige Bella. Hun har mistet sin mor og bor under fattige kår med sin far, der knokler til dagen og vejen på et gammelt skibsværft. Livet er hårdt for de to, selv om de midt i fattigdom og slid får plads til at forberede en beskeden julefest. Men så tager historien en drejning. For en dag opdager alle omkring Bella, at hun har arvet sin mors store talent for at synge.

Scenografien, der er skabt af Sus Haugland, præsenterer sig imponerende i teatrets største sal og består blandt andet af en gigantisk vindeltrappe og et flere meter højt skibsskrog. Et nedslidt skibsværft danner rammen om årets juleforestilling, hvor netop det rå udtryk giver mulighed for at sætte julen i perspektiv som hjerternes fest. For instruktør Kurt Bremerstent handler julen nemlig om meget mere end kravlenisser og julemænd.

”Historien om Bella” er en genopsætning, hvor der ud af de fem medvirkende er to nye skuespillere på rollelisten, nemlig Caspar Juel Berg og Hans Henrik Clemensen.

Caspar Juel Berg, der er uddannet på Statens Teaterskole 2009 og har i en årrække har været fast i Aalborg Teaters ensemble. Han har i denne sæson sin debut på Randers EgnsTeater i rollen som den luskede Albert.

Hans Henrik Clemensen, der spiller Bellas far, har været 45 år i teaterbranchen og spillet med i et hav af film, tv-serier og forestillinger. Han har været med i flere produktioner på Randers Egnsteater, og blandt andet spillet med i ”Charterrejsen”.

Anna Ur Konoy spiller titelrollen, som den unge pige Bella. Udover at være skuespiller er Anna også uddannet fra musikkonservatoriet. Anna har været med i otte forskellige forestillinger på Randers EgnsTeater. Senest spillede hun med i sidste års vinterkabaret ”Martha & Frank – sange fra et ægteskab.”

Lisbeth Knopper fra Randers EgnsTeaters faste skuespillerensemble spiller rollen som den temmelig sure, bitre og samtidig ganske finurlige direktør for forestillings skibsværft. Lisbeth var med, da Randers EgnsTeater blev etableret i 2000 og har siden spillet med i teaterproduktioner hver eneste sæson.

Jacob Venndt, der er musiker og komponist, indgår i ”Historien om Bella” både som live musiker og skuespiller. Han har desuden komponeret musikken til forestillingen.

* ”Historien om Bella” spiller på Randers EgnsTeater de tre første weekender i december både lørdag og søndag kl. 14 og 16. Samt den 19. 20. og 21. december kl. 17. Forestillingen er for alle fra 6 til 100 år.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Kommentar:
 
Navn:
 
Indtast
bogstaverne:
ÆØÅ
  - dette er for at undgå spam.

© Copyright 2019 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

KulturRegionale, Nationale og Internationale nyheder
Nyhedsbrev
E-mail adresse:

Tilmeld
Frameld