En festlig afslutning på studietiden

2. juli 2024
En festlig afslutning på studietiden

Tradiums nye studenter er netop blevet fejret ved afslutninger, dimissioner og translokationer. Nu kan de se tilbage på venskaber, oplevelser og en uddannelse, de kan bruge i fremtiden. Rektor på Tradium HHX, Jakob Zoffmann Lønvig, adresserede eleverne med håb og opmuntring:

“Årets ord sidste år var meget passende ‘ChatGPT’. Nogle er bekymrede for bivirkningerne. Men med jeres uddannelse og merkantile dannelse er I godt rustet til at kunne forholde jer kritisk og etisk til teknologien,” sagde Jakob Zoffmann Lønvig i sin tale.
Kombination af skole og sport
En af de nye 297 HHX-studenter, Mathias Simonsen, har kombineret skolegang og sport på ElitesportsCollege. Han har spillet fodbold for Randers FC sideløbende med sin uddannelse:

“Når du går med nogen, der har en lige så stor drøm som dig, så kan man også hjælpe hinanden med at komme tættere på den drøm,” fortalte Mathias kort tid efter, at han startede på HHX i Randers.
Mathias fortsætter med fodbold, da han netop har fornyet sin kontrakt med Randers FC. Men først skal han fejre sin studenterhue sammen med andre studenter som Laura Pedersen fra Marketinglinjen på HHX.

“Jeg skal nyde studentertiden, og så skal jeg ud at rejse. Jeg tænker på alle mulige steder lige nu, men vil i hvert fald til Sydøstasien,” siger Laura. Hun overvejer at læse erhvervsøkonomi på universitetet efter rejsen, men nyder, at hun har god tid til at bestemme sig.
Studenter med praktiske færdigheder
Asad Fahim Sultani, en nybagt student fra Tradium HTX, planlægger også at fejre sin studentereksamen og opleve verden:

“Jeg vil først tage et sabbatår og finde ud af, hvad jeg gerne vil læse. Men jeg tænker, det skal være noget inden for farmaci og forskning i medicin,” siger Asad Fahim Sultani. Han værdsætter især muligheden for at lave konkrete projekter og bruge teori i praksis på HTX.
På Tradium Business har EUX-eleverne også fejret afslutningen på gymnasiedelen af deres uddannelse. I deres tale til underviserne udtrykte de glæde og sikkerhed:

“Uanset om vi går videre i lære eller læser på en videregående uddannelse, er vi sikre på, at vi vil gøre det med samme glæde og entusiasme, som vi fandt på EUX,” sagde eleverne i deres tale.

Disse nye studenter står nu klar til at tage deres næste skridt ud i en verden i forandring, godt rustet med deres uddannelser fra Tradium.