Del på Facebook   Print siden

En anderledes sæson på Randers Teater

Randers
Onsdag 21. april 2021 kl. 13:00

En anderledes sæson på Randers Teater
Morten Fauerby Montgomery i Sven Fra Randers, som åbner sæsonen på Randers Teater


.
En anderledes sæson på Randers Teater

Programmet for den kommende sæson på Randers Teater er netop sendt på gaden, og med 26 voksenforestillinger og 12 familieforestillinger er der endnu en gang lagt op til en sæson, hvor der er scenekunst for enhver alder og enhver smag. Men flere ting i den kommende sæson er ikke helt, som de plejer.

Efter en noget usædvanlig sæson 2020-2021 er det en endnu større glæde end normalt for teaterdirektør Peter Westphael at præsentere teaterprogrammet for den kommende sæson.

”Jeg glæder mig mere end noget andet til at vi skal spille for folk igen. Scenekunst er nu en gang afhængig af et levende publikum, og efter den her sæson, hvor teatrene har været lukket ned pga. corona, så kan jeg slet ikke vente til, at vi igen kan byde publikum velkommen,” siger Peter Westphael, der især glæder sig til den forestilling, der åbner sæsonen i Randers Festuge.

”Med ”Sven fra Randers”, som åbner sæsonen, satser vi virkelig stort. Det er et meget stærkt kunstnerisk hold, og det bliver en forrygende scenekunst-oplevelse, både dramatisk, visuel og musikalsk. Jeg glæder mig helt vildt. Og så er det jo den sidste forestilling i vores store sal, inden den og teatret skal bygges om, og vi flytter midlertidigt ned i Arena Randers, hvor resten af sæsonen spiller,” siger han og understreger, at der også er meget andet at glæde sig til.

De store klassikere

Det kunne for eksempel være en af de helt store klassikere inden for teater i form af August Strindbergs ”Frøken Julie”, der besøger Randers Teater til marts 2022. Her spiller Sonja Richter titelrollen over fra blandt andet den internationale balletstjerne Alban Lendorf, der har skiftet balletskoene ud med de skrå brædder. Stykket er instrueret af den kendte skuespiller Thure Lindhardt, der har sin debut som instruktør.

Årets store juleforestilling er denne gang helt uden nisser og juletræer. Det er nemlig en anden stor klassiker i form af Astrid Lindgrens elskede fortælling ”Mio, min Mio” i Teatret Zeppelins opsætning fra 2020. Historien handler om drengen Mio, der drømmer sig langt væk fra sin triste hverdag og kommer til et fantasirige, hvor han skal tage kampen op mod den onde Ridder Kato. Det er en fantastisk fortælling fuld af spænding, venskab og kærlighed, og der er lagt op til en oplevelse, man kan være fælles om på tværs af generationerne, fortæller Peter Westphael.

”Jeg er rigtig glad for, at vi i samarbejde med Teatrets Zeppelin kan præsentere den meget flotte og velfortalte iscenesættelse af ”Mio, min Mio”. Den har alt det, en god fortælling skal indeholde, og der er den helt rigtig balance mellem det lyse og det mørke og en helt grundlæggende tro på det gode i mennesket. Og er det ikke det, julen handler om, når alt kommer til alt?” spørger Peter Westphael.

Der bliver også mulighed for at opleve fortællekunst af højeste karat, når Susse Wold i januar 2022 besøger teatret med sin fortælling af HC Andersen-eventyret Snedronningen. Det er et af hans smukkeste eventyr, hvor den lille Gerda rejser gennem et enestående univers med mange landskaber og mange tider for at finde sin forsvundne legekammerat, Kay.

Og der er naturligvis meget andet på programmet, der byder på både ny dansk dramatik, moderne dans, børneforestillinger og meget mere.

To turnéer til forsamlingshusene

Hvert år sender Randers Teater en musikalsk forestilling på turné til forsamlingshusene i området. Det kommer også til at ske i 2022, hvor den store publikumssucces fra 2020 ”Viva Las Vegas” bliver genopsat og både spiller stationært og på turné. Forestillingen nåede i sin tid kun at spille i to forsamlingshuse, inden landet blev lukket ned.

Som noget særligt i den kommende sæson sender teatret endnu en forestilling på turné rundt til forsamlingshusene. Det sker allerede til efteråret, og det drejer sig om ”Sinatra – en legende” af og med sanger og skuespiller Jesper Lundgaard og med Pojken Flensborg på klaver. Forestillingen, der selvfølgelig er med masser af musik, er en både spændende og følelsesladet fortælling om med afsæt i en fantastisk karriere. Forestillingen slutter turnéen af i Arena Randers, i det midlertidige Randers Teater, den 27. oktober. Begge turnéer er støttet af Elro Fonden.

”Det er rigtig vigtigt for os også at være til stede med scenekunst andre steder end på teatret, og efter en tid, hvor det har været temmelig småt med kulturtilbud og oplevelser alle steder, havde vi lyst til at gøre noget ekstra. At vi er så heldige, at vi har mulighed for at sende to så dygtige kunstnere, vi kan sende af sted, er jo bare skønt,” siger Peter Westphael.

Billetsalget til den kommende sæson starter den 24. april kl. 10. på teatrets hjemmeside. Samme dag kan man også møde frem og købe billetter ved teatret, hvor der er en kop kaffe til de ventende, der dog denne gang må tilbringe ventetiden udenfor.
© Copyright 2021 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Randers

Idømt forvaring for grove overgreb mod datter
Idømt forvaring for grove overgreb mod datter
Randers
Flertal er positive for kunsttrappe på Thors Bakke
Flertal er positive for kunsttrappe på Thors Bakke
Randers
Rådmands Boulevard får nyt kloaksystem
Rådmands Boulevard får nyt kloaksystem
Randers
Ungdomsskolens sommerprogram
Ungdomsskolens sommerprogram
Randers
Skodmission på Justesens Plæne
Skodmission på Justesens Plæne
Randers
Besøg kanonfotografen
Besøg kanonfotografen
Randers
Randers får 10. klasse i både nord og syd
Randers får 10. klasse i både nord og syd
Randers
Færdselsuheld i krydset  Mariagervej/Langvangen
Færdselsuheld i krydset Mariagervej/Langvangen
Randers
Bevare bus 918X
Bevare bus 918X
Randers
Slagsmål i Brødregade
Slagsmål i Brødregade
Randers
Tilbudsaviser og magasiner m.m:


Regionale nyheder