Dyk ned i strandlivet ved Udbyhøj med Randers Naturcenter i uge 29

3. juli 2024
Dyk ned i strandlivet ved Udbyhøj med Randers Naturcenter i uge 29

I dagene 15. – 18. juli inviterer Randers Naturcenter børn og deres familier til at udforske strandlivet og det lave vand ved Udbyhøj. Arrangementet inkluderer brug af net, akvarier og lupglas for at undersøge fjordens økosystem. Aktiviteterne omfatter udforskning af fødekæder og små eksperimenter med fjordens organismer.

Hvis vejret tillader det, vil der også være mulighed for kano- og snorkelture. Deltagerne får endda en chance for at besøge skolerevet og lære om bevaring af fjordens dyre- og planteliv.

Randers Naturcenter har valgt Udbyhøj som destination for at fremhæve de naturskønne omgivelser i Naturpark Randers Fjord. Deltagerne mødes ved krabbebroen på Udbyhøj Lystbådehavn. Det anbefales at medbringe badetøj, håndklæde, madpakke, varmt at drikke og en snack.

Biolog og naturvejleder Maria S. Cornett udtaler: “Ved at tage ud til havnen og stranden i Udbyhøj, giver vi børnene mulighed for at opleve og lære om nye aspekter af naturen, som de måske ikke ellers ville få at se. Det er en fantastisk chance for at skabe nysgerrighed og glæde ved naturen hos de unge deltagere. Og så vil vi gerne øge kendskabet til den fantastiske naturpark.”

Aktiviteterne fokuserer blandt andet på trofiske niveauer, som repræsenterer hierarkiet af organismer i økosystemet. Begivenhederne finder sted fra kl. 9.30 til 13.30. Randers Naturcenter inviterer alle til at deltage i denne oplevelsesrige tur til Udbyhøj for at lære om naturen på en ny måde.

Udbyhøj Lystbådehavn, tæt ved Kattegat, er kendt som porten til Naturpark Randers Fjord. Havnen tilbyder fiskeri og aktiv fritid med omkring 200 bådpladser og gode faciliteter. Udbyhøj Strand er børnevenlig med fint sand og har Blå Flag, hvilket sikrer en ren og tryg badeoplevelse.