Del på Facebook   Print siden

Dødsfald

Navne
Torsdag 31. december 2020 kl. 09:00

Dødsfald

Grundlægger af Randersidag.dk Journalist Henrik Lykke Jensen, Over Hornbæk er død, Henrik blev 62 år.

.
Af: Kurt Helge Andersen og John Hyldahl

Henrik Lykke Jensen var blot seks dage inden sin død vendt hjem til sit hjem på Myrdalsvej efter fem måneders indlæggelse.

Først fire uger i Skejby, og derefter fire måneder på Vestdansk Center for Rygmarvslidelser til genoptræning, efter at han i sommer havde brækket to nakkehvirvler ved en faldulykke.

I forvejen var Henrik Lykke Jensen langtidsskadet, idet han for år tilbage brækkede halsen ved en ulykke i forbindelse med en operation.

Trods ulykken og den hæmmede bevægelsesfrihed, der fulgte, bevarede Henrik Lykke Jensen både sit gode humør og sit journalistiske virke. Han grundlagde sammen med sin hustru, Pia, netavisen RANDERSiDAG i 2009 og gjorde dette lokale nyhedsmedie både stort og respekteret, som han selv var det for sin altid redelige og pertentlige journalistik.

Efter 10 år solgte Henrik Lykke Jensen sin elskede netavis til Fjordavisen, Hadsund.

Den ”gamle” redaktør og evige nyhedsjournalist ville prøve at holde fri, efter at have været forpligtet morgen, middag og aften med sit medie, som han altid blot kaldte ”avisen”. Alt i ”avisen” blev altid skrevet korrekt med kærlighed til journalistikkens grundelementer og til lokalområdet.

Intet var for stort og intet var for småt til RANDERSiDAG.

Henrik Lykke Jensen ville bruge sin tid på at skrive historien om sit eget uheld ved indlæggelsen for tolv år siden, hvor det første gang gik rigtig galt. Tiden vil vise, om han blev færdig. Han holdt sig meget for sig selv i nye omgivelser på Myrdalsvej, hvor han flyttede til efter mange år med familien i Stevnstrup. Han var gennem alle årene ivrig debattør og igangsætter med både muntre og alvorlige emner på de sociale medier, hvor han højest af alle satte gruppen for tidligere elever på Østervangsskolen og Randers (Barndommens By), hvor han var en elsket aktør fra starten i 2012. Han er en af årsagerne til, at Barndommens By har fået 15.000 medlemmer, som alle vidste, hvem Henrik Lykke Jensen var. Manden med de spøjse indfald, og manden bag de små blå mænd, kageanmeldelserne og meget andet. I de få dage efter hans hjemkomst fra genoptræning glimrede han med to opslag, som vakte smil og glæde.

Danmarks Journalisthøjskole har kun fostret få ”rigtige” journalister som Henrik Lykke Jensen.

Han arbejdede først nogle år i København. Fra 1987 til 2009 var det Berlingske Medier, der havde fornøjelsen af at beskæftige den nysgerrige og altid velorienterede journalist. Han var nyheds- og reportagejournalist, redaktionssekretær og webredaktør ved Amtsavisen, Randers Posten og Randers Weekend.

Fra 2003 til 2008 fungerede han som redaktionssekretær ved Aarhus Stiftstidende. De lokale aviser og Berlingske Medier blev fulgt tæt af Henrik Lykke Jensen, der havde sine meninger om faldende oplagstal og journalistiske forandringer. Han diskuterede gerne, men lyttede lige så ofte. Oplyst på højeste grundlag var Lykke Jensens målsætning. Er man det, vægter meninger nemlig tungere. Henrik Lykke Jensen var altid veltalende, velskrivende, velbegavet og vellidt.

Midt i en årrække med begrænset fysik og travlhed omkring RANDERSiDAG var der kun én ting, som Henrik Lykke Jensen satte højere end journalistikken. Nemlig familien med sønnerne Morten, Nicolai og Kristian samt to børnebørn. Han var pavestolt over sine dygtige sønner, og når det gjaldt dem, kunne nyhederne vente nogle timer, mens redaktøren glædede sig med familien.

Bisættelsen har fundet sted ved Hornbæk Kirke.
© Copyright 2021 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Navne

Nicklas Lau fra Havndal årets talent i offroad i Danmark
Nicklas Lau fra Havndal årets talent i offroad i Danmark
Navne
Kundemedarbejder fylder 60 år
Kundemedarbejder fylder 60 år
Navne
Torben Hansen fortsætter som borgmester
Torben Hansen fortsætter som borgmester
Navne
Kunderådgiver er vendt hjem til Sparekassen
Kunderådgiver er vendt hjem til Sparekassen
Navne
Hotel Randers modtager hædersbevisning
Hotel Randers modtager hædersbevisning
Navne
Alverdens Danse på Randers Bibliotek i aften
Alverdens Danse på Randers Bibliotek i aften
Navne
25 års jubilæum i spidsen for FL Automatic – en maskinfabrik i konstant udvikling
25 års jubilæum i spidsen for FL Automatic – en maskinfabrik i konstant udvikling
Navne
Fra Randers til Vinter-OL
Fra Randers til Vinter-OL
Navne
Lokal og international musik
Lokal og international musik
Navne
Nye navne på Tradium
Nye navne på Tradium
Navne
Tilbudsaviser og magasiner m.m:


Regionale nyheder