Søndag 25. april 2021 kl. 17:00

Malene i front, Foto: smileb.dk ved Anders Scheibel

.

DM i BMX

Lørdag d 24. april blev der afhold Danmarks Mesterskab i championship klasserne i BMX i Roskilde.

Dagen startede med sol over stævnet, hvilket var et perfekt grundlag, for noget godt race. Grundet corona blev holdt uden tilskuere, men dette ændrede ikke på stemningen blandt eliten og de spirende talenter.

Med højt humør og smil på læben skulle junior og elite kæmpe om medaljerne til dette års mesterskab.

Randers BMX stillede med Simon Juul Højsgaard i elite men, Malene Kejlstrup i elite woman og for både Marcus Leth og Thor Hjul Seedorf var det deres debut i junior men.

Det blev til fantastisk godt ræs for dem alle igennem de indledende motos og da vi nåede finalerne, var intet givet på forhånd. De var alle sultne efter sejr og der skulle kæmpes hårdt i finalerne for dem alle.

2 guld og 1 sølv til Randers BMX

De 4 Randers BMX ryttere gav den max gas i finalen og da dagen var omme, stod 3 af dem med medaljer om halsen og 2 med den flotte dannebro trikot.

Malene Kejlstrup endte igen i år øverst på podiet og kan kalde sig Dansk Mester i Elite Woman.

Marcus Leth blev dansk mester i Junior Men foran Thor Hjul Seedorf.

I Elite Men var der hånd kamp for Simon, men det blev alligevel til en flot 5. plads.

Formanden for Randers BMX Mai Tolstrup udtaler:

”Alt i alt har det været en fantastisk dag for klubben og kørerne. Vi kan se, at den nye bane på Langvang hjælper eliten og talenterne på at komme tættere på deres mål, da de nu har de meste optimale træningsforhold.

Dette er faktisk gældende for såvel elite som bredden, så mon ikke at Randers BMX rytterne igen næste år er klar til at forsvare de flotte resultater.”

Europa venter

I næste uge drager Malene Kejlstrup afsted til Verona for at køre European Cup og weekenden efter SX super cross.

”Det bliver det spændende at se, hvordan Malene klarer sig mod verdens eliten, som har holdt gang i konkurrencerne under COVID-19, hvor vi i Danmark har stået lidt mere stille i forhold til løb.

Men Malene har trænet hårdt i samarbejde med såvel Randers talent og elite og med elite landstræneren, så jeg er sikker på, at hun giver den alt, hvad hun overhovedet kan” udtaler Mai Tolstrup slutteligt.