Annonce
Del på Facebook   Print siden

Ditlev Rossing skal forsvare sin WBC junior-VM-titel

Sport
Søndag 26. maj 2019 kl. 09:00

Ditlev Rossing skal forsvare sin WBC junior-VM-titel

Det ubesejrede danske boksehåb Ditlev Rossing møder ligeledes ubesejrede Landry Matete fra DR Congo.

Det går løs ved den store boksegalla "Jørgen (Gamle) Hansen Memorial" i Arena Randers.

Ditlev Rossing får hænderne fulde, når han den 15. juni går i ringen ved Danish Fight Nights store boksestævne i Arena Randers.

Her skal den ubesejrede danske WBC junior-verdensmester nemlig forsvare sin titel mod den 22-årige ubesejrede Landry "Balo" Matete fra Den Demokratiske Republik Congo (DR Congo). Kampen er én af hele tre titelkampe på det pågældende boksestævne.

"Jeg ser frem til at bokse igen. Det er stykke tid siden, at vi har været forbi Jylland, og jeg kender en del, som glæder sig til at se mig. De sætter i hvert fald pris på, at jeg skal bokse i Randers. Derfor glæder jeg mig ekstra meget til at komme tilbage i ringen og forsvare titlen," siger Ditlev Rossing, som er ubesejret i 11 kampe, hvoraf 7 er vundet på knockout.

Den 24-årige Ditlev Rossing var senest i ringen den 18. januar, hvor han vandt endnu en knockoutsejr. Sidste gang han forsvarede sin WBC-titel var i november 2018, da han knockoutede argentineren Miguel Angel Peralta i 3. omgang.

Ditlev Rossing med tilnavnet "D-Struction" har sidenhen passeret aldersgrænsen for junior-VM-kampe i WBC-regi, men ifølge forbundets regler har man som regerende mester ret til en afsluttende "graduation fight", som ved sejr kan give et ekstra ryk op ad ranglisten, inden der bliver taget hul på fremtidige opgaver.

Ditlev Rossing ligger i skrivende stund nummer 33 på WBC's verdensrangliste, men den placering vil den 22-årige Congo-bokser Landry Matete gøre alt for at erobre.

Den økonomi-uddannede bokse-elegantier fra Kinshasa er ifølge sin rekordliste, som er verificeret af det congolesiske professionelle bokseforbund og godkendt af WBC, ubesejret i 12 kampe som professionel med 11 sejre og en enkelt uafgjort.

Matete er 189 centimeter høj og beskrives som en teknisk dygtig bokser, der startede sin karriere i letsværvægt, men som ifølge rekordlisten har bokset sine seneste tre profkampe i cruiservægt. Sideløbende er han en af de boksere, der udnytter muligheden for både at bokse professionelle kampe og deltage i amatørboksning på samme tid.

Også indenfor amatørboksningen er han ganske succesfuld, idet han så sent som i marts måned vandt guld ved de nationale congolesiske mesterskaber i Kinshasa efter 3 sejre i træk. Som national mester i Congo, et land med 92 millioner indbyggere, satser han derfor på at kvalificere sig til OL i Tokyo i 2020.

Landry Matete og hans team har dog også længe jagtet WBC's junior-VM-titel, som skal få ham ind på WBC's verdensrangliste og bane vejen for et internationalt gennembrud i professionel boksning.

Ditlev Rossing har respekt for sin modstander, men mener samtidig, at han har redskaberne til at stoppe ham og dermed forsvare sin titel.

"Landry Matete er en helt anden type bokser end modstanderen i mit seneste titelforsvar. Dengang mødte jeg en vild slugger fra Argentina. Nu kommer der en meget dygtig teknisk bokser, som der er rig mulighed for at lave en rigtig god kamp mod. Han har en masse boksning i sig. Han kommer ikke bare for at slås. Han kommer for at bokse sin chance. Han er noget højere end mig, og han ved godt, at hans chance ligger i at bokse mig udefra bag sit jab. Men det er mod en type som ham, at jeg er allerbedst, når jeg går ind og lukker afstanden og kommer ind på halv-distancen. Det bliver en rigtig god kamp og jeg tror, at jeg vil kunne levere et brag af en knockout," siger Ditlev Rossing, som i øjeblikket forbereder sig med trænerduoen Osama Hadifi og Idris Ahmed i Bokseinstituttet i Valby.

"Det bliver de bedste forberedelser, som jeg har haft. Jeg har fået Osama Hadifi og Idris Ahmed med i mit team, så jeg også har trænere, når Sherman Williams ikke er her. Tidligere har jeg passet mig selv indtil en måned før kampen. Nu kan vi arbejde mere målrettet hele året rundt, så det er helt optimalt. Jeg føler mig allerede i rigtig god form," tilføjer den danske junior-verdensmester.

Boksearrangementet den 15. juni er en hyldest til det danske boksekoryfæ Jørgen "Gamle" Hansen og byder på i alt 7 kampe med ikke mindre end 3 titelkampe.

Det er allerede offentliggjort, at ubesejrede Enock Poulsen bokser om EU-titlen i super letvægt mod polske Michal Syrowatka, samt at den danske verdensetter Sarah Mahfoud bokser en VM-test mod eksverdensmesteren Olivia Gerula fra Canada, mens Jeppe Morell kæmper om IBF Baltic-titlen i letsværvægt mod den cubanskfødte finne Dayron Lester.



Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Kommentar:
 
Navn:
 
Indtast
bogstaverne:
ÆØÅ
  - dette er for at undgå spam.

© Copyright 2024 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Sport

Dramatisk sejr sikrer Randers 3 vigtige point i overlevelseskampen
Dramatisk sejr sikrer Randers 3 vigtige point i overlevelseskampen
Sport
Tilladelse til Glamping telte hos Cold Hand Winery
Tilladelse til Glamping telte hos Cold Hand Winery
Sport
Invitation i stedet for brok hjalp - Direktør venter øget interesse
Invitation i stedet for brok hjalp - Direktør venter øget interesse
Sport
Simones drøm om uddannelse
Simones drøm om uddannelse
Sport
Moesgaard Museum har solgt Skovmøllens restaurant
Moesgaard Museum har solgt Skovmøllens restaurant
Sport
Sparekassen Kronjylland opsætter 3 nye hjertestartere i Randers
Sparekassen Kronjylland opsætter 3 nye hjertestartere i Randers
Sport
RC 1910 kørte de sidste løb i jysk-fynske
RC 1910 kørte de sidste løb i jysk-fynske
Sport
Fortsat skaksucces
Fortsat skaksucces
Sport
RC 1910 på landevejene omkring Tønder og Sønderborg
RC 1910 på landevejene omkring Tønder og Sønderborg
Sport
Landevejsrytterne fra Randers deltog i Jysk-Fynske mesterskaber
Landevejsrytterne fra Randers deltog i Jysk-Fynske mesterskaber
Sport
Tilbudsaviser og magasiner m.m:
Regionale nyheder