-
Klik venligst---

Del på Facebook   Print siden

Ditlev Rossing skal forsvare sin WBC junior-VM-titel

Sport
Søndag 26. maj 2019 kl. 09:00

Ditlev Rossing skal forsvare sin WBC junior-VM-titel

Det ubesejrede danske boksehåb Ditlev Rossing møder ligeledes ubesejrede Landry Matete fra DR Congo.

Det går løs ved den store boksegalla "Jørgen (Gamle) Hansen Memorial" i Arena Randers.

Ditlev Rossing får hænderne fulde, når han den 15. juni går i ringen ved Danish Fight Nights store boksestævne i Arena Randers.

Her skal den ubesejrede danske WBC junior-verdensmester nemlig forsvare sin titel mod den 22-årige ubesejrede Landry "Balo" Matete fra Den Demokratiske Republik Congo (DR Congo). Kampen er én af hele tre titelkampe på det pågældende boksestævne.

"Jeg ser frem til at bokse igen. Det er stykke tid siden, at vi har været forbi Jylland, og jeg kender en del, som glæder sig til at se mig. De sætter i hvert fald pris på, at jeg skal bokse i Randers. Derfor glæder jeg mig ekstra meget til at komme tilbage i ringen og forsvare titlen," siger Ditlev Rossing, som er ubesejret i 11 kampe, hvoraf 7 er vundet på knockout.

Den 24-årige Ditlev Rossing var senest i ringen den 18. januar, hvor han vandt endnu en knockoutsejr. Sidste gang han forsvarede sin WBC-titel var i november 2018, da han knockoutede argentineren Miguel Angel Peralta i 3. omgang.

Ditlev Rossing med tilnavnet "D-Struction" har sidenhen passeret aldersgrænsen for junior-VM-kampe i WBC-regi, men ifølge forbundets regler har man som regerende mester ret til en afsluttende "graduation fight", som ved sejr kan give et ekstra ryk op ad ranglisten, inden der bliver taget hul på fremtidige opgaver.

Ditlev Rossing ligger i skrivende stund nummer 33 på WBC's verdensrangliste, men den placering vil den 22-årige Congo-bokser Landry Matete gøre alt for at erobre.

Den økonomi-uddannede bokse-elegantier fra Kinshasa er ifølge sin rekordliste, som er verificeret af det congolesiske professionelle bokseforbund og godkendt af WBC, ubesejret i 12 kampe som professionel med 11 sejre og en enkelt uafgjort.

Matete er 189 centimeter høj og beskrives som en teknisk dygtig bokser, der startede sin karriere i letsværvægt, men som ifølge rekordlisten har bokset sine seneste tre profkampe i cruiservægt. Sideløbende er han en af de boksere, der udnytter muligheden for både at bokse professionelle kampe og deltage i amatørboksning på samme tid.

Også indenfor amatørboksningen er han ganske succesfuld, idet han så sent som i marts måned vandt guld ved de nationale congolesiske mesterskaber i Kinshasa efter 3 sejre i træk. Som national mester i Congo, et land med 92 millioner indbyggere, satser han derfor på at kvalificere sig til OL i Tokyo i 2020.

Landry Matete og hans team har dog også længe jagtet WBC's junior-VM-titel, som skal få ham ind på WBC's verdensrangliste og bane vejen for et internationalt gennembrud i professionel boksning.

Ditlev Rossing har respekt for sin modstander, men mener samtidig, at han har redskaberne til at stoppe ham og dermed forsvare sin titel.

"Landry Matete er en helt anden type bokser end modstanderen i mit seneste titelforsvar. Dengang mødte jeg en vild slugger fra Argentina. Nu kommer der en meget dygtig teknisk bokser, som der er rig mulighed for at lave en rigtig god kamp mod. Han har en masse boksning i sig. Han kommer ikke bare for at slås. Han kommer for at bokse sin chance. Han er noget højere end mig, og han ved godt, at hans chance ligger i at bokse mig udefra bag sit jab. Men det er mod en type som ham, at jeg er allerbedst, når jeg går ind og lukker afstanden og kommer ind på halv-distancen. Det bliver en rigtig god kamp og jeg tror, at jeg vil kunne levere et brag af en knockout," siger Ditlev Rossing, som i øjeblikket forbereder sig med trænerduoen Osama Hadifi og Idris Ahmed i Bokseinstituttet i Valby.

"Det bliver de bedste forberedelser, som jeg har haft. Jeg har fået Osama Hadifi og Idris Ahmed med i mit team, så jeg også har trænere, når Sherman Williams ikke er her. Tidligere har jeg passet mig selv indtil en måned før kampen. Nu kan vi arbejde mere målrettet hele året rundt, så det er helt optimalt. Jeg føler mig allerede i rigtig god form," tilføjer den danske junior-verdensmester.

Boksearrangementet den 15. juni er en hyldest til det danske boksekoryfæ Jørgen "Gamle" Hansen og byder på i alt 7 kampe med ikke mindre end 3 titelkampe.

Det er allerede offentliggjort, at ubesejrede Enock Poulsen bokser om EU-titlen i super letvægt mod polske Michal Syrowatka, samt at den danske verdensetter Sarah Mahfoud bokser en VM-test mod eksverdensmesteren Olivia Gerula fra Canada, mens Jeppe Morell kæmper om IBF Baltic-titlen i letsværvægt mod den cubanskfødte finne Dayron Lester.Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Kommentar:
 
Navn:
 
Indtast
bogstaverne:
ÆØÅ
  - dette er for at undgå spam.

© Copyright 2019 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Klik venligst
Sport

Randers Cykleklub af 1910 deltog lørdag i DM i holdløb
Randers Cykleklub af 1910 deltog lørdag i DM i holdløb
Sport
RC af 1910 havde to hold med i løb.
Randers Cykleklub af 1910 resultater i Pinsen
Randers Cykleklub af 1910 resultater i Pinsen
Sport
Rytterne fra Randers Cykleklub af 1910 har i Pinsen deltaget i tre løb i Silkeborg, Herning og Principia Løbet arrangeret af RC1910.
Ungdomsroer Oliver Bach vandt guld
Ungdomsroer Oliver Bach vandt guld
Sport
Randers Roklub fortæller:
Nedtælling til titelbraget -
Nedtælling til titelbraget - "Det er det, som jeg har bokset for hele mit liv"
Sport
Lørdag aften kæmper Danmarks helt store boksehåb Enock Poulsens om European Boxing Unions EU-titel i super letvægt.
Medaljeregn og flot sæsonafslutning Swimteam Neptun
Medaljeregn og flot sæsonafslutning Swimteam Neptun
Sport
Det var med stor spænding, at Swimteam Neptun tog til det traditionelle og altid velbesøgte Midsommer Cup i Ikast, i pinse-weekenden.
Amerikaner afløser afrikaner i Ditlev Rossings titelkamp
Amerikaner afløser afrikaner i Ditlev Rossings titelkamp
Sport
Efter afbud fra congolesiske Landry Matete skal det danske boksehåb Ditlev Rossing nu i stedet op mod den hårdføre amerikaner Demetrius Banks. WBC har blåstemplet både titelkamp og modstander.
Det nyeste skud på stammen
Det nyeste skud på stammen
Sport
Klar til debut i Arena Randers, jeg vil give alt, hvad jeg har”
Midsommerkoncert ved Vellev IF’s 90 årsjubilæum
Midsommerkoncert ved Vellev IF’s 90 årsjubilæum
Sport
Det sportslige jubilæum afsluttes med forrygende koncert i Vellev.
Supertalentet Oliver Meng glæder sig til at imponere i Arena Randers
Supertalentet Oliver Meng glæder sig til at imponere i Arena Randers
Sport
Den blot 19-årige danske IBF junior-verdensmester Oliver Meng møder den 33-årige Flavien Bruno Bogongo fra Frankrig, når det går løs den 15. juni.
Dansk sejr kan udløse EU-titelkamp
Dansk sejr kan udløse EU-titelkamp
Sport
Ditlev Rossing får kompetent sparring før titelbrag i Arena Randers.
Klik venligst


Klik venligst
Regionale, Nationale og Internationale nyheder
Nyhedsbrev
E-mail adresse:

Tilmeld
Frameld