Annonce
Del på Facebook   Print siden

DGI certificering til Kristrup Børnehus

Randers
Tirsdag 5. maj 2020 kl. 17:00

DGI certificering til Kristrup Børnehus


Kristrup Børnehus fortæller:
Genåbning af daginstitutioner i en tid med coronavirus, hvor hverdagen kan være præget af nye hverdags rutiner og ekstra opgaver, men hvor vi i Kristrup Børnehus har valgt at skabe tryghed og rutiner gennem vores nye pædagogiske profil, som indebærer en idræts og bevægelses tilgang.

Midt imellem Tirsdalens skole, Tirsdalens Ældrecenter, og Kristrup Boldklub finder du Kristrup Børnehus. Her holder vi til, med byen dejligste legeplads. Vi benytter vores nærmiljø dagligt, har et godt samarbejde med Kristrup Boldklub og bruger deres boldbanerne og det kuperede terræn ved bakkerne ved Tirsdalen.

I Kristrup Børnehus er leg og bevægelse en af kerneværdierne og i forbindelse med at blive idrætsinstitution har vi nu fået muligheden for at have bevægelse ind over alle vores tiltag i børnehaven. Vi har nu endnu mere Fokus på bevægelse da vi efter 1 års samarbejde og uddannelse gennem DGI i starten af marts måned 2020 blev færdiguddannet under DGI og dermed blev certificeret som idrætsinstitution. Dette har i hverdagen den betydning at leg og bevægelse udgør grundelementerne i alle aktiviteter og med disse nye tiltag findes også et ønske om tilgang af flere børn end der lige pt er i børnehaven.

Hovedelementerne i at være idrætsbørnehave er, at dagligdagen tilrettelægges med aktiviteter hvor fokus er på et fællesskab med aktive børn og voksne, som får pulsen op, men som også får både individuelle og fælles oplevelser, som er af stor betydning for børnemiljøet, stemninger og fælles glæder. Leg og bevægelse er en af vores pædagogiske værdier, og alt pædagogisk personale er blevet efteruddannet af DGI og finder stor glæde i at være aktive i samspil med børnene.

Dagligdagen som idrætsinstitution ved corona genåbning
Det er og har været naturligt for os i Kristrup børnehus at arbejde i små grupper og bevæge os samt at være aktive både inde og ude, forskellen i disse "coronaramte "dage ligger i at det meste af vores tid bruges udenfor og at børnene er sat sammen i mindre faste grupper det meste af dagen. Børn gror i natur, da naturen stimulerer barnets sanserne og forbedrer motorikken. Naturen opfordrer til at hoppe, springe, klatre, balancere og giver mulighed for mere risikofyldt leg (f.eks. højder, høj fart, sten, spidse grene) som virkelig udvikler børnenes sociale færdigheder ift. mod, selvtillid, at afkode hinandens signaler og hjælpe hinanden. Naturen er et godt alternativ til klassiske idrætter og bringer andre kompetencer i spil, så børnenes horisont udvider sig ved bl.a. at få jord i hovedet, våde fødder og tillid til sig selv og omverdenen.

Børnene bliver naturligt stærke og udholdende ved at bevæge sig rundt i naturens forskellige elementer og vejrforhold. Naturens lyde, dufte, smage og overflader styrker børnenes sanseintegration og stimulerer den vestibulære-, taktile og kinæstetiske sans.

Det at være en idrætsinstitution kommer hos os til udtryk ved at vi hver dag laver daglige aktive aktiviteter med børnene.

Normalt er idrætten en del af både de små gruppe men også i de forskellige alders opdelte grupper vi har. Vi har grupper med de 3 årige, 4 årige og de 5 årige, så vi kommer omkring alle Zoner for næste udviklings trin. Alle aktiviteter har fokus på at styrke børnenes fysiske og sansemotoriske færdigheder, samt deres sociale, kognitive og emotionelle udvikling. I Kristrup Børnehus er det vigtigt at der skabes bevægelsesglæde og det gode fællesskab dyrkes, så børnene får en god oplevelse og er motiverede for at fortsætte.

I disse særlige tider holder vi børnene samlet hver dag, i deres faste små grupper. Hver gruppe står selv for at få gjort aktiviteterne aktive og børnene er med til at finde på, hvad de aktive aktiviteter skal bestå af.

Vi starter vores dag i børnehaven med morgen gymnastik. Det være sig gymnastik/idræt i mange forskellige versioner. Det kan være alt fra gamle lege, til yoga, boldspil, levende vendespil, ja kun vores fantasi sætter grænsen.

I løbet af formiddagen gør vi brug af vores legeplads og af vores nærmiljø hvor det bliver til gåture i det grønne tur med løbecykler eller go-cart med på stierne i Tirsdalen, og opdagelse af nærliggende legepladser.

Madpakkerne nydes i det grønne og eftermiddagen bruges igen på forskellige ture, spil, hygge på tæpper i naturen, kunst med materialer indsamlet i det grønne og måske med kl 14 mad lavet over bål.

Børnene trives og oplever hverdagen som tryg og sikker, selvom der er ændringer i krav og struktur til os som institution. De små grupper med tilgængelige og nærværende voksne åbner op for nye muligheder og nye relationer og børnene nyder at bruge kroppen og naturen i disse tider, hvor social afstand kan være en begrænsende faktor for aktivitetsniveauet

Anders Buhl og Louise Høeg fortæller:

Det er utrolig vigtigt, at de mindste af vores borgere dagligt oplever glæden ved bevægelse, siger Anders Buhl-Christensen, formanden for Børn- og Familieudvalget og fortsætter; “Den glæde og den gode vane er dejligt for dem nu, og er noget, de vil kunne bruge hele livet. Så jeg vil ønske Kristrup Børnehus et stort tillykke med certificeringen og vil glæde mig til at besøge dem igen, når dette bliver muligt”.

“I Randers Kommune er vi en del af den store landsdækkende satsning Bevæg dig for livet, og samtidig står det centralt i vores Sundhedspolitik, at vi vægter en tidlig sundhedsindsats og gode daglige bevægelsesmuligheder for de mindste meget højt”, siger Louise Høeg, formand for Sundhed, Idræt og Kulturudvalget. “Børnehuset Kristrup er med deres flotte DGI-certificering med til at indfri vores mål og give børnene et godt dagligt afsæt for trivsel, udvikling og læring”, slutter Louise Høeg

DGI fortæller:
”Det er fantastisk at opleve engagementet og den faglighed der er omkring idræt, leg og bevægelse i Kristrup Børnehus. De voksne er rollemodeller, som gennem meningsfyldt idræt og leg motiverer børnene til at bruge og afprøve deres kropslige færdigheder på mange forskellige måder. Personalet skaber stjernestunder for børnene ved at styrke deres motoriske færdigheder og udvikle børnene personlige og sociale kompetencer. Det er enorme værdifuldt for et barn at opleve at kunne noget med sin krop - både i organiseret aktivitet og i leg på egen hånd.

Idræt og leg i børnehaven skaber blandt meget andet mulighed for at børnene kan danne venskaber og fællesskaber, at de kan udvikle deres fantasi og kreativitet, at de kan være socialt opmærksomme og styre emotionelle impulser og ikke mindst at de kan have tillid til sig selv og kende egne evner. Idræt, leg og bevægelse i børnehave er ideelt til at skabe en værdifuld og sjov børnehavedag, udvikle og motivere børnene og grundlægge sunde vaner for livet.

Derfor sender vi også en stolt og STOR high5 afsted til Kristrup Børnehus og al personalet med et tillykke med DGI Børnehave certificeringen. ”





© Copyright 2024 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Randers

Den Kongelige Livgarde har startet indsamling til familie i Randers
Den Kongelige Livgarde har startet indsamling til familie i Randers
Randers
Påskeoplevelserne står i kø i det Østjyske
Påskeoplevelserne står i kø i det Østjyske
Randers
Torsdagens strømpris
Torsdagens strømpris
Randers
Så sker det igen - for 8. gang på Clausholm Slot
Så sker det igen - for 8. gang på Clausholm Slot
Randers
Påsken kan give tæt ferietrafik
Påsken kan give tæt ferietrafik
Randers
Flyvende start for Randers Nord IF
Flyvende start for Randers Nord IF
Randers
Succes med niveaudelt matematik på Paderup Gymnasium
Succes med niveaudelt matematik på Paderup Gymnasium
Randers
Op mod 235.000 danskere ventes at samle affald i natur og by - 4500 tilmeldt i Randers
Op mod 235.000 danskere ventes at samle affald i natur og by - 4500 tilmeldt i Randers
Randers
Internationalt anerkendt designskole bidrager til nyt børnebibliotek i Randers
Internationalt anerkendt designskole bidrager til nyt børnebibliotek i Randers
Randers
Historisk weekend for Swimteam Neptun
Historisk weekend for Swimteam Neptun
Randers
Tilbudsaviser og magasiner m.m:
Regionale nyheder