Nyheder

Der er plads til alle hos El Recycling

El Recycling er en af de 20 lokale virksomheder, der i år har modtaget Randers Kommunes CSR-certifikat. Hos El Recycling bliver certifikatet modtaget som en anerkendelse af, at de er på rette spor.

Der er plads til alle hos El Recycling
El Recycling er en af 20 lokale virksomheder, som har modtaget kommunens CSR-certifikat 2024.
23. juli 2024
Af Benedikte Jensen

El Recycling arbejder med genbrug og genanvendelse af udtjente elektronikprodukter. Men udover at beskæftige sig med bæredygtig behandling af e-skrot, har El Recycling også et klart socialt formål og en mission om at medvirke til at forbedre mulighederne for job for udsatte mennesker.

“Da vi startede virksomheden, besluttede vi, at vi ville lave en forretning, som også skulle give os noget tilbage rent personligt. Vi ville hjælpe mennesker undervejs,” udtaler HR & Indkøbschef Casper Roensbech Jensen, der også er medejer af virksomheden.

“Vi har fundet ud af, at det ikke kun er os, der hjælper dem. Vi får de mest trofaste og taknemmelige medarbejdere, som vi kan stole på, vil gøre deres allerbedste indsats hver dag.”

Hvad er CSR?

CSR står for Corporate Social Responsibility og er betegnelsen for virksomheders arbejde med at integrere sociale hensyn i deres forretningsaktiviteter. CSR handler om, at virksomheder tager ansvar i forhold til det omgivende samfund – for eksempel ved at hjælpe udsatte ledige ind på arbejdsmarkedet.

I Randers Kommune støtter Center for Virksomhedsservice og Rekruttering de lokale virksomheder i at kigge på opgaver, der skal løses, frem for stillinger, der skal besættes. I den proces opdager mange, at et CSR-job kan bidrage positivt til både den sociale ansvarlighed og den økonomiske bundlinje.

Superkræfterne kommer i spil

Hos El Recycling får mennesker på kanten af arbejdsmarkedet således en chance for at skabe et selvstændigt liv og en meningsfuld dagligdag med social kontakt og arbejdsopgaver, der tilpasses den enkelte.

“Hos os har alle en eller flere superkræfter, det er bare med at bringe dem i spil,” siger Casper Roensbech Jensen.

Alle jobfunktioner indgår som en del af virksomhedsriften med opgaver indenfor lager, logistik, produktion og rensning og er indrettet således, at alle – uanset uddannelse eller fysisk/psykisk funktionsnedsættelse – kan være med og kan få mulighed for at udvikle sig undervejs.

En sammensat flok

Medarbejderstaben hos El Recycling inkluderer således både CSR-medarbejdere, men også fleksjobbere, ungarbejdere, pensionister, frivillige og ukrainske flygtninge.

Da El Recycling blev etableret i 2020, bestod virksomheden af blot 3 mand i en nedlagt grisestald lidt nord for Randers. Nu – blot 4 år senere – har El Recycling vokset sig til et stort veletableret foretagende på omkring 40 mand. Heraf er en stor andel af medarbejderne rekrutteret gennem jobcenterets rekrutteringsservice.

Randers Kommunes anerkendelse

El Recycling har modtaget Randers Kommunes anerkendelse for deres arbejde med CSR, som utvetydigt lever op til certifikatets 3 hovedkriterier:

  • Virksomheden rekrutterer, igangsætter udviklingsforløb og praktiserer fastholdelse af medarbejdere i samarbejde med Randers Kommunes arbejdsmarkedsforvaltning (jobcenter).
  • Virksomheden tilbyder CSR- eller fleksjobansættelse.
  • Virksomheden engagerer sig i opkvalificering og uddannelsesmuligheder til både unge og voksne.

Derudover skal virksomheden naturligvis ligge i Randers Kommune samt leve op til Verdensmål 8 om anstændige jobs og økonomisk vækst. Kriterierne er fastlagt af Beskæftigelsesudvalget.

Om Randers Kommunes CSR-certifikater

Med CSR-certifikatet ønsker Randers Kommune at anerkende lokale socialt ansvarlige virksomheder, som går forrest, og udviser et særligt socialt ansvar overfor ledige, sygemeldte, unge og egne medarbejdere.

Randers Kommune har siden 2017 haft fokus på at synliggøre og anerkende de virksomheder, der gør en stor forskel i forhold til social ansvarlighed og det rummelige arbejdsmarked. Social ansvarlighed kan komme til udtryk på mange forskellige måder, og vi oplever, at flere virksomheder i Randers Kommune åbner dørene for mennesker fra kanten af arbejdsmarkedet – til stor værdi for både virksomheden, medarbejdere og samfundet.

Fra Randers havn til Stevnstrup: Verdo indvier fjernvarmeledning

Læs også: Fra Randers havn til Stevnstrup: Verdo indvier fjernvarmeledning

Tilmeld dig vores nyhedsbrev