Politik
Den tabte generation?
Danmark og resten af Europa er i krise. Sammensætningen i befolkningen vil i fremtiden øge presset endnu mere på velfærds- og pensionssystemerne. Dette sker fordi de store generationer om få år forlader arbejdsmarkedet og der ikke kommer flere unge til. Men én generation er i lidt mere krise end alle os andre: De unge mennesker, […]
Danmark og resten af Europa er i krise. Sammensætningen i befolkningen vil i fremtiden øge presset endnu mere på velfærds- og pensionssystemerne.
Dette sker fordi de store generationer om få år forlader arbejdsmarkedet og der ikke kommer flere unge til. Men én generation er i lidt mere krise end alle os andre: De unge mennesker, der går på en erhvervsuddannelse.
I dag er frafaldet blandt disse unge på mellem 30 og 40 procent – skræmmende fakta, der på sigt vil sende en stor gruppe mennesker ud i langtidsledighed, uden en gennemført uddannelse.
Der er mangel på praktikpladser, der er mangel på ordentlig vejledning gang på gang står erhvervsuddannelserne for skud, når regeringen svinger sparekniven.
I EU er antallet af unge under 25 år uden beskæftigelse pt. på omkring 5,5 mio., svarende til 21,4 % af alle unge under 25! Erfaringerne med ungdomsarbejdsløshed og armod fra 1980erne spøger, og alle tal peger på at den nuværende unge generation i EU, vil blive den første generation, der kan forvente et dårligere og mere usikkert liv end deres forældre.
Alene i Danmark betyder den høje ungdomsarbejdsløshed et tab i produktivitet på 5,8 mia. kr. om året. Et tal, der ellers burde få den borgerlige regering op af stolen men intet er sket.
I stedet er der 3,1 procent point færre unge, der har gennemført en ungdomsuddannelse fra 2000-2010.
Det er ikke for sent, men vi skal bruge en løsning nu! Langsigtede løsninger er ligegyldige, hvis vi taber en hel generation på gulvet.
* Du kan kommentere læserbrevet herunder.
* Læs mange flere læserbreve – KLIK her.
Tilmeld dig BYEN.nu’s gratis nyhedsbrev.