-
--Klik venligst-

Del på Facebook   Print siden

De mange ords politik

Debat
Torsdag 27. juni 2019 kl. 09:00

De mange ords politik

Læserbrev af Flemming Østergaard. Medlem af Kristendemokraternes hovedbestyrelse, Pilevænget 14, 8990 Fårup.

Når man læser den såkaldte "politiske" forståelse mellem Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten (et samrend af Venstresocialisterne/Socialistisk Arbejderparti og Kommunisterne), Radikale Venstre og Socialdemokratriet, så slår det en igen og igen hvor mange ord man bruger for at beskrive så lille et politisk indhold.
Fx en masse ord om en grøn og bæredygtig fremtid, vi vil, vi skal og Danmark skal gå forrest i den grønne omstilling men det er svært at få øje på hvor financieringen skal komme fra. Ikke et ord om hvad den røde regering har tænkt sig med registreringsafgiften ift udfasning af "fossile biler" contra el biler. Hvordan har man tænkt sig at gøre det attraktivt at få folk til at købe elbiler??

Og Danmark skal være verdens bedste land at være barn i og den røde regerings leder - Mette Frederiksen - har udtalt, at hun vil være børnenes statsminister.

Men ikke et ord om fokus på fx styrkelse af forældreskabet set i lyset af de mange brudte familier. Det er hævet over enhver tvivl at dem det går aller hårdest udover vd et brudt familieliv særligt er børnene. Men ikke et ord om gratis parforholdskurser som der er rigtige gode erfaringer med flere steder rundt i landet - bla. i Randers Kommune.

Derfor virker hult og reelt er politisk varm luft når den røde statsminister vil være børnenes statsminister. Det bliver hun aldrig hvis ikke der sættes handling bag.

Det gælde også når der handler om at bryde den negative social arv for de børn der vokser op. Også her mangler der konkrete tiltag fra den røde statsminister.

I Kristendemokraterne (KD) havde vi set frem til at den røde regering i langt højere grad havde sat fokus på et markant fokus på forebyggelse bredt set. Udnævnelse af en forebyggelsesminister ville derfor have været et tigerspring indenfor snart sagt alle livsområder i samfundet. Ja det ville have været et paradigme skift fra "det vi plejer" til " vi kunne da også gøre det sådan".

Iflg. den politiske forståelse : "Tilskud til fri- og privat skoler. Blandt andet derfor vil en ny regering undersøge muligheden for, at indføre et socialt taxameter på det statslige tilskud til fri- og privatskoler, som vil sikre, at flere skoler i Danmark påtager sig et større samfundsansvar".

Det ser ud til at Radikale Venstre har blokeret for en nedsættelse af tilskuddet til fri- og privatskolerne hvilket vi i KD hilser velkomment. Og at det så "koster" at fri-og privatskolerne skal tage et større socialt ansvar tror jeg ikke bliver noget problem - det gør skolerne allerede idag.

Omkring den politiske forståelse om de såkaldte målrettede skatter og afgifter, så er det symbol politik når man bla. vil beskatte banker hårdere. Den udgift bliver jo så bare lagt ud på kunderne. Hvor klogt er et så lige?

Og når den røde regering vil rulle lempelsen af beskatning ved generationsskifte tilbage, så betyder det jo også bare at den ekstra skat virksomheden må betale lægges ud på kunderne. Og hvor klogt er det så lige?

Et lyspunkt er det dog i sen politiske forståelse, at børnenes på Sjælsmark ser ud til at kunne komme til at leve en næsten normalt barndom og det kan vi i KD kun hilse med tilfredshed.

I KD havde vi gerne set, at den borgelige regering var fortsat , men vælgerne har talt og vi respekterer demokratiets spilleregler. Vi håber så, at den røde regering fortsat vil føre blå politik på væsentlige politik områder ligesom under Thornings regering. God arbejdslyst til den røde regering.© Copyright 2019 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Klik venligst
Debat

Skadelige stoffer kommer fra meget andet end landbruget
Skadelige stoffer kommer fra meget andet end landbruget
Debat
Læserbrev af Mette Rosendal, farmaceut og landmandskone, Knudsbølvej 31, Jordrup.
Spørgsmål vedr. langsommelig behandling af sager om særlig støtte
Spørgsmål vedr. langsommelig behandling af sager om særlig støtte
Debat
Af Kasper Fuhr Christensen. Medlem af Randers Byråd for Velfærdslisten. Medlem af beskæftigelsesudvalget, omsorgsudvalget og socialudvalget.
Jeg er stolt af vores folkeskole i Randers
Jeg er stolt af vores folkeskole i Randers
Debat
Læserbrev af Nicolai Estrup Formand Dansk Folkeparti i Randers kommune. Vestergade 23, 8990 Fårup.
Spildevand skal ikke forurene markens afgrøder
Spildevand skal ikke forurene markens afgrøder
Debat
Af Peter Rosendal, bestyrelsesmedlem i Bæredygtigt Landbrug, Knudsbølvej 31, Jordrup
Vi er langt fra målet om skolegang til alle verdens børn
Vi er langt fra målet om skolegang til alle verdens børn
Debat
Af Helle Gudmandsen, chef for international uddannelse i Red Barnet.
Børn har stor glæde af fritidstilbud og fællesskaber
Børn har stor glæde af fritidstilbud og fællesskaber
Debat
Læserbrev af Rosa Lykke Yde, lokalformand for SF-Randers. Gammel Randersvej 2, 8990 Fårup.
Ringe viden om økologi og klima
Ringe viden om økologi og klima
Debat
Læserbrev af Richard Nielsen, maskiningeniør og fritidslandmand, Hovvej 1, Fovslet, 6580 Vamdrup.
Højskolesangbogen: Bevar dansk kulturarv
Højskolesangbogen: Bevar dansk kulturarv
Debat
Læserbrev af Arne Erikslev, Toldbodgade 21, 1.3. 8930 Randes NØ.
Kommuner bør stå til ansvar for spildevands-brølere
Kommuner bør stå til ansvar for spildevands-brølere
Debat
Læserbrev af Peter Rosendal, bestyrelsesmedlem i Bæredygtigt Landbrug, Knudsbølvej 31, Jordrup.
Vilde blomster
Vilde blomster
Debat
Læserbrev af Enhedslistens byrådsnetværk: Karina Hjorth, Kalle Nielsen, Simon Justesen og Frida Valbjørn.
-


Klik venligst
Regionale, Nationale og Internationale nyheder
Nyhedsbrev
E-mail adresse:

Tilmeld
Frameld