Klik venligst
---Klik venligst

Del på Facebook   Print siden

De ældres pludselige forbedrede helbred

Fredag 23. november 2018 kl. 11:10

De ældres pludselige forbedrede helbred
Poul Rubach, Bækkevej 28, Harridslev - medlem af Radikale Venstre.
LÆSERBREV Af Poul Rubach, Bækkevej 28, Harridslev - medlem af Radikale Venstre.


De besparelsessøgende politikere fra V, A, DF og C, der har stemt for budgettet 2019 – har nu plejecentrene i Havndal og Dronningborg i sigtekornet.

Da en stor del af udgifterne – gældende vedr. pleje, undervisning mm. – er lønninger, vil politikerne reducere medarbejderantallet på plejecentrene og prøver nu ihærdigt at finde valide grunde dertil.

Budgetforligspartierne har selv bragt sig i en forfærdelig kattepine, da besparelserne allerede er brugt (til bl.a. regnskoven, asfalt, byen til vandet mm.) Derfor skal der død og pine findes det reducerede beløb, for at kabalen kan gå op.

Nu tror jeg ikke, at politikerne fra A, V, DF og C inderst inde synes, det er fair og ordentlighed, at forringe tilværelsen for vore ældste borgere, der har brug for en hjælpende hånd, når helbredet udfordrer livskvaliteten.

Selv Simon Simonsen (markant medlem fra V) tager afstand fra det ældrefjendske forslag. Og nej, jeg tror ikke på, at det er fordi, der snart er folketingsvalg, og han er opstillet dertil.

For at skaffe de mange penge, er de nødt til at ændre lidt på virkelighedsopfattelsen mht. helbred.

Nyeste påfund og redskab er - måske - et EDB-program, der kan gøre ældre mennesker mere raske, end læger, visitatorer og sundhedspersonalet nogensinde har kunnet.

Nu viser programmet søreme, at 64 ’ældreboliger med kald’ - de 18 i Dronningborg - sagtens kan nedlægges, da kald-funktionen ikke mere er nødvendig. Er de virkelig blevet mere raske, eller er de hypokondere?

Med forvaltningens edb-kyndige til at betjene programmet, betyder det, at alle 64 beboere nu pludselig kan undvære kald-funktionen - kan det nu passe?

Derved kan hele Dronningborg Plejecenter undvære personalet, da de 22 borgere i plejeboligerne skal flyttes andetsteds hen i kommunen.

Fremover bliver Dronningborg personaleløst og alle aktiviteter (og der er mange) ophører.

Sang, foredrag, oplæsning, historiefortælling, juleture, jule-nørkleri, fredagscafe, samarbejde med kirken, gymnastik, banko, spil og kulturelle ture ud af huset er bare en brøkdel af hvad Dronningborg Plejecenter byder beboerne. Desuden er der for pensionister i nærområdet mulighed for at spise i hverdagene og være med til socialt samvær.

Jeg har et nært familiemedlem, der for 5-6 år siden blev visiteret til ældrebolig med kald, men pga. stor søgning var der ikke ledige boliger, så derfor blev hendes egen lejlighed midlertidig omdannet dertil med massiv opbakning fra SOSU-personalet. Hun fik et kald på armen, der via hendes egen telefon videresendte signalet til det lokale plejecenter, der så kontaktede det udekørende plejepersonale efter behov. Ofte var det ved fald, uden at kunne komme på højkant ved egen hjælp. Den gang var der stort behov for disse ældreboliger.

Jeg er dybt imponeret over den teknologiske udvikling, der giver mulighed for at sidde på et kontor og regne sig frem til sundhedstilstanden hos befolkningen, helt uden at tilse de samme borgere. Fantastisk!

Gad vide om det var samme program (eller en beta-version), der – under skolestrukturændringen - udregnede, at de udfordrede specialskoleelever faktisk ville få lige så meget ud af at komme i en almindelig skoleklasse, som en specialskole med specialiserede lærere på små elevhold kunne tilbyde?

Det gik jo ikke så godt, men det er en helt anden historie.

Det er nok alligevel politisk klogest, at holde snitterne langt væk fra de populære plejecentre.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.Kommentarer til artiklen:
Fordi Socialdemokratiet absolut ville indgå budgetforlig med Venstre.

På den måde kunne Socialdemokratiet undgå at øge kommunens indtægter - få opbakning til fortsatte årlige rammebesparelser til fordel for kortsigtet profit ved at håbe på at tiltrække velhavere til bygninger i det havneområde, som der er stor risiko for vil ligge under vand om 100 år. Kortsigtet, dumt og uendeligt kynisk.
Kalle Nielsen, 25-11-2018 15:26:20

Det er ligeså fantastisk som referatet fra sidste byrådsmøde, hvoraf det fremgår at væksten i antallet af ældre, vil give kommunen flere midler fra staten i en grad så ingen skal fyres, logikken i referatet er så at det ingen personalemæssige konsekvenser får, personalet skal bare løbe for 15,1 mio kr hurtigere.
Genialt !
Udregninger er det de gøres til.
Søren Mikkelsen, 23-11-2018 21:17:08


Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Kommentar:
 
Navn:
 
Indtast
bogstaverne:
ÆØÅ
  - dette er for at undgå spam.

© Copyright 2019 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Klik venligst
Debat

Landmanden får skylden for, hvad krabberne æder
Landmanden får skylden for, hvad krabberne æder
Debat
Læserbrev af Nikolaj Schulz, chefjurist i Bæredygtigt Landbrug, Jordbærvej 53, København NV.
Politisk udnyttelse af klima Paris-aftalen?
Politisk udnyttelse af klima Paris-aftalen?
Debat
Læserbrev af Arne Erikslev, Toldbodgade 21, 8930 Randers NØ.
Ni nye mobilmaster i Randers – men er mobilstrålerne farlige?
Ni nye mobilmaster i Randers – men er mobilstrålerne farlige?
Debat
Mobilstråling er på manges læber for tiden, og i den kommende tid kommer der ni nye master op i Randers. Men skal randrusianerne egentlig være bange for strålerne?
Urimelig kæmperegning truer boligejere i det åbne land
Urimelig kæmperegning truer boligejere i det åbne land
Debat
Læserbrev af Lene Maarth, bestyrelsesmedlem i Fair Spildevand, Stavnstrupvej 30, Leestrup, 4733 Tappernøje
Man gjorde en pædagog og et barn fortræd
Man gjorde en pædagog og et barn fortræd
Debat
Læserbrev af byrådsmedlemmerne, Henning Jensen Nyhuus - Socialdemokratiet, Mogens Nyholm - Radikale Venstre, Bjarne Overmark - Beboerlisten.
100 % økologi er en illusion
100 % økologi er en illusion
Debat
Af Flemming Fuglede Jørgensen, formand for Bæredygtigt Landbrug, Trudslevvej 58, Løkken.
Socialdemokratisk løftebrud!
Socialdemokratisk løftebrud!
Debat
Læserbrev af Henrik Manero Hald, Gammeljord 9, Tvede. 8900 Randers.
Byrådets dagsorden omkring specialområdet
Byrådets dagsorden omkring specialområdet
Debat
Læserbrev af Steen Bundgaard (formand Skole og Uddannelse), Pia Moldt og Lise-Lotte Leervad Larsen (medlem Skole og Uddannelse), Byrådsmedlemmer for S.
Landbrugets positive ry bør respekteres på Christiansborg
Landbrugets positive ry bør respekteres på Christiansborg
Debat
Af Peter Rosendal, bestyrelsesmedlem i Bæredygtigt Landbrug, Knudsbølvej 31, 6064 Jordrup.
Udgift eller investering?
Udgift eller investering?
Debat
Læserbrev af Mette Lejel, Vorup Kirkevej 23, 8940 Randers SV.
Klik venligst


Klik venligst
Klik venligst
Regionale, Nationale og Internationale nyheder
Nyhedsbrev
E-mail adresse:

Tilmeld
Frameld