Danmarksdemokraterne stormer frem: Holder et brag af et første landsmøde

15. november 2023
Danmarksdemokraterne stormer frem: Holder et brag af et første landsmøde

Opbakningen vokser og vokser

Inger Støjberg er slet ikke færdig med at skrive politisk danmarkshistorie. I weekenden gjorde formanden for Danmarksdemokraterne det igen, da partiet inviterede til sit første landsmøde nogensinde.

Det fandt sted i Aalborg Kongres & Kultur Center, hvor flere end 700 mennesker var vidner til taler, indslag, politisk debat og et brag af en festmiddag.

Var der noget, der prægede lørdagen i Aalborg, var det lange klapsalver. Og der er da også nok at fejre i Danmarksdemokraterne.
Ved valget for kun lidt over et år siden blev partiet valgt til Folketinget, og Inger Støjberg strøg altså tilbage i det parlament, der i december 2021 havde vendt hende ryggen. Befolkningens opbakning til det projekt, som Støjberg senere løftede sløret for på Hvidsten Kro, viste sig dog så stor, at hele 14 personer blev valgt ind i Danmarksdemokraternes folketingsgruppe.

Siden har 27 byrådsmedlemmer fra blandt andet Venstre tilsluttet sig Danmarksdemokraterne, der har vist sig som et seriøst, konstruktivt og ansvarligt parti ved at indgå i og præge en række store politiske aftaler: Fra et historisk forsvarsforlig, der løfter det danske forsvar markant, til inflationshjælp til blandt andre små købmænd i landdistrikterne. Fra en uddannelsesreform, der styrker erhvervsskoler og velfærdsuddannelser, til en beskæftigelsesaftale, der giver lavere ydelser og arbejdspligt til arbejdsløse indvandrere.

Resultaterne er blevet belønnet. Det seneste år har Danmarksdemokraterne ligget stabilt i meningsmålingerne og hele tiden over de 8,1 procent, der tilfaldt partiet 1. november 2022. Seneste måling fra Voxmeter indikerer, at partiet ville få 10,2 procent af stemmerne, hvis der var valg i morgen den højeste tilslutning til Danmarksdemokraterne hidtil.

Lørdag var landsmødets gæstetaler landbrugets førstemand, formanden for organisationen Landbrug & Fødevarer, Søren Søndergaard. Herfra lød der store roser til Støjberg og co. for at tage kampen for det erhverv, der er et af Danmarks vigtigste og samlet set beskæftiger 180.000 personer i primært landdistrikterne.

Landsmødet bød også på andre prominente besøg i form af lederen af Liberal Alliance, Alex Vanopslagh, og formanden for De Konservative, Søren Pape Poulsen. Sammen med Inger Støjberg italesatte de to den modstand mod SVM-regeringen, der bliver større og større i befolkningen. Ifølge politisk kommentator hos det politiske medie Altinget, Erik Holstein, viser den forgangne uge da også, at en borgerlig statsminister efter næste valg slet ikke er usandsynlig.

Indsendt på vegne af Danmarksdemokraterne