Erhverv

Cyberangreb: Danske virksomheder taber ugentligt over 1,4 millioner kr.

Nye tal viser, at hackerangreb koster danske virksomheder dyrt – både økonomisk og omdømmemæssigt. Selvom truslen er stigende, er kun få virksomheder godt forberedte på angreb.

Cyberangreb: Danske virksomheder taber ugentligt over 1,4 millioner kr.
Foto: Adobe
Af Rikke Lund 13. marts 2025

Virksomheder kæmper mod cybertrusler: Uforberedte på hackerangreb

Hackerangreb har for alvor sat sine spor i danske virksomheder. Ifølge en ny rapport fra TDC Erhverv, koster cyberangreb danske virksomheder mindst 200.000 kr. om dagen, når it-systemerne bliver lukket ned. Og det er kun begyndelsen. I gennemsnit tager det 300 dage at håndtere et angreb i Norden, hvilket betyder, at en virksomhed kan ende med at miste op mod 60 millioner kr. pr. angreb. Selvom omkostningerne er massive, har kun hver femte virksomhed en fuldt implementeret beredskabsplan til at tackle truslerne.

Rapporten understreger, at danske virksomheder er under et konstant pres fra både geopolitiske spændinger og cyberkriminalitet. Hackerangreb rammer ikke længere kun de store virksomheder – også små og mellemstore virksomheder står overfor øgede risici. For at imødegå de stigende cybertrusler, har de danske virksomheder fokus på at forbedre deres digitale parathed, men det er ikke uden udfordringer.

Foredrag i Hobro: Hør den fascinerende historie om Novo-brødrene og deres søster

Læs også: Foredrag i Hobro: Hør den fascinerende historie om Novo-brødrene og deres søster

Mange virksomheder mangler forberedelse på cyberangreb

I rapporten fremgår det, at mere end en tredjedel af de store danske virksomheder (38%) har været ramt af cyberangreb i løbet af de sidste fem år. Det er især de store virksomheder, der føler den økonomiske byrde, hvor omkostningerne ved et hackerangreb kan løbe op i flere hundrede tusinde kroner dagligt. For de små virksomheder er omkostningerne noget lavere, men stadig betydelige, med daglige tab på omkring 47.000 kr. Udover de økonomiske konsekvenser, medfører angrebene også alvorlige omdømmemæssige skader, når følsomme data lækkes.

Der er dog stadig en stor udfordring for virksomhederne, når det kommer til at forberede sig på et muligt angreb. Kun 20% af virksomhederne har en implementeret beredskabsplan, og det er samme niveau som sidste år. Det betyder, at langt de fleste danske virksomheder ikke har klare retningslinjer for, hvad der skal gøres, hvis et hackerangreb rammer.

Danske virksomheder ser positivt på fremtiden trods usikkerheden

Trods de mange udfordringer og den usikkerhed, som cyberangreb medfører, ser danske virksomheder optimistisk på fremtiden. Ifølge rapporten føler hele 94% af de adspurgte virksomheder sig godt rustet til at tackle fremtidens digitale krav, hvilket er en stigning på 16% sammenlignet med året før. Denne optimisme stammer dog ikke kun fra en øget digitalisering, men også fra det tætte samarbejde mellem erhvervslivet og myndighederne, som mange ser som en nøgle til at sikre Danmarks position som en digital frontløber.

Øget fokus på datasikkerhed er nødvendigt

Rapporten afslører, at hver tredje danske virksomhed på tværs af brancher ser et større behov for at forbedre deres datasikkerhedsprocesser. Denne erkendelse kommer på baggrund af den øgede usikkerhed omkring dataoverførselsaftaler mellem EU og USA, især efter Trump-administrationens indflydelse på internationale aftaler. Ifølge John Henriksen, CEO hos TDC Erhverv, er det vigtigere end nogensinde at integrere datasikkerhed i virksomheders digitale rejse, så de kan sikre både fremtidig vækst og beskytte sig mod potentielle trusler.

Byggebranchen skal forberede sig til en fremtid med råstofmangel

Læs også: Byggebranchen skal forberede sig til en fremtid med råstofmangel

Kritisk truet ål: Regeringens planer om fortsat fiskeri møder modstand fra miljøforkæmpere

Læs også: Kritisk truet ål: Regeringens planer om fortsat fiskeri møder modstand fra miljøforkæmpere

Tilmeld dig vores nyhedsbrev