Coor satser på en elektrisk fremtid: Farvel til diesel- og benzinbiler!

1. juli 2024
Coor satser på en elektrisk fremtid: Farvel til diesel- og benzinbiler!

En elektrisk vision fra 2021

Coor Danmark har truffet en banebrydende beslutning: Fra nu af skal ingen nye diesel- eller benzinbiler lejes. Virksomheden har som mål at opnå en fuldelektrisk bilflåde inden 2030.

“Jeg er stolt over, at vi allerede har elektrificeret 16 procent af vores bilflåde på trods af udfordringerne,” siger Jørgen Utzon, administrerende direktør for Coor Danmark.

Tilbage i 2021 satte Coor kurs mod en grønnere fremtid ved at beslutte, at fremtidens biler skal være elektriske. Denne beslutning har ikke været uden udfordringer, da mangel på ladestandere og brugbare elbilsmodeller skabte hindringer. Heldigvis er situationen blevet bedre med flere ladestandere og flere elbilmodeller på markedet.

Tidlig udskiftning af leasede biler
For at nå deres ambitiøse mål, vil Coor udskifte et antal leasede biler med elbiler, før leasingaftalerne udløber. Denne strategi betyder, at de forventer at have over 72 procent elbiler i deres flåde allerede i 2027.

“Vi har bundet os på, at vi vil det her, og derfor tager vi dette greb i brug,” forklarer Jørgen Utzon. “Vi vil tage det ansvar, man kan forvente af en stor virksomhed som os, også selvom det naturligvis er en udgift for os på denne måde. Men vi vil og skal nå vores mål.”

En fossilfri fremtid i sigte
Den sidste leasingkontrakt på en dieselbil udløber den 30. juni 2029, hvilket markerer enden på diesel- og benzinbiler i Coor Danmark. Med hjælp fra partnere som Autolease og Clever, er Coor godt på vej mod deres mål om en 100% elektrisk flåde.

Om Coor
Coor er en ledende nordisk facility management-leverandør, der tilbyder integrerede og komplekse serviceløsninger. Coor støtter kundernes kerneforretning ved at effektivisere deres servicevirksomheder, og skabe merværdi over tid. I Danmark betjener Coor dagligt over 30.000 servicebrugere og har cirka 4.000 medarbejdere ansat. Coor er børsnoteret på Nasdaq Stockholm. Læs mere på coor.dk.

Med denne beslutning viser Coor vejen mod en grønnere fremtid og tager ansvar for miljøet ved at satse på en fossilfri bilflåde inden 2030.