Del på Facebook   Print siden

Chips og Tricks til din Karantænetid

Randers
Torsdag 2. april 2020 kl. 19:00

Chips og Tricks til din Karantænetid


Selvom sekretariatet i det randrusianske frivilligcenter arbejder hjemmefra, skorter det ikke på gode idéer, så kontakten til de frivillige kan bevares. Frivilligværket har barslet med både blog, postkort og livesendingen "Chips og Tricks til din Karantænetid".

"Verden blev lige pludselig HELT anderledes på ganske få dage. Det er simpelthen så frygteligt, det der sker lige nu," siger Louise Brown, der er centerleder på Frivilligværket i Randers. Hun fortsætter: "Coronaen sætter sine spor alle steder - også i de frivillige foreninger. Og det bliver vi nødt til at forholde os til. Det er ikke nok bare at sige, at vi arbejder hjemmefra. Vi bliver nødt til at gøre noget for vores frivillige foreninger. De skal vide, vi er her for dem - både til det alvorlige, men også til at holde humøret og modet oppe. Men det er da lidt af en udfordring. Ingen af os var jo forberedte på corona og karantæne. Så derfor måtte vi jo pludseligt til at tænke nyt!"

Chips og tricks
Siden den danske lockdown trådte i kraft, har Frivilligværket øget deres tilstedeværelse på de digitale- og sociale medier. Frivilligværkets sekretariat startede med at lægge billeder op fra deres hjemmearbejdspladser under hashtagget frivilligvaerketarbejderhjemmefra. Sidenhen voksede kreativiteten.

"Min kommunikationsafdeling kom ret hurtigt på den idé, at jeg skulle sende live. Det ville jeg sådan set også gerne, men jeg manglede bare den rigtige idé," fortæller Louise Brown, der afviste kommunikationsafdelingens forslag om morgensang.

"Pludselig var idéen der. Det skulle naturligvis handle om, hvad man kan få tiden til at gå med, når vi nu ikke kan bruge den på frivilligt arbejde. Dermed var idéen til Frivillig Værkets Karantæne-Kit: Chips og Tricks til din Karantænetid født, smiler Louise, der sender live fra frivilligcentrets Facebookside sammen med sin 11-årige datter kl. 16.00 på alle hverdage. Her spiser de chips og præsenterer hver deres liste over fem favoritter inden for film, tv, bøger og podcasts.

Postkort og blogindlæg
Under overskriften "Postkort fra en frivillig" lægger Frivilligværket hilsner fra frivillige på Facebook og Instagram. Her giver de frivillige et kig ind i deres "nye" hverdag.

"Det er så skønt at se, at frivilligheden stadig er derude, selvom vi lever i en underlig tid," siger Louise Brown og fortsætter: "Vi har også lavet en blog, som vi kalder Tanker i en coronatid. Her er der plads til lidt længere indlæg om, hvilke tanker der rører sig i denne besynderlige tid. Det er både vores egne tanker, men i høj grad også de frivilliges tanker. Bloggen er et sted, hvor vi kan lufte vores bekymringer og tanker om den situation, vi står midt i. Det er et talerør og en ølkasse. Har du noget på hjertet, har du ordet!"

Oversigt over hjælpeinitiativer
Selvom Frivilligværket er leveringsdygtig i hyggelige billede fra hjemmearbejdspladserne, chips og tricks til karantænetiden og en virtuel ølkasse som talerstol, er de også meget bevidste om, at det ikke er alle der kan "nøjes" med et digitalt skulderklap.

"Vi råder desværre ikke over en gruppe frivillige, som vi kan sende ud i verden og hjælpe med indkøb og hundeluftning," forklarer Louise Brown og tilføjer: "Det ville jeg ønske, vi gjorde - særligt lige nu. Men så må vi jo gøre det næstbedste, og det er at henvise til de steder, hvor der er hjælp at hente. Derfor har vi på vores hjemmeside lavet en samlet oversigt over de frivillige og kommunale hjælpeinitiativer, der er tilgængelige under corona-situationen - og så gør vi selvfølgelig alt, hvad vi kan, for at folk bliver klar over at en sådan oversigt findes. Det er trods alt nemmere at bede om hjælp, hvis man ved hvor den findes."

Frivilligværket fortsætter deres corona-tiltag, så længe Danmark er under lockdown.

"Og så vil jeg da gerne love, at vi har en masser idéer i støbeskeen, som ser dagens lys, når vi kommer ud på den anden side," slutter Louise Brown af med et glimt i øjet.© Copyright 2022 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Randers

Ansatte fra Regionshospitalet er klar til vinterkampagne på cykel
Ansatte fra Regionshospitalet er klar til vinterkampagne på cykel
Randers
Grøn fordybelse og inspiration
Grøn fordybelse og inspiration
Randers
Dødsfald
Dødsfald
Randers
Bootcamp for ordblinde giver selvtillid og fællesskab
Bootcamp for ordblinde giver selvtillid og fællesskab
Randers
Færdselsuheld på Bøsbrovej: Bil blev skubbet af vejen
Færdselsuheld på Bøsbrovej: Bil blev skubbet af vejen
Randers
Håndværkere bag stor renovering blev fejret
Håndværkere bag stor renovering blev fejret
Randers
Stor fejring af Randers Sundhedscenters 10 års jubilæum
Stor fejring af Randers Sundhedscenters 10 års jubilæum
Randers
Dødsfald
Dødsfald
Randers
Harpen: Fire danske komponister på scenen
Harpen: Fire danske komponister på scenen
Randers
Påkørte 73 årig mand på el-cykel
Påkørte 73 årig mand på el-cykel
Randers
Tilbudsaviser og magasiner m.m:


Regionale nyheder