Klik venligst---

Del på Facebook   Print siden

Byrådets dagsorden omkring specialområdet

Debat
Tirsdag 18. juni 2019 kl. 10:00

Byrådets dagsorden omkring specialområdet

Læserbrev af Steen Bundgaard (formand Skole og Uddannelse), Pia Moldt og Lise-Lotte Leervad Larsen (medlem Skole og Uddannelse), Byrådsmedlemmer for S.

I Socialdemokratiet har vi sagt ja til at der skal ske en omfordeling af ressourcerne på skoleområdet. For at forstår hvorfor er det nødvendigt at træde nogle skridt tilbage og se på, hvad vores vision for Folkeskolen i Randers Kommune er.
Vi ønsker folkeskolen for alle. Vi ønsker, at alle børn er en værdifuld del af fællesskabet.

Inklusion er et emne, som deler vandene og det kan blandt andet skyldes, at vi ikke er enige om, hvad der forstås ved inklusion - for hvad og hvem er det vi taler om?
Vi kan se inklusion ud fra to ståsteder: Individ orienteret (det smalle inklusionsforståelse) eller socialt orienteret (det brede inklusionsforståelse).
Kort fortalt handler den smalle inklusionsforståelse om, at vi ser børn med specielle vanskeligheder, det vil sige, at vi mener, at problemerne bor i barnet. Vi skal derfor inkludere nogen og inkludere mere og så skal der flest mulige i klasseværelset.
Den brede inklusionsforståelse handler om alle børnene i læringsmiljøet. Fokus er ikke på nogle bestemte børn, men på skolens måde at være skole på, og så skal problemerne også findes i konteksten.

Alle drømmer om at blive en del af fællesskabet og samfundet, og derfor skal vi turde have drømme for alle børn.
Vi ved fra Heckmanns kurven at tidlige indsatser er samfundsøkonomiske gode indsatser. Hvis vi ønsker, at alle børn skal være inkluderet i voksenlivet, så skal vi starte i børnelivet med at lave inkluderende fællesskaber.

I Skole og Uddannelse har vi været igennem en omfattende proces, hvor vi har revurderet vores område. Hvad gør vi, hvad bruger vi ressourcerne på, hvad kan vi gøre anderledes, og hvor vil vi gerne hen. Der har været nedsat fokusgrupper og arbejdsgrupper, inddraget faglige organisationer, skolebestyrelser og andre som har set på, hvordan vi anvender vores ressourcer på skoleområdet og kommet med forslag til anden organisering.

Vi vil gerne sige tusind tak til de mange forældre, skolebestyrelser, MED-udvalg, personale og andre som har givet deres mening til kende. Vores oplevelse er, at de mange personlige fortællinger vidner om, at vi, som det er nu, ikke gør det godt nok. Børn som ikke kommer i skole, børn som ikke får undervisning, børn som ikke er en del af fællesskabet og børn som ekskluderes viser helt tydeligt, at skolens rammer ikke er optimale set ud fra den socialt orienterede inklusionsforståelse.
Når børn ikke trives, så skal vi se på skolens rammer og ikke på børnene. Præmissen er IKKE, at børn skal opholdes årevis i et skoletilbud, som ikke har de rette rammer og læringsmiljø. Opbevaring af børn, børn som ikke kommer i skole, børn med skolevægring har store konsekvenser for hele familien og for vores samfund, og det kræver mange ressourcer at hjælpe barnet og familien - ressourcer, som efter vores mening er brugt bedre på indsatser tidligt i forløbet.

Skal vi fortsætte med, at børn og familier skal igennem årelange tovtrækkerier før, de kan få den hjælp og støtte, som der er brug for? Nej, og det er derfor, vi nu stopper op.

Politik handler om at sætte retning. Vi ønsker, at alle børn - også børn med særlige behov og de meget dygtige - skal have mulighed for at være en værdifuld del af fællesskab, og derfor er pejlemærket “Folkeskolen for alle”.Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Kommentar:
 
Navn:
 
Indtast
bogstaverne:
ÆØÅ
  - dette er for at undgå spam.

© Copyright 2019 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Klik venligst
Debat

De hemmelige gæster i dit supermarked
De hemmelige gæster i dit supermarked
Debat
Af Claus Bøgelund Nielsen og Kirstine Tolstrup Nielsen, henholdsvis vicedirektør i DSK og politisk konsulent i Dansk Erhverv.
Iran spænder unødigt med musklerne!
Iran spænder unødigt med musklerne!
Debat
Læserbrev af Nicolai Estrup. Formand Dansk Folkeparti Randers kommune. Vestergade 23 8990 Fårup.
Stjernehuset-sagen
Stjernehuset-sagen
Debat
Læserbrev fra Enhedslistens byrådsnetværk.
Konsulenter højner den kommunale service
Konsulenter højner den kommunale service
Debat
Af Daniel Møller Jensen, politisk konsulent i Dansk Erhverv.
Sundhed og overvægt er en fælles sag
Sundhed og overvægt er en fælles sag
Debat
Af Katrina Feilberg Schouenborg. Sundhedspolitisk chef, Dansk Erhverv.
De facto-lukning af Aldershvile i Havndal skal sættes på dagsordenen
De facto-lukning af Aldershvile i Havndal skal sættes på dagsordenen
Debat
Af Kasper Fuhr Christensen. Medlem af Randers Byråd for Velfærdslisten. Medlem af beskæftigelsesudvalget, omsorgsudvalget og socialudvalget.
Jagten
Jagten
Debat
Læserbrev af Christina Kjærsgaard (V), Byrådsmedlem i Randers.
Rent drikkevand er ikke længere en selvfølge
Rent drikkevand er ikke længere en selvfølge
Debat
Læserbrev af Anker Boje, formand for Uggelhuse Vandværk, Vandbækvej 12, 8960 Randers SØ.
De mange ords politik
De mange ords politik
Debat
Læserbrev af Flemming Østergaard. Medlem af Kristendemokraternes hovedbestyrelse, Pilevænget 14, 8990 Fårup.
Stjernehussagen: Byrådsmedlemmer kræver ekstraordinært byrådsmøde
Stjernehussagen: Byrådsmedlemmer kræver ekstraordinært byrådsmøde
Debat
Mindst en 1/3 af byrådsmedlemmerne har anmodet om et ekstra ekstraordinært byrådsmøde.
Klik venligst


Klik venligst
Klik venligst
Regionale, Nationale og Internationale nyheder
Nyhedsbrev
E-mail adresse:

Tilmeld
Frameld