Byens borgere skaber spisestel og duge til Kulturhuset onsdag

17. juni 2024
Byens borgere skaber spisestel og duge til Kulturhuset onsdag

Nu inviteres randrusianere og andet godtfolk til i fællesskab og under ledelse af den danske kunstner Anja Franke til at skabe Kulturhusets helt eget spisestel med tilhørende duge, der fremover kan bruges til Kulturhusets fællesspisninger og andre sociale aktiviteter.

Workshop med kunstner Anja Franke: Kulturhusets spisestel, onsdag 19. juni kl. 16.30 – 20.30.

Workshop med kunstner Anja Franke: Kulturhusets duge, torsdag 20. juni kl. 16.30 – 20.30.

Begge workshops foregår i Kulturhuset, Stemannsgade 2, 8900 Randers C. og er gratis men kræver tilmelding via museumoj.dk under “Det sker”

Kom og spild din tid i Kulturhuset

“Kom og spild din tid!” Sådan lyder opfordringen fra Kulturhusets tre institutioner, Randers Kunstmuseum, Randers Bibliotek og Museum Østjylland, når Kulturhusets store sal i dagene 19.-20. juni omdannes til en enorm workshop ledet af den danske kunstner Anja Franke.

Anja Franke har nemlig gennem over 10 år arbejdet med projektet WASTE TIME, der på dansk betyder “spildtid” eller “at spilde tiden”. Her inviterer hun mennesker verden over til at bruge tid på at dekorere blå mønstre på hvidt porcelæn, så det indgår i et stort WASTE TIME-verdensstel.

“Anja Franke er en interessant kunstner, der involverer mennesker aktivt og bringer dem sammen på kryds og tværs. I forbindelse med Kulturhusets nye fællesspisninger har vi bedt Anja Franke om at udvikle et kunstnerisk koncept, så borgerne kan skabe et helt nyt “Kulturhus-stel”, der fremover kan bruges til fællesspisninger og andre sociale aktiviteter”, siger museumsdirektør Lise Jeppesen fra Randers Kunstmuseum.

Betal med en gammel brugt tallerken og din tid

Det koster ikke noget at deltage i de to workshops… og dog! Adgangsbilletten for de to workshops er henholdsvis en brugt hvid middagstallerken fra gemmerne og en brugt dug/sengelinned – gerne hvid.

Workshoppen 19. juni begynder med en fælles middag på de medbragte tallerkener. Derefter vaskes tallerkenerne op i fællesskab, og så begynder arbejdet med at male det særlige og unikke WASTE TIME-mønster på porcelænet med en ultramarin blå streg. Deltagernes bidrag kommer til at indgå i Kulturhus-stellet.

Ved workshoppen 20. juni medbringer deltagerne en aflagt dug eller sengelinned. Tekstilerne monteres på rammer og males i smukke blå mønstre. Dugene vil fremover blive brugt til bl.a. Kulturhusets fællesspisninger. Undervejs serveres kaffe og sødt.

Kom alene eller tag en ven, kollega eller familie med

Har man lyst og tid, er det muligt at deltage i begge workshops. Blot skal man være hurtig på tilmeldingstasterne, da der er begrænsede pladser til de to workshops. Det er desuden også helt op til en selv, om man ønsker at komme alene eller komme sammen med andre.

“Kom alene eller tag din nabo, ven, kollega eller familie med”, siger projektleder og museumsinspektør Helle Lebahn Bentzen fra Museum Østjylland. “Vi spiser og arbejder ved langborde, og der vil under alle omstændigheder komme snak på kryds og tværs, ligesom der bliver tid til fordybelse og ro, mens vi maler.”

Kulturhuset som socialt og kulturelt mødested

De to workshops er del af et stort projekt i Kulturhuset, støttet af Slots- og Kulturstyrelsen, der sætter nye kulturtilbud og aktiviteter i søen sammen med borgerne.

Det er projektets ambition, at Kulturhuset i Randers forsat skal være et mødested, hvor borgernes stemmer og behov for kultur bliver hørt. I løbet af 2024 inviterer Randers Bibliotek, Museum Østjylland og Randers Kunstmuseum borgerne til at deltage i og videreudvikle Kulturhusets nye tilbud og aktiviteter. Det sker foreløbigt via de tre institutioners hjemmesider og sociale medier, hvor der bliver oprettet begivenheder, man kan tilmelde sig.

Har man tid og lyst, er det muligt at deltage i begge workshops. Blot skal man være hurtig på tilmeldingstasterne, da der er begrænsede pladser til de to workshops.

array(5) {
 ["post_type"]=>
 string(6) "banner"
 ["posts_per_page"]=>
 int(4)
 ["orderby"]=>
 string(4) "rand"
 ["status"]=>
 string(7) "publish"
 ["meta_query"]=>
 array(2) {
  [0]=>
  array(3) {
   ["key"]=>
   string(28) "banner_profilbanner_big_link"
   ["value"]=>
   string(0) ""
   ["compare"]=>
   string(2) "!="
  }
  [1]=>
  array(3) {
   ["relation"]=>
   string(3) "AND"
   [0]=>
   array(3) {
    ["relation"]=>
    string(2) "OR"
    [0]=>
    array(3) {
     ["key"]=>
     string(22) "banner_plan_start_date"
     ["value"]=>
     string(0) ""
     ["compare"]=>
     string(1) "="
    }
    [1]=>
    array(4) {
     ["key"]=>
     string(22) "banner_plan_start_date"
     ["value"]=>
     string(8) "20240715"
     ["compare"]=>
     string(2) "<="
     ["type"]=>
     string(7) "NUMERIC"
    }
   }
   [1]=>
   array(3) {
    ["relation"]=>
    string(2) "OR"
    [0]=>
    array(3) {
     ["key"]=>
     string(20) "banner_plan_end_date"
     ["value"]=>
     string(0) ""
     ["compare"]=>
     string(1) "="
    }
    [1]=>
    array(4) {
     ["key"]=>
     string(20) "banner_plan_end_date"
     ["value"]=>
     string(8) "20240715"
     ["compare"]=>
     string(2) ">="
     ["type"]=>
     string(7) "NUMERIC"
    }
   }
  }
 }
}