Del på Facebook   Print siden

Brug cyklen til at skabe bedre byer

Forside
Søndag 6. oktober 2019 kl. 19:00

Brug cyklen til at skabe bedre byer

Det er mere nødvendigt end nogensinde før at tænke cyklen ind i byudviklingen.
.
Det er mere nødvendigt end nogensinde at tænke cyklen ind i udviklingen af verdens hastigt voksende kæmpebyer. Cyklistforbundet opfordrer i forbindelse med C40's World Mayors Summit i København borgmestre over hele verden til at basere byudvikling på fremtidens transport frem for fortidens.

Verdens byer er i gang med at vokse til hidtil usete mega-størrelser. Med det følger enorme udfordringer i forhold til trængsel, miljø, klima og planlægning af gode byrum. Nu opfordrer Cyklistforbundet borgmestre i verdens stadigt voksende megabyer til at tænke cyklen ind i byernes planlægning og udvikling.

- Det er mere nødvendigt end nogensinde før at tænke cyklen ind i byudviklingen. Vejene i og omkring byerne er ved at sande til i køer og trængsel, og verden er truet af massive, globale klimaudfordringer, siger direktør i Cyklistforbundet, Klaus Bondam.

Organisationen C40, der består af borgmestre fra verdens største byer, afholder sit World Mayors Summit-topmøde i København den 9.-12. oktober. Her deltager borgmestre fra megabyer som Beijing, Rio de Janeiro, Mexico City, New York og Moskva.

- Cyklen er en grøn og klimavenlig transportform, og cyklisme er en af de effektive skruer, byerne kan dreje på for at løse de store både trafikale og miljømæssige udfordringer. Det handler om at basere byudviklingen på fremtidens transport i stedet for fortidens og dermed at skabe en sundere og mere bæredygtig verden med cyklen som løftestang, siger Klaus Bondam.

Cyklistforbundet lancerer engelsk cykellege-bog

At skabe de resultater, vi er lykkes med i Danmark, skyldes ifølge Klaus Bondam to ting: Politisk lederskab og en stærk cykelkultur.

- Cykelkulturen skal ind med modermælken for, at de fremtidige løsninger skal have den bedste chance. Budskab til de deltagende borgmestre er, at de skal tænke langsigtet, og de skal skabe de rammer, der skal til for, at en cykelkultur kan opstå og leve, siger Klaus Bondam.

Cyklistforbundet lancerer i forbindelse med topmødet en engelsk oversættelse af forbundets cykellegebog '20 cykellege – sjov cykeltræning for alle børn'.

Bogen henvender sig til pædagoger og lærere samt forældre, der ønsker at hjælpe børn til at blive glade og sikre børnecyklister. Oversættelsen er finansieret af amerikanske SRAM Foundation.

Cykelleg er udviklet af Cyklistforbundet i tæt samarbejde med en række bevægelsespædagoger. Som en del af topmødet kan børn og forældre og besøgende fra hele verden lege guidede cykellege på Rådhuspladsen torsdag den 10. oktober mellem kl. 9 – 12. Det sker under overskriften 'Kids Cycling For The Future'.

På guidet tur med Cyklistforbundet

København deltager som såkaldt 'innovationsby', der betegner byer, som er førende og innovative på den grønne dagsorden. Derfor har Københavns Kommune under topmødet invitereret mødedeltagere på en guidet cykeltur rundt i København.

Klaus Bondam, der er tidligere radikal miljø- og teknikborgmester i København, fører an på turen sammen med tidligere teknik- og miljøborgmester Morten Kabell (Ø) og nuværende teknik- og miljøborgmester, Ninna Hedeager Olsen (Ø).

- København har udstukket en retning, andre kan lære af. Vi vil gerne vise det frem som et godt eksempel på, hvad der faktisk kan lade sig gøre, når man inkluderer cyklismen i trafik- og byplanlægningen, siger Klaus Bondam.
© Copyright 2020 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Forside

Mand flygtede fra færdselsuheld
Mand flygtede fra færdselsuheld
Forside
Godt nytår fra DMI
Godt nytår fra DMI
Forside
Rigtig godt nytår!
Rigtig godt nytår!
Forside
Fremtidens luftfart kræver store omvæltninger
Fremtidens luftfart kræver store omvæltninger
Forside
Ved at skifte til mere bæredygtigt brændstof som electrofuels, foretage
Brems for rådyret og kør katten over?
Brems for rådyret og kør katten over?
Forside
Vi har netop stillet uret til 'vintertid' og i ugerne herefter, er der øget risiko for påkørsler af dyr.
H.K.H. Kronprinsessen afslører årets Julemærke
H.K.H. Kronprinsessen afslører årets Julemærke
Forside
Salget bidrager til et helt unikt dansk hjælpearbejde.
Nyt videncenter skal styrke landdistriktsforskning
Nyt videncenter skal styrke landdistriktsforskning
Forside
Videncenter for Landdistrikter skal formidle viden, give bedre overblik over
Ny gratis svampeapp: Nu kan du artsbestemme svampe med din mobil
Ny gratis svampeapp: Nu kan du artsbestemme svampe med din mobil
Forside
Kan du kende de svampe, du finder på din vej? Statens Naturhistoriske Museum er en af hovedkræfterne bag Danmarks Svampeatlas, som nu giver
Vintertid: Så mange bilister har problemer i mørket
Vintertid: Så mange bilister har problemer i mørket
Forside
På søndag stiller vi igen uret en time tilbage, og med vintertiden bliver de lyse dage erstattet med mørke eftermiddage og tidlige aftener.
Oplev nutidig Færøsk naturfortolkning
Oplev nutidig Færøsk naturfortolkning
Forside
Kom og oplev nutidig Færøsk naturfortolkning i topklasse. Birgit Kirke præsenterer sine seneste fantastiske værker i Galleri Aadalen.


Regionale nyheder

Tilmeld dig vores nyhedsbrev