-
---Klik venligst

Del på Facebook   Print siden

Børneteater og kunst til sanserne

Forside
Onsdag 17. april 2019 kl. 16:00

Børneteater og kunst til sanserne

15. og 16. juni afholder Randers EgnsTeater i samarbejde med Randers Kunstmuseum en børneteaterfestival med kunstprogram.

Det bliver to dage med masser af gratis kulturoplevelser for børn fra 0 til 10 år og deres familier.

Det hele begynder med en fest, når Randers EgnsTeater i samarbejde med Randers Kunstmuseum inviterer børn og deres familier til to sanserige dage ved Randers EgnsTeater. Lørdag 15. juni kl. 10 er der åbningsfest med masser af flag og musik. For samtidig med at festivalen fejrer børnekulturen, bliver der også sat fokus på, at det er Valdemarsdag, og at det i år er 800 år siden, at Dannebrog efter sigende kom dalende ned fra himlen. Musikken bliver leveret Randers EgnsTeater Kor, Jennumparkens Børnekor og bandet Ørehængerne.

Alt på festivalen er gratis, men der skal dog bestilles billetter til teaterforestillingerne på forhånd. Udover de mange børneteaterforestillinger, er der masser af aktiviteter for børnefamilier. Udenfor Randers EgnsTeater vil der være en aktiv festivalplads, hvor man kan opleve både nationale og internationale gadeteatre, se og deltage i kunstinstallationer eller slappe af med lidt godt til ganen og familiehygge. Der vil også være forskellige kreative workshops både ude og inde, hvor man bare møder frem og er med.

Særligt udvalgte forestillinger
Baggrunden for festivalen skal findes i den noget større Spektakel Festival, der blev afviklet i forbindelse med Kulturhovedstadsåret 2017. Efterfølgende har man besluttet at lægge midler ind, så der i 14 dage i år er sat fokus på børnekultur i Regionen.

”Vi er glade for den store opmærksomhed børnekulturen får i disse år. Der er ingen tvivl om at kunst og kreativitet er vigtige ingredienser i et børneliv, og her på festivalen kan børnene og deres familier få mulighed for sammen at opleve professionelt børneteater og kunst af høj kvalitet,” siger Tine Eibye, der er producent på Randers EgnsTeater.

Teaterprogrammet er sat sammen efter et ønske om at finde noget, der ikke kun er traditionel scenekunst, men hvor mange genrer og sanser kommer i spil. Fx den Reumert nominerede forestilling ”Knud Romers ABC”, som kombinerer opera, dansk, teater og musik i et sanserigt univers, hvor publikum er inde i selve scenografien.

Inddragende kunstværker
Kunstprogrammet er arrangeret af Randers Kunstmuseum og består af store farverige udendørskunstinstallationer som er skabt specielt til festivalpladsen. Her kan børnene og deres familier selv være aktive deltagere og medskabere af kunsten. Blandt andet værket ”For Enden Af Regnbuen” af Rune Fjord Studio, hvor flere sanser sættes i spil i et åbent farve- og lyslaboratorium, hvor lysets rolle i regnbuens farver udforskes. Man kan deltage på forhånd ved at aflevere brugte syltetøjsglas i klar glas uden etiketter på Randers Kunstmuseum.

"For Randers Kunstmuseum giver det rigtig god mening at deltage i festivalen, da det for os er meget interessant at rykke ud af vante rammer og møde kommende og allerede eksisterende brugere på nye og anderledes måder. Med Randers Kunstmuseums vision om kunst, dialog og eksperiment skaber festivalen muligheder for, at vi kan arbejde i nye omgivelser og med samtidens deltagerbaserede kunst. Vi eksperimenter løbende med at udvikle kunst- og kommunikationsformer, der inddrager publikum på nye måder, og det er derfor en stor glæde at kunne tilbyde festivalens børn og familier et kunstprogram særligt udviklet til festivalen, " siger Majbritt Løland, der er museumsinspektør ved Randers Kunstmuseum.

Gratis billetter fra 15. maj

Festivalen ved egnsteatret er en del af Europæisk Kulturregions store kulturfestival fra 3. til 16. juni, der under det fælles tema GENOPDAG vil fejre kreativiteten og fællesskabet på tværs af regionen. Den er ud over midler fra regionen støttet af midler fra legacy-fonden efter Aarhus 2017, Nordea Fonden og Randers Kommune.

Børneteaterfestival med kunstprogram foregår 15. og 16. juni. Billetter til teaterforestillingerne er gratis, men skal bestilles på Randers EgnsTeaters hjemmeside, hvor de bliver frigivet 15. maj.
Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Kommentar:
 
Navn:
 
Indtast
bogstaverne:
ÆØÅ
  - dette er for at undgå spam.

© Copyright 2019 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Klik venligst
Forside

Stjal smykke fra hjertepatient på hospitalet
Stjal smykke fra hjertepatient på hospitalet
Forside
En 33-årig mand blev torsdag klokken 14.40 anholdt på Aarhus Universitetshospital.
Konkurrence: Vind biografbilletter
Konkurrence: Vind biografbilletter
Forside
Vind billetter til filmen Smerte og ære som har premiere i biograferne d. 5 september!
Isabella Arendt, Kristendemokraterne deltager i folkemødet!
Isabella Arendt, Kristendemokraterne deltager i folkemødet!
Forside
Kristendemokraterne (KD) deltager i mødet på lørdag, fra kl. 10 hvor KD er med i det udendørs arrangement på Jens Otto Krags Plads.
Velfærdslisten: Nej til plejehjemslukninger
Velfærdslisten: Nej til plejehjemslukninger
Forside
Plejehjem i Havndal, Dronningborg, Kristrup, Spentrup og Fårup er i fare for lukning.
Patienter er tilfredse med maden på Regionshospitalet Randers
Patienter er tilfredse med maden på Regionshospitalet Randers
Forside
Regionshospitalet Randers har spurgt patienterne om deres oplevelse af hospitalsmaden, mens de har været indlagt.
Udstilling af broderier på Vennepunktet
Udstilling af broderier på Vennepunktet
Forside
Formand for Vennepunktet, Elisabeth Toft fortæller.
Autobrancheekspert:
Autobrancheekspert: "Man gambler med kundernes sikkerhed"
Forside
Teknologien, der er indlejret i nyere biler, øger trafiksikkerheden.
Ny design og modemesse i Randers
Ny design og modemesse i Randers
Forside
Randers får snart sit første designmarked "Design & Fashion," som henvender sig til alle der elsker design, mode og håndværk.
Randers går forrest: Borgerguider giver støtte i øjenhøjde
Randers går forrest: Borgerguider giver støtte i øjenhøjde
Forside
17 borgere i Randers er uddannede til at holde foredrag og at give personlig sparring om autisme, hjerneskade og udviklingshæmning.
Goalcha DM TOUR i Street håndbold ved Randers Storcenter
Goalcha DM TOUR i Street håndbold ved Randers Storcenter
Forside
Klik venligst


-
Regionale, Nationale og Internationale nyheder
Nyhedsbrev
E-mail adresse:

Tilmeld
Frameld