Nyheder

Badehotellet, dansk kulturhistorie og klassisk dansk mad

Der er lagt op til en spændende og informativ aften i Allingåbro

Badehotellet, dansk kulturhistorie og klassisk dansk mad
Foto: TV 2
3. oktober 2024
Af Dinny Eriksen

I morgen, fredag den 4. oktober har foreningen “Djursland for fuld Damp” invitereret til en hyggelig aften på Allingåbro Hotel, hvor der er fokus på TV-serien Badehotellet. Aftenen starter med spisning kl. 18.00, og menuen byder på klassisk dansk mad: Karbonader med kartofler og stuvede grønærter og gulerødder til hovedret og “Bondepige med slør” til dessert, tilberedt af Christines Køkken.

Efter middagen vil de to kendte historikere Bettina Buhl og Benno Blæsild holde et foredrag om “Badehotellernes Danmark”. Som madhistorisk og kulturhistorisk konsulenter for TV-serien Badehotellet vil de give et spændende indblik i seriens kulturhistoriske baggrund og Danmarks historie i mellemkrigstiden. Der bliver delt interessante fortællinger om, hvordan badehotellerne fungerede dengang, om gæsterne fra det bedre borgerskab, forholdet mellem lokale og bysnobber, og hvordan sundhed, bademode og ernæring blev set på i tiden før velfærdssamfundets opståen.

Bettina Buhl er madhistoriker og museumsinspektør på Det Grønne Museum, og Benno Blæsild har haft en lang karriere som museumsdirektør og vurderingsekspert. Sammen vil de tage deltagerne med tilbage til en svunden tid og dykke ned i de detaljer, der har formet Danmark i første halvdel af 1900-tallet.

Arrangementet er til fordel for “Djursland for fuld Damp”, og både Bettina og Benno har valgt at donere deres tid uden honorar for at støtte formålet.

For mere information om arrangementet, priser og foreningen “Djursland for fuld Damp”, besøg deres hjemmeside på www.dffd.dk.

LÆS OGSÅ: Wabi-Sabi Con – Ildsjæle skaber ny festival for Anime og Popkultur i Grenaa

Gode nyheder: Næste år bliver det billigere for dig at sende pakker med PostNord

Læs også: Gode nyheder: Næste år bliver det billigere for dig at sende pakker med PostNord

Tilmeld dig vores nyhedsbrev