Andel i 8,5 millioner fra landdistriktspuljen på vej til købmanden i Gassum

4. juli 2024
Andel i 8,5 millioner fra landdistriktspuljen på vej til købmanden i Gassum

Genåbning af købmand i Gassum

Flere spændende initiativer modtager nu økonomisk støtte fra landdistriktspuljen. Støtten skal skabe udvikling og vækst i de jyske områder.

Gassum, en mindre by i Randers Kommune, har fået tildelt 200.000 kroner til etableringen af en ny købmandsbutik. Butikken var lukket i flere år, indtil en lokal arbejdsgruppe i 2021 formåede at genåbne den under kæden Min Købmand. Desværre har butikken siden kæmpet med udfordringer som høj inflation og energikrise, hvilket førte til endnu en lukning. Nu er der fundet en ny forpagter, og projektet skal sikre optimale rammer for en bæredygtig købmandsdrift.

Penge til lokale initiativer

Ud over Gassum-projektet fordeles midlerne fra landdistriktspuljen til andre interessante initiativer i Nordjylland. Formålet er at styrke lokalsamfundene og skabe vækst og trivsel i områderne. Midlerne går blandt andet til kulturprojekter, samlingssteder og erhvervsinitiativer. Disse projekter vil få en vigtig rolle i at skabe nye muligheder og forbedre livskvaliteten i de nordjyske landdistrikter.