Del på Facebook   Print siden

Andeby er flyttet ind i Østergade

Mandag 19. januar 2015 kl. 13:54

Andeby er flyttet ind i Østergade
Onkel Joakim i tegneren Carl Barks streg, men som bronzerelief med 3D-effekt er et af de mange spændende kunstværker i Disneyana+.


Andeby er flyttet ind i Østergade
En af Disney-familiens berømte guldgraverskikkelser. En kostbar del af det nye galleri.
BILLEDGALLERI Hvem siger, at der ikke sker noget på den østlige side af Østervold? I Østergade 10 A er et galleri på vej med Disney-kunst. Det eneste galleri af sin art i hele Danmark.

Nej, det er ikke Andeby med fantasillioner, Bjørne Banden, Hexia og Knarvorn. Det er Niels Munk Verner, en 33-årig charmerende og passioneret kunstinteresseret udi Disney-universet.

Niels er oprindeligt fra Sabroe, men bor med hustru Helle og to børn i Harridslev. Og nej: Endnu har Niels ikke fyldt pengetanken med guldmønter og grønne sedler. Han har heller ikke en lykkemønt i en glasmontre.

Næ, Niels - eller rettere 'Galleri Disneyana+' - har de populære figurer fra Andeby og Gåserød på tryk og litografier. Her er bronzerelieffer på 30 kilo, sjældne figurer, glaskunst og you name it. Alt sammen kvali-vare.

Tro ikke, at det er en plakatbutik. Det er det ikke. Niels har hos Disneys tegnere fået special-tilladelser til at trykke nogle af de bedste Disney-tegninger. Nogle af dem har været en tur omkring USA og er blevet signeret af tegner Patrick Block - og trykt i en begrænset mængde.

Sådan startede det hele
"Jeg er vokset op med Anders And-blade. Som dreng samlede jeg på de specielle bøger fra Disney. Som ung mand mødte jeg en samler, som sagde: Du skal samle litografier. sagde han og sendte mig et litografi med Anders Ands hoved. Så var jeg solgt," fortæller Niels.

Der er nu gået 14 år, og Niels' samling er vokset betragteligt. Undervejs har han oprettet en web-shop, og han sælger kun specielle og gode ting af bedste kvalitet. Her er ikke noget, der er masseproduceret.

"Jeg samlede primært Carl Barks (Disneys berømte tegner, red.) tegninger, men sidst i 90'erne også Patrick Block," siger Niels.

Handel på nettet har samtidig givet ham de rette kontakter i USA, og i dag har han god kontakt til Patrick Block samt til Carl Barks' manager.

Pt. lægger Niels kræfterne i sin passion for den fine Disney-kunst - ved siden af fungerer den uddannede translatør som tolk og translatør. Så der er nok at se til. Specielt når der går en del timer på internettet med kontakter til USA, aftaler m.v. Samtidig skal galleriets web-shop passes, så der kommer tilfredse kunder ud i den anden ende.

Et af de store ønsker pt. er, at få Patrick Block på besøg til sommer. Han deltager i en tegneseriemesse i København, og Niels kunne godt tænke sig at lave en event med besøg i Østergade-galleriet.

Galleriet er på små 150 kvadratmeter, og der er p-pladser ved Nørreriis. Ellers er der ikke langt fra parkeringshuset, hvis man skrår over Jens Otto Krags Plads og smyger sig ind i gården, hvor Folkebladet i sin tid huserede. Der er indgang i porten.

Netop nu er Niels i gang med at gøre det særegne og spændende galleri i stand, så det står klart, når der sidst på måneden er fernisering.

Vi bør nok understrege, at Niels ikke har en komplet Anders And-blads samling samt alle Jumbobøgerne derhjemme. Det er kunsten, de flotte illustrationer, der fascinerer ham.

Niels Verners favoritfigur? Anders And, naturligvis.

NB: Der skal ikke meget til, at Niels taler sig varm. Og han fortæller gerne alt det, du ikke ved om den spændende kunst.

* Galleri Disneyana+, Østergade 10A, fernisering, 31. januar og 1. februar. Herefter vil der være åbent hver lørdag kl. 10-14 eller efter særlig aftale.

* Se hjemmesiden Disneyanaplus.dk - klik

Se BILLEDGALLERI - klik

Tekst og foto: RANDERSiDAG

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook.Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Kommentar:
 
Navn:
 
Indtast
bogstaverne:
ÆØÅ
  - dette er for at undgå spam.

© Copyright 2021 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Forside

Få fuldt udbytte af havens grønne glæder
Få fuldt udbytte af havens grønne glæder
Forside
Orkla planlægger at tilbagekalde alle HUSK produkter i samarbejde med myndighederne
Orkla planlægger at tilbagekalde alle HUSK produkter i samarbejde med myndighederne
Forside
Dødsfald
Dødsfald
Randers
Så stoppede festen
Så stoppede festen
Forside
Lug, beskær og plant i efteråret
Lug, beskær og plant i efteråret
Forside
Lager/Produktionslokaler udlejes
Lager/Produktionslokaler udlejes
Forside
Mand flygtede fra færdselsuheld
Mand flygtede fra færdselsuheld
Forside
Godt nytår fra DMI
Godt nytår fra DMI
Forside
Rigtig godt nytår!
Rigtig godt nytår!
Forside
Fremtidens luftfart kræver store omvæltninger
Fremtidens luftfart kræver store omvæltninger
Forside
Ved at skifte til mere bæredygtigt brændstof som electrofuels, foretage
Tilbudsaviser og magasiner m.m:


Regionale nyheder