-
Klik venligst---

Del på Facebook   Print siden

Amerikaner afløser afrikaner i Ditlev Rossings titelkamp

Sport
Tirsdag 11. juni 2019 kl. 08:00

Amerikaner afløser afrikaner i Ditlev Rossings titelkamp

Efter afbud fra congolesiske Landry Matete skal det danske boksehåb Ditlev Rossing nu i stedet op mod den hårdføre amerikaner Demetrius Banks. WBC har blåstemplet både titelkamp og modstander.

Amerikaneren Demetrius Banks fra Detroit, Michigan bliver Ditlev Rossings nye modstander, når det går løs i bokseringen lørdag den 15. juni i Arena Randers.

Udskiftningen sker efter et sent afbud fra Landry Matete, DR Congo, som dermed alligevel ikke kommer til Danmark for at udfordre den danske WBC junior-verdensmester.

Amerikaneren med rekordlisten 10-7-1 (5 KO) var senest i ringen for blot to måneder siden, da han boksede uafgjort mod Frankie Lopez, som har en fornem rekordliste på 11 sejre og 1 nederlag og har været indehaver af IBF's junior-VM-titel. Banks meldes derfor i god fysisk form og som oplagt til at kunne træde til med kort varsel.

I september 2018 knockoutbesejrede han Lamont Singletary (9 sejre, 2 nederlag) i 2. omgang. Demetrius Banks har blandt andet også besejret sin ellers hidtil ubesejrede landsmand Craig Lewis (13-0-1) og tabt på point til så stærke cruiservægtere som eksempelkvis Ryad Merhy (25-1), Arutyun Avetisian (11-0), Adam Balski (10-0) og Alexey Zubov (14-1).

Han står desuden noteret for et nederlag til Ditlev Rossings måske kommende EU-titel-modstander Fabio Turchi, som i dag er helt oppe som nummer 27 i verden ifølge BoxRecs computerrangliste.

WBC har godkendt Banks som modstander, selvom han ikke opfylder alderskravet, og forbundet bekræfter dermed, at kampen helt som oprindeligt får status af en afsluttende "graduation fight" for Ditlev Rossing som WBC's junior-verdensmester og dermed en kamp, der i tilfælde af sejr kan bringe højere op på WBC-ranglisten end den nuværende danske placering som nummer 33.

"Vi er meget stolte af Ditlev og ønsker, at han skal have sin 'graduation fight' og være i stand til at give sine fans en god kamp i sin afsked med WBC Youth-titlen. Da Ditlev er blevet 24 år og ifølge reglerne kan forsvare sin titel en sidste gang i denne eksamen, vil vi acceptere Demetrius Banks som modstander under den forudsætning, at Banks ikke vil kunne beholde titlen, hvis han vinder kampen, idet han ikke lever op til alderskravet. I så fald vil titlen blive erklæret ledig efter kampen," siger Misty Moravec fra WBC's Youth Commitee, som med denne gestus samtidig ønsker Ditlev Rossing held og lykke i hans fremtidige boksekarriere.

En sejr vil med andre ord fortsat kunne give Ditlev Rossing et løft på WBC's verdensrangliste fre mod endnu større titelkampe, og en sejr er samtidig en forudsætning for, at han som tidligere omtalt kan blive godkendt som officiel udfordrer til den ledige EU-titel i cruiservægt.

Danish Fight Night-promotor Mogens Palle er af samme grund glad for, at titelkamp og modstander nu er faldet på plads, og alle detaljer er godkendt.

"Der er jo ingen tvivl om, at det her internationalt set er en langt bedre kamp, end et opgør mod Landry Matete, når man tænker på de topnavne, som Demetrius Banks har mødt i tv-transmitterede hovedkampe i USA, Canada og Europa. Der er tale om en klart større opgave, og selv glæder jeg mig utrolig meget til denne kamp, fordi Ditlev Rossing har haft rigtig god sparring denne gang med den stærke nordirer Tommy McCarthy," siger Mogens Palle.

Han mener samtidig, at kampen vil give et spændende fingerpraj om, hvor Ditlev Rossing står rent sportsligt i forhold til flere af de øvrige meget stærke profiler i vægtklassen, som har gået tiden ud mod Demetrius Banks.

I de øvrige kampe samme aften i Arena Randers bokser ubesejrede Enock Poulsen som bekendt om EU-titlen i super letvægt mod polske Michal Syrowatka, mens Jeppe Morell skal forsøge at vinde IBF Baltic-titlen i en kamp mod den cubanskfødte Dayron Lester fra Finland. Den danske verdensetter Sarah Mahfoud bokser en vigtig VM-test mod eksverdensmesteren Olivia Gerula fra Canada, og der er ligeledes kampe med IBF junior-verdensmesteren Oliver Meng samt debutanten Victor Ramon.Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Kommentar:
 
Navn:
 
Indtast
bogstaverne:
ÆØÅ
  - dette er for at undgå spam.

© Copyright 2019 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Klik venligst
Sport

Randers Cykleklub af 1910 fik i flotte placeringer ved CK Århus
Randers Cykleklub af 1910 fik i flotte placeringer ved CK Århus
Sport
Randers Cykleklub af 1910 fik i lørdags en række flotte placeringer ved CK Århus landevejsløbet. Løbene blev afviklet på en kuperet rute omkring Pinds Mølle og Hørning.
Linedancemedaljer og sæsonstart
Linedancemedaljer og sæsonstart
Sport
I weekenden blev det traditionen tro til en masse medaljer til danserne fra Real LineDance ved det danske mesterskab Danish Classics i Roskilde.
Hornbæk-projekt er nu en realitet
Hornbæk-projekt er nu en realitet
Sport
"Allerede da jeg kom ind i byrådet i 2014, var der gang i snakken om et nyt
Randers Cykleklub af 1910's ryttere i Kolding BC's
Randers Cykleklub af 1910's ryttere i Kolding BC's "Poul Erik Beck løb"
Sport
Lørdag deltog Randers Cykleklub af 1910's ryttere i Kolding BC's "Poul Erik Beck løb". Her blev det til to flotte sejre til Christopher Johansson i U15 og Julie Alberte Schmidt i U13.
Seniordans Randers er klar til sæson nummer tre
Seniordans Randers er klar til sæson nummer tre
Sport
Seniordans Randers blev stiftet den 10. maj 2017, og foreningen er nu klar til den tredje dansesæson.
Første spadestik til ny kunstgræsbane
Første spadestik til ny kunstgræsbane
Sport
Borgmester Torben Hansen fra Randers Byråd foretager onsdag den 14.
Fjordløbet: Sundhedstjek og tilskud til børn og unge
Fjordløbet: Sundhedstjek og tilskud til børn og unge
Sport
Motion og fællesskab for hele familien er i fokus til det traditionsrige cykelløb søndag den 11. august.
RC1910 rytterne viste stor styrke i Randers Bike Week
RC1910 rytterne viste stor styrke i Randers Bike Week
Sport
Rytterne fra Randers Cykleklub af 1910 viste meget stor styrke i etapeløbet Randers Bike Week, der blev kørt i forrige weekend over 4 etaper,
Festugetilbud på prøvemedlemskab
Festugetilbud på prøvemedlemskab
Sport
Fra d. 11. – 16. august kan du spille gratis golf på Randers Fjord Golfklubs Pay & Playbane.
Tillykke med udtagelsen
Tillykke med udtagelsen
Sport
Endnu et talent er udtaget
-


Klik venligst
Regionale, Nationale og Internationale nyheder
Nyhedsbrev
E-mail adresse:

Tilmeld
Frameld