Finanslovsaftalen betyder kommunale besparelser

Onsdag 5. december 2018 kl. 12:55

Finanslovsaftalen betyder kommunale besparelser
Malte Larsen, Vester Boulevard 29, 8920 Randers - folketingskandidat (S).
LÆSERBREV Af Malte Larsen, Vester Boulevard 29, 8920 Randers - folketingskandidat (S).

Regeringen og DF har indgået en finanslovsaftale, der vil medføre flere kommunale besparelser. Finanslovsaftalen fortsætter arbejdet med at underminere de offentlige velfærdsydelser, for at skaffe råderum til skævvridende skattegaver.

En del af aftalen er nemlig, at kommunernes såkaldte udgiftsloft falder i de kommende 3 år. I 2022 med hele 3 mia.

Med den almindelige fordelingsnøgle mellem kommunerne vil det betyde ca 50 mio. kr mindre i Randers kommune.

I mine øjne er det hyklerisk, når christiansborgpolitikere på den ene side udtaler, at serviceopgaverne i kommunerne er kommunernes ansvar(specielt når der er noget der ikke fungerer), men på den anden side ikke vil stille rimelige rammer til rådighed.

Jeg vil fortsat arbejde for, at kommunerne får bedre rammer for at levere kommunale velfærdsydelser. Jeg vil sikre, at borgernes berettigede forventninger til omsorg, tryghed og uddannelse kan indfries.

I Randers kommune har vi både brug bedre rammer samt en meget mere retfærdig udligning mellem kommunerne. En ny udligningsordning mellem kommuner bør sikre Randers kommune i omegnen af 100 mio kr. årligt.

Hvis vi skal sikre et Danmark i ordentlig balance, er det bydende nødvendigt, at vi standser pengenes vandring mod hovedstadsområdet og i stedet sikrer rimelige økonomiske rammer i hele landet.

Skulle vi ikke prøve om vi kunne gøre det lidt bedre?

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.


© Copyright 2019 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

-