Dronningborg Plejecenter kan noget helt særligt

Mandag 3. december 2018 kl. 15:55

Dronningborg Plejecenter kan noget helt særligt
Christina Kjærsgaard, Jadedalen 19, Dronningborg, 8930 Randers NØ - medlem af Randers Byråd (V).
LÆSERBREV Af Christina Kjærsgaard, Jadedalen 19, Dronningborg, 8930 Randers NØ - medlem af Randers Byråd (V).

Dronningborg Plejecenter er et lille sted, hvor alle kender hinanden, og mange beboere har en fortid sammen fra Dronningborg.

Dronningborg Plejecenter lykkes med deres aktiviteter, hvilket brugerne mener, er medvirkende til at forebygge ensomhed. I omegnen af 100 borgere fra det såkaldte udedistrikt (borgere i eget hjem) benytter hver uge aktivitetscenteret på Dronningborg Plejecenter.

I skrivende stund ved jeg, at der er venteliste til aktivitetscenteret, og at de borgere, som bor på plejecenteret, ligeså er flittige brugere af centeret.

Arbejdsmiljøet på Dronningborg Plejecenter er helt unikt. Et meget lavt sygefravær og samtidig en arbejsstyrke, hvor størstedelen af medarbejderstaben har over 20 års erfaring fra netop Dronningborg.

Det er omkostningsfuldt at have medarbejdere med høj anciennitet, et dilemma, som vores kommunale tildelingsmodeller ikke tager højde for. Sætter vi pris på kvalitet og kontinuitet?

Dronningborg Plejecenter huser en udegruppe på godt 40 medarbejdere, en udegruppe der servicerer deres borgere i nærområdet. Borgere der hurtigt kan få hjælpen, fordi udegruppen har tilhørssted i lokalområdet.

Som politiker har jeg haft mulighed for at besøge Dronningborg Plejecenter. På mig virker det i høj grad som om, at man på dette sted har valgt at prioritere livskvalitet for den ældre borger.

Og med et helt nyt boligområde omkring Sporbyen Scandia vil det være fantastisk, hvis vi formår at bevare vores lokale plejecenter i Dronningborg.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.


© Copyright 2019 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

-