Naturvenner ude med leen

Onsdag 16. maj 2018 kl. 05:57

Naturvenner ude med leen
Moderne høst. På Nordre Fælled høster man med le. Foto: RANDERSiDAG.dk
Nu kan alle prøve at deltage i høslet på gammeldags manér. Nordre Fælleds Venner har sammen med Naturstyrelsen fundet et areal til formålet. Deltagerne får mulighed for at slå med le, rive hø og sætte i hæs.

Nybegyndere kan også være med, da der vil være folk til stede til at instruere. Der bliver fortalt om hvilke plantesamfund, man kan finde, og hvad leslåningen betyder for insektfaunaen.

Eske Thøgersen, formand for Nordre Fælleds Venner, fortæller, at høengen som naturtype er ved at forsvinde i Danmark, fordi en gammel driftsform er gået i glemmebogen sammen med håndværket bag – at slå med le.

”Det er en skam, da det både er en sjov og motionerende aktivitet”, siger han.

* Leslåningen foregår onsdag 29. maj kl. 10-12. Der vil blive stillet leer til rådighed. Arrangementet er ikke egnet for børn. Mødested er på græsengen lidt sydøst for skydebanen, der ligger et par hundrede meter stik nord for den sydlige indgang til Nordre Fælled for enden af Gl. Jennumvej.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.


© Copyright 2019 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

-