Trafikminsterens opfattelse af rigtigt og forkert

Mandag 14. maj 2018 kl. 12:47

Trafikminsterens opfattelse af rigtigt og forkert
Flemming Østergaard, Pilevænget 14, Fårup.
LÆSERBREV Af Flemming Østergaard, Pilevænget 14, Fårup.

I Jyllands-Posten (JP) 12.5.18 fremfører trafikminister Ole Birk Olsen (OBO), at investeringer i velfærd ikke er ”rigtige investeringer” men er forbrug. Mage til sludder og vås skal man lede længe efter.

Må jeg minde OBO om, at der er markant evidens for, at sociale investeringer betaler sig selv mange gange, ikke bare økonomisk men først og fremmest også menneskeligt. Og hvis noget kan betegnes som rigtige investeringer, så er det i den grad, når der er tale om sociale investeringer. Når fx den enkelte udsatte familie er udfordret af misbrugsproblemer, psykisk sygdom, arbejdsløshed ect. og hvor forældrerollen er udfordret.

I en sådan situation er det en fantastik rigtig investering, når en kommune tilbyder en helhedsorienteret indsats til familien i form af fx en mentor støtte, så der bliver taget hånd om familiens udfordringer, så familien igen kommer på fode. Samtidig kan en anbringelse af børn udenfor hjemmet måske derved undgås.

En sådan social investering har ret så mange vindere, og er til stor gavn først og fremmest for den enkelte familie, men også for den enkelte kommune, skolen dagsinstituationen m.fl.

Hvis også OBO kunne se det som en rigtig investering, så kunne det være, at hele samfundet derved kunne spare rigtig mange penge, der så igen fx kunne bruges til motorvejsstøjdæmning overfor de mange støjplagede borgere - bl.a. i Randers - som bor op ad motorveje.

Jeg vil opfordre OBO til at støjdæmpe de områder, hvor støjen overskrider 85 decibel, og samtidig vil jeg opfordre OBO og hans regering samt Folketinget til at sikre, at hver gang, der bygges eller udvides en motorvej, så skal støjdæmpning indgå som en naturlig del af byggeriet.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.


© Copyright 2019 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

-