Under multihallen er en vikingegravplads

Mandag 14. maj 2018 kl. 10:00

Under multihallen er en vikingegravplads
Her er Liv Langberg i fuld gang med den arkæologiske udgravning af gravpladsen ved Langvang. Foto: Museum Østjylland
Før indkøbscentre, parcelhusområder og multihaller skyder op i landskabet, så rykker arkæologerne ud og undersøger jorden for fortidsminder og -skatte.

Nu kan du høre den spændende historie om, hvad der dukkede op af jorden i den nordlige del af Randers, før Langvang Atletik- og Multihal blev en realitet.

Arkæolog Liv Langberg er dagens foredragsholder, og hun har selv haft fingrene i jorden ved Langvang. Liv Langberg fortæller, at de arkæologiske undersøgelser i 2015 var særligt spændende, fordi der her dukkede en vikingelandsby og del af en tilhørende gravplads op. Der blev også fundet spor fra både middelalder og renæssance på stedet.

Der findes mange forskellige slags grave fra vikingetiden. Også nogle af gravene ved Langvang, var helt unikke – og ganske besynderlige.

”Grave fra vikingetiden viser tydeligt, at vikingerne havde en meget varieret og kompleks begravelses- og dødekultur. Gravpladsen ved Langvang er faktisk et rigtig godt eksempel på det, ” fortæller Liv Langberg, der lover at dykke ned i vikingernes fascinerende begravelsesritualer til det lille foredrag.

* Foredrag: Vikingernes gravplads, onsdag den 23. maj 2018 kl. 11– 11.30 på Museum Østjylland, Kulturhuset i Randers. Omvisningen er en del af festivalen Livet ved Randers Fjord, hvor der i maj måned er en række aktiviteter i og omkring Randers. Gratis adgang.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.


Her er Liv Langberg i fuld gang med den arkæologiske udgravning af gravpladsen ved Langvang. Foto: Museum Østjylland

© Copyright 2019 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

-